Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ


0
(0)

O κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να ανορθώσει την κατεστραμμένη εικόνα του ίδιου και της Κυβέρνησης του ,με παροχές που έχουν ημερομηνία λήξης, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.

Το ίδιο και για την νέα γενιά που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με τις αυξήσεις κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, τον αποκλεισμό τους από την ανώτατη παιδεία, το γαλάζιο κράτος του ρουσφετιού, την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας τους.

Η Ελλάδα αλλάζει. Ο κ Μητσοτάκης δεν αλλάζει την βαθειά συντηρητική πολιτική του, που αφορά μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 08.30π.μ)

H Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραστεί αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 08.30 π.μ., στο σχολικό αγιασμό στο 12ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας (Λυκούργου 270, Καλλιθέα)

ΜΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Με ρεσιτάλ αλαζονικού και διχαστικού λόγου, ο κ Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς. Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι,του γυρίζουν ήδη την πλάτη.

Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του.

Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Τα μέτρα του κυρίως στηρίζουν λίγους και ισχυρούς, όπως τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγάλο κληρονόμους.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική σχολική χρόνια, χωρίς κινδύνους για την υγεία του και νέα μαθησιακά κενά. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένεια τους. Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιασθούν. Καλώ τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να στηρίξει την ενεργειακή δημοκρατία, να σπάσει την συνωμοσία ακρίβειας στην ενέργεια, να προωθήσει τη διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμολογίων και να αντιμετωπίσει την ολιγοπωλιακή πρακτική στην αγορά, προχωρά σε μια προθεσμιακή τρίμηνη επιδότηση του ρεύματος.

Δεν κινήθηκε έγκαιρα και δεν αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο μόνιμα το πρόβλημα.

Με τον χειμώνα μπροστά μας και τον κίνδυνο να βρεθούν περισσότεροι συμπολίτες μας σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας, η κυβέρνηση επιδοτεί έμμεσα το εισαγόμενο και πανάκριβο ορυκτό αέριο, το οποίο αποτελεί σταθερή επιλογή της, αντί να ενισχύσει τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας.

Αντί να κάνει πράξη την ενεργειακή Δημοκρατία, όπως πρεσβεύει το Κίνημα Αλλαγής.

ΘΡΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τέσσερα σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα τρία θανατηφόρα. Και σε τρεις μήνες δύο εργατικά δυστυχήματα στο ίδιο εργοστάσιο στην Αταλάντη (εταιρεία ATLAS ΤAPES). Οι αργαζόμενοι κάνουν έναν τραγικό απολογισμό! Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια, είναι κατώτερες των τραγικών συνεπειών οι διαβεβαιώσεις ότι «θα διερευνηθούν τα αίτια, θα βγει το πόρισμα…».

Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων πρέπει να αναδειχτούν και πάλι ως η Πρώτη προτεραιότητα των επιχειρήσεων. Η πολιτεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμό θα πρέπει να κάνουν αυστηρά τη δουλειά τους.

Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας την καταγγελία της ΓΣΕΕ για «εντατικοποίηση της εργασίας το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για εξαντλητικά ωράρια και για αρκετές ημέρες εργασίας χωρίς ρεπό».

Αν τα ανωτέρω συνδυαστούν από την πρόσφατη «ανεξαρτητοποίηση» του Σώματος Επιθεωρητών από το υπουργείο Εργασίας και την 10ωρη απασχόληση χωρίς υπερωρίες, τα μηνύματα για την ασφάλεια στην Εργασία και την τήρηση των δικαιωμάτων των μισθωτών είναι αρνητικά.

Το Κίνημα Αλλαγής θα εντείνει τον Κοινωνικό και Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για «Ασφαλή Εργασία με Δικαιώματα» και άνετη προσωπική και οικογενειακή ζωή όλων των απασχολουμένων. Παράλληλα θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του πορίσματος της Επιθεώρησης Εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, η Ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τα κέρδη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΟ ΤΙΣ 6»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΠΙΤΤΑΡΑ

Για τη ΔΕΘ και όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:

Στη δική μου ανάγνωση η ΔΕΘ και η παρουσία του Πρωθυπουργού θα μπορούσε να έχει τίτλο: «πώς να πούμε ότι πάμε σε εκλογές, χωρίς να πούμε ότι πάμε σε εκλογές».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση υφίσταται πολιτική πίεση. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική πίεση, αντί να μεταφραστεί σε μια τοποθέτηση και σε μια ομιλία που θα έχει οραματικά και στρατηγικά στοιχεία για το πού θέλει να πάει η χώρα, αντ’ αυτού αρκέστηκε μόνο σε προεκλογικές παροχές, μέτρα προσωρινού χαρακτήρα και με ημερομηνία λήξης. Σε αυτά μάλιστα, άθροισε και περσινά μέτρα, τα οποία αφορούσαν την εισφορά αλληλεγγύης, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ώστε να αυξηθούν λίγο τα νούμερα, και προσπάθησε να στοχεύσει σε κοινωνικές ομάδες που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα.

Πάμε στα επιμέρους:

  • Στους νέους, καλά τα 50gb που δίνουν ως κίνητρο για τον εμβολιασμό, φαίνονται όμως ως σταγόνα στον ωκεανό όταν τους έχεις καταργήσει το οκτάωρο, έχεις κάνει μια αύξηση-κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, στα 10 ευρώ περίπου και έχεις αφήσει πολλούς έξω από τα Πανεπιστήμια με την ειδική βάση εισαγωγής.
  • Αύξηση τιμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεύμα. Λαμβάνεις μέτρα για την επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς όμως να μας λες τι θα γίνει με τους πάρα πολλούς, οι οποίοι συμβάλλονται με άλλους παρόχους.
  • Αφήνει εντελώς απέξω τους γεωργούς και τους καλλιεργητές, για τους οποίους θα μπορούσαν τουλάχιστον να φροντίσουν για το κόστος του αγροτικού πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων.
  • Από την άλλη, βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας και δεν ακούσαμε τίποτα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Στα μέτρα για την εισφορά αλληλεγγύης αφήνει απέξω τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Και παράλληλα, στην αντίπερα όχθη, υπάρχει μια κατηγορία μέτρων που επί της ουσίας αφορούν μόνο τους λίγους.

Για παράδειγμα, το μέτρο για τον φόρο εισοδήματος προφανώς και δεν αφορά τους φτωχούς. Τα μέτρα για τον «πρόσθετο» ΕΝΦΙΑ αντίστοιχα, αφού αφορά τις μεγάλες περιουσίες. Το ίδιο και η αύξηση του ορίου στις ελαφρύνσεις του φόρου κληρονομιάς στις 800.000 ευρώ, που επίσης δεν αφορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Όταν κάνεις λόγο μόνο για συγχωνεύσεις και όχι για συνέργειες και μορφές δικτύωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προφανώς έχεις στο μυαλό σου ένα μοντέλο το οποίο θα συγκροτείται με όρους μεγάλων μεγεθών επιχειρήσεων, που αντιτίθεται στα συμφέροντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι για ακόμα μία φορά επέλεξαν την προπαγάνδα και όχι την ουσία, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία την οικονομία και αυτούς που το έχουν ανάγκη.

ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Απογοήτευση και οργή διακατέχει τους συνταξιούχους μετά την εξαγγελία των μέτρων στη ΔΕΘ. Καμιά αναφορά σ’ αυτούς.

Πως θα επιβιώσει ο χαμηλοσυνταξιούχος κύριε Μητσοτάκη που με τρόμο βλέπει τις ανατιμήσεις των βασικών ειδών να ροκανίζουν τον πενιχρό του εισόδημα ενώ εσείς αρνείστε πεισματικά την αιτούμενη επαναφορά του ΕΚΑΣ που ανερυθρίαστα κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων μια σειρά δεσμεύσεων για τους συνταξιούχους απαξιώνοντάς τους και οδηγώντας τους στη φτωχοποίηση.

Φαλκιδεύσατε με ερμηνευτικά τερτίπια την δέσμευση σας για σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ ως προς την απόδοση των αναδρομικών αποκλείοντας 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους και το σύνολο των συνταξιούχων από τα οφειλόμενα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Ξεχάσατε τη δέσμευσή σας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους συνταξιούχους.

Από την προεκλογική δήλωση για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που επέφερε το αποτελείωμα στις συντάξεις προχωρήσατε την δήθεν Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση με το νόμο Βρούτση που διασφάλιζε κατά τα λεγόμενά σας βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2070 ενώ στη πράξη ήταν μπαλώματα στο νόμο Κατρούγκαλου διατηρώντας όλες τις περικοπές.

Αναφερθήκατε ότι με τη νέα δήθεν μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης οι νέοι θα παίρνουν υψηλότερες συντάξεις και ότι διασφαλίζονται τα ποσά των εισφορών τους.

Αποκρύψατε όμως ότι η διασφάλιση οδηγεί στο 50% των σημερινών συντάξεων και ότι καμμιά επιστημονική τεκμηρίωση δεν στηρίζει τις φρούδες υποσχέσεις και παραπλανάτε λέγοντας ότι το σύστημα αυτό το εφαρμόζουν όλες οι χώρες.

Αποκρύψατε επίσης ότι το τεράστιο κόστος μετάβασης από το διανεμητικό στο άκρατο κεφαλαιοποιητικό σύστημα των έως 78 δις € θα το πληρώσουν οι συνταξιούχοι και οι ήδη εργαζόμενοι με την νομοτελειακά επερχόμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Δίνετε εκ του ασφαλούς φρούδες ελπίδες στους νέους γιατί γνωρίζετε ότι το ύψος των παροχών θα κριθεί μετά από 35ετία και δεν θα λογοδοτήσετε για αυτό, όπως και η μείωση των επικουρικών θα σκάσει μετά από 7ετία.

Όσο για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που αναφερθήκατε, θυμίζουμε την ανάλογη δέσμευσή σας για την ψηφιακή σύνταξη, που ισχυριζόσασταν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου του 2021 θα είχαν όλες οι εκκρεμούσες αποδοθεί.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Δεν είναι ότι ξεχάσατε μόνο τους συνταξιούχους. Οι εξαγγελίες σας και ο διχαστικός σας λόγος είναι συνεπείς με τις συντηρητικές πολιτικές που ακολουθείτε, που στηρίζουν τους λίγους και ισχυρούς ενώ διευρύνουν επικίνδυνα τις κοινωνικές ανισότητες.

Στο πλαίσιο των πολιτικών αυτών εντάσσεται και η εκχώρηση της επικουρικής ασφάλισης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σας θυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν.

Σήκωσαν το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής τα μνημονιακά χρόνια με συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους. Απαιτούν σεβασμό.

Θα μας βρείτε συνεχώς μαζί με τους εργαζόμενους και τους νέους απέναντι στις συντηρητικές σας πολιτικές που οδηγούν σε γενική φτωχοποίηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΤΑΡΑ (14/9, 07.45)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:45 στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή «Από τις έξι» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη εξήγγειλε 6μηνο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας λέγοντας ότι ισχύει επιδότηση 1200 ευρώ για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο (600 για τον εργαζόμενο – 600 για τον εργοδότη)

Σήμερα οι Υπουργοί του «διευκρίνισαν» ότι η επιδότηση κατά μήνα είναι 100 ευρώ για τον καθένα (εργαζόμενο – εργοδότη).

Πριν… διορθώσουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί του και πέντε ημέρες πριν (7/9/21) ο ΟΑΕΔ είχε εξαγγείλει πρόγραμμα επιδότησης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με 550 € το μήνα για 6ωρη απασχόληση.

Δηλαδή με πολύ μεγαλύτερη επιδότηση από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη.

Είναι προφανές το ευκαιριακό και πρόχειρο των εξαγγελιών υπό πανικό που κάνει το Μαξίμου. Οι νέοι προσγειώθηκαν στην σκληρή πραγματικότητα της απουσίας ευκαιριών, μιας οικονομίας χωρίς προοπτικές, μιας συντηρητικής κυβέρνησης που δεν επιτρέπει τα όνειρα και την αισιοδοξία στη νέα γενιά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *