Η διαδικασία παρέμβασης στο δημόσιο χώρο απαιτεί την συνεργασία πολλών ανθρώπων


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Με την παράδοση παιδικών χαρών στην πόλη του Αγίου Νικολάου και στα γειτονικά Δημοτικά Διαμερίσματα, ολοκληρώνετε το πρώτο μέρος του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής που αφορά στην συμπλήρωση-ανακαίνιση και πιστοποίηση της λειτουργίας τους.

Ένα έργο που ξεκίνησε το 2017 φτάνει να ολοκληρώνεται το 2021, δηλαδή σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών.

Η αρχική μελέτη που αφορούσε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση 32 παιδικών χαρών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 900.000 € ανατέθηκε και παραλήφθηκε το 2017 με προοπτική χρηματοδότησης του έργου από ίδιους πόρους.

Στις αρχές του 2018 προέκυψε δυνατότητα χρηματοδότησης τους, με 210.000 € από το Υπ. Εσωτερικών, οπότε η υπηρεσία ‘’κόβει’’ 9 παιδικές χαρές για να τις δημοπρατήσει. Η χρηματοδότηση έρχεται στις αρχές του 2019 οπότε και εγκρίνεται η ‘’κομμένη’’ μελέτη και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την δημοπράτηση. Κατά συνέπεια, ένα μεγάλο κομμάτι των γραφειοκρατικών, διαδικασιών ολοκληρώθηκε στην πρώτη θητεία που ανανεώθηκε το 2019, με την συνεισφορά συνεργατών και στελεχών του Δήμου. .

Στη συνέχεια τον Οκτώβριο του 2019 γίνεται η πρώτη δημοπράτηση που προκύπτει άγονη κι αφού τροποποιήθηκαν οι όροι των δημοπρασιών ακολουθεί η δεύτερη δημοπράτηση ενώ η κατακύρωση της σύμβασης πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021, λόγω των ενδιάμεσων εγκρίσεων. Η σύμβαση υπεγράφη τον Μάο του 2021, οπότε και άρχισε να υλοποιείται το έργο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η διαδικασία παρέμβασης στον δημόσιο χώρο, που έδωσε το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στις παιδικές χαρές του Δήμου, αποτελεί μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί την συνεργασία πολλών ανθρώπων και  υπηρεσιών, στους οποίους είμαστε ευγνώμονες, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού..

Όταν η απόφαση (όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα) για ένα δημόσιο έργο, λαμβάνεται πολιτικά το 2017 και το έργο ολοκληρώνεται το 2021 είναι ένα πραγματικό ‘case study” στην δυσκίνητη νομοθεσία των δημόσιων λογιστικών από το 2016 και μετά.

Εξ άλλου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό : «έργα τέτοιου μεγέθους, τα οποία οραματιστήκαμε με τους συνεργάτες του δήμου και τα ξεκινήσαμε ήδη από την πρώτη μας θητεία, όταν ολοκληρώνονται έστω και με τόσο αργούς ρυθμούς, εκτός από την ικανοποίηση της προσφοράς στους συνδημότες μας, μας γεμίζουν με δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συλλογικά , κόντρα στο “τέρας της γραφειοκρατίας”. Να παλεύουμε για την ολοκλήρωση όλο και περισσότερων προγραμματισθέντων έργων. Μέσα σε αυτά και των 23 παιδικών χαρών που εκκρεμούν όπως και όσων αναγκών έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.