Η ενίσχυση του rescEU βασικό συστατικό του Τρίτου Πυλώνα του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Η ενίσχυση του rescEU βασικό συστατικό του Τρίτου Πυλώνα του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης

 

Τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων κ. Lenarcic είχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Von der Leyen, η οποία χαρακτήρισε το rescEU ως κομμάτι του τρίτου πυλώνα της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής που απέδειξε την αξία του σε αυτή την κρίση και πρέπει να ενισχυθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον Επίτροπο την ουσιαστική ενίσχυση του Μηχανισμού σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και δυνατοτήτων ώστε να είναι ακόμα πιο έτοιμος για την επόμενη κρίση, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η αγορά προϊόντων. Επισήμανε επίσης ότι εκτός της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια στον προϋπολογισμό και για τις φετινές δασικές πυρκαγιές αφού η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ο κ. Lenarcic ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για την συνεργασία του όλο αυτό τον καιρό, τον ενημέρωσε για τις προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, 60.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν επαναπατριστεί μέχρι τώρα με πτήσεις που έχει οργανώσει και χρηματοδοτήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και υγειονομικό υλικό που αγοράστηκε με 100% Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έχει σταλεί στην Ιταλία, Ισπανία και Κροατία μετά από αίτημά τους.

  

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.