Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων προϋποθέτει τη στήριξη των θέσεων εργασίας από το Κράτος»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, προχώρησε σε γραπτή κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων με προϋπόθεση τη στήριξη των θέσεων εργασίας από το Κράτος.Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 Η Κυβέρνηση, χωρίς να προχωρήσει σε στήριξη των θέσεων  εργασίας, π.χ. με επιδότηση εργασίας, αποφάσισε με την τελευταία ΠΝΠ την υποχρεωτική επαναφορά στην εργασία του 40% των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή, στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Οι παρενέργειες της απόφασης αυτής είναι πολλές, αφού οι πληττόμενες επιχειρήσεις, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας, δεν μπορούν να απασχολήσουν τους εργαζόμενους και ο καθορισμός ποσοστού είναι τουλάχιστον αυθαίρετος.

Επειδή από χθες η ΠΝΠ προκάλεσε την έναρξη  διαδικασιών συνεννόησης για οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων κλπ

Επειδή το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα  στήριξης των θέσεων εργασίας με τις πηγές χρηματοδότησης που προβλέπει στήριξη 1 εκατ. εργαζομένων, με καταβολή του 40% του μισθού, για έξι (6) μήνες αλλά και ιδιαίτερα μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ     

Προτίθεστε να αποδεχτείτε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για επιδότηση εργασίας ώστε να εφαρμοστεί ταυτόχρονα με την σταδιακή και ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων,  επαναφορά στην εργασία των εργαζομένων;

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.