Η θέση της «Ομάδας Γυναικών Σητείας» για την έξαρση της πανδημίας στο δήμο τους


0
(0)

Η «Ομάδα Γυναικών Σητείας» παίρνει θέση για την έξαρση της πανδημίας στο δήμο Σητείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας στο Δήμο Σητείας και τις επικίνδυνες πλέον ελλείψεις στο σχεδιασμό αντιμετώπισης αλλά και στις υποδομές του δήμου, η Ομάδα Γυναικών Σητείας μέλος της ΟΓΕ, συγκάλεσε έκτακτη – διαδικτυακή – σύσκεψη με τα μέλη και φίλες της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και συζήτησης ειπώθηκαν μαρτυρίες μελών και φίλων από το Παλαίκαστρο και τα γύρω χωριά αλλά και εκπαιδευτικούς που αποδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων φορέων.

Εργαζόμενη και μέλος της Ομάδα Γυναικών Σητείας, κάτοικος Παλαικάστρου, που είχε υποβληθεί σε rapid test με θετικό αποτέλεσμα, επανέλαβε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα και προσπαθούσε 2 μέρες να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσει. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν έλαβε κάποια εναλλακτική οδηγία αλλά την υποχρέωσαν να παραμείνει στην 14ήμερη καραντίνα ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν δικαιούται άδεια ασθενείας από τον ΕΦΚΑ(ΙΚΑ), εφόσον το μοριακό της τεστ είναι αρνητικό.

Αυτοαπασχολούμενη μητέρα ανηλίκων μαθητών Α’θμιας, κάτοικος Παλαικάστρου, που ενώ είχε γραφτεί στη λίστα για να υποβληθεί σε τεστ αλλά δεν πρόλαβε καθώς η διαδικασία κρίθηκε «χωρίς νόημα», με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε μοριακά τεστ όπου και βρέθηκε θετική. Ακόμα και σήμερα, 3 μέρες μετά, δεν έχει κληθεί από κανέναν αρμόδιο έστω και για μία τυπική ιχνηλάτηση αλλά ούτε και για να τους δοθεί ιατρική βοήθεια ή επιπλέον οδηγίες. Μάλιστα, και εφόσον η Α΄θμια εκπαίδευση είναι σε λειτουργία, είναι στην διακριτική της ευχέρεια και ευθύνη αν θα πάνε τα παιδιά της στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία ή μέριμνα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.