Η Διπλωματία των Περιφερειών ως παράγοντας ισορροπίας στην Ανατολική Μεσόγειο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Στην διπλωματία των Περιφερειών και στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συμμετοχών ως παράγοντα ισορροπίας και αποφυγής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην τοποθέτηση του στην διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ευρωπαϊκό δίκτυο πληροφοριών Europe Direct και είχε ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου των Περιφερειών στην ανάπτυξη σχέσεων οικονομικών, εμπορικών, επιχειρηματικών και διπλωματικών για την αποφυγή εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η προσφυγική κρίση και οι θαλάσσιες ζώνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στη διπλωματία των πόλεων και των περιφερειών, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα ασφάλειας και αποφυγής συγκρούσεων αλλά έχει επεκταθεί σε τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η καινοτομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης το ζήτημα ανάπτυξης μιας Μεσογειακής Διπλωματίας ως στρατηγική πρακτική για την προώθηση των Μεσογειακών συμφερόντων αλλά και μιας Μεσογειακής Συνείδησης στη νέα γενιά για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας, κινητικότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης βουλευτές, ευρωβουλευτές καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων Περιφερειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, διεθνών οργανισμών, ινστιτούτων και άλλων φορέων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.