Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Οι λέξεις κ. Μητσοτάκη έχουν χάσει το νόημά τους. Δεν αλλάζετε το μόνιμο μοτίβο σας να μιλάτε ότι τα έχετε καταφέρει καλλίτερα από άλλες χώρες της ΕΕ!!! Με αυτό το σαθρό επιχείρημα απαντάτε στην κριτική που σας ασκούμε γιατί δεν έχετε θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Γιατί σήμερα δεν είμαστε στα χρόνια της χολέρας κ. Μητσοτάκη, ούτε του “έρωτα στα χρόνια της χολέρας” για να θυμηθώ το βιβλίο του Μάρκες, αλλά στα χρόνια της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Τα ίδια ακριβώς λέγατε και την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας. Όμως τα στοιχεία του δεύτερου κύματος σας διέψευσαν πλήρως. Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι το τίμημα της πολιτικής σας το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με την υγεία του και τη ζωή του. Το πλήρωσαν και οι υγειονομικοί με τις άθλιες συνθήκες που καλέστηκαν να συνδράμουν σε αυτό τον αγώνα ζωής. Πρακτικά τους αφοπλίσατε λόγω της υποστελέχωσης και των τεράστιων ελλείψεων σε εξοπλισμό.

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Βόρεια Ελλάδα – και όχι μόνο – μιλάει από μόνη της! Σταματήστε λοιπόν να πιπιλάτε αυτή την καραμέλα και να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς σας λέμε και κάνοντας μάλιστα μακάβριες συγκρίσεις!

Αν η χώρα μας διαφέρει σε κάτι από άλλες χώρες της ΕΕ αυτό είναι οι αγώνες που έγιναν για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αγώνες που και συκοφαντήθηκαν και λοιδορήθηκαν και πολεμήθηκαν, όμως σήμερα φαίνεται η μεγάλη αξία τους, η σημασία τους, γιατί αν δεν είχαν γίνει και αυτοί οι αγώνες τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Εξακολουθείτε επίσης να παρουσιάζετε την εικονική σας πραγματικότητα. Σας είπαμε ότι έχετε κάνει το σύστημα υγείας, σύστημα μιας νόσου εδώ και ένα χρόνο, αφού η αύξηση των κλινών νοσηλείας και των κλινών ΜΕΘ, για τους ασθενείς με κορονοιό, προέκυψαν από την αφαίρεσή τους από τις ανάγκες νοσηλείας και θεραπείας όλων των υπολοίπων ασθενειών!

Προσπαθήσατε να καλύψετε τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό, όχι με προσλήψεις, αλλά κυρίως με «περιοδεύοντες» υγειονομικούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από πόλη σε πόλη, από περιοχή σε περιοχή.

Σας το ξαναλέμε. Γιατί δεν προσλαμβάνετε εδώ και τώρα με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, τους υγειονομικούς από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ 4000, που εδώ και πολλά χρόνια δίνουν τη μάχη μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας και τους κρατάτε ακόμα σε ομηρία, ανανεώνοντας κάθε τόσο τις συμβάσεις τους, λες και δε διακινδυνεύουν και αυτοί την υγεία τους και τη ζωή τους, καθώς και των οικογενειών τους καθημερινά. Δεσμευτείτε επιτέλους τουλάχιστον σ’ αυτά σήμερα. Πάλι μας απαντάτε “που να βρούμε χρήματα”, “δεν υπάρχουν χρήματα”.

Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα: Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαν να φτιαχτούν και πόσοι γιατροί θα μπορούσαν να προσληφθούν με 1 Rafale, από αυτά που μόλις χθες ψηφίσατε για να αγοραστούν και να πληρωθούν αδρά από τον ελληνικό λαό, εν μέσω πανδημίας; Δυστυχώς σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ και ΜΕΡΑ.

Δε λέμε για όλα τα Rafale, λέμε για 1. Γιατί εδώ και χρόνια απέναντι στις ανάγκες του λαού, απαντάτε όλες οι κυβερνήσεις “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Πως γίνεται όμως να υπάρχουν “λεφτόδεντρα” όταν πρόκειται για εξοπλισμούς, που μάλιστα δεν έχουν σχέση και με την άμυνα της χώρας και να μην υπάρχουν για νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, σχολεία, εκπαιδευτικούς κ.α.

Παραπέρα. Πάρτε τα χέρια σας από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Στρώνετε το έδαφος για να «παίξουν μπάλα» οι επιχειρηματικοί όμιλοι με το χτύπημα του 8ωρου, την καθήλωση μισθών, την απογείωση της επαίσχυντης «ευελιξίας», τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Και τολμάτε να ανακοινώνετε σήμερα ότι θα βάλετε κι άλλα πρόστιμα στους εργαζόμενους, 500 ευρώ είπατε, θα τα αυξήσετε δηλαδή, σχεδόν ένα μισθό. Αλλά δε σας είδαμε να βάζετε πρόστιμα σε καμία μεγάλη επιχείρηση, που δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που απασχολεί. Ούτε καν ελέγχους τους κάνετε, κυνηγάτε μόνο τους μεροκαματιάρηδες.

Αντίστοιχα μέτρα καταστολής και αστυνόμευσης παίρνετε στα Πανεπιστήμια, την ίδια ώρα που κρατάτε κλειστά τα πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο αντιδραστικότατο νομοσχέδιο των Κεραμέως- Χρυσοχοίδη.

Είναι αντιδραστικότατο, είναι άδικο, το ξαναλέμε, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Είναι αντιδραστικότατο να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης από φοιτητές, εργαζόμενους, πανεπιστημιακούς, με διάφορες παραβατικές συμπεριφορές που είναι εξαιρέσεις και εντελώς περιθωριακές.

Είναι αντιδραστικό και άδικο να μπαίνουν και άλλοι φραγμοί στις σπουδές των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα.

Είναι παντελώς αντιδραστικό εκτός από άδικο, να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών.

Υποκριτικά κλαίγεστε για το μορφωτικό τους επίπεδο, αλλά και εσείς και οι προηγούμενοι το έχετε καταντήσει ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο. Ξέρετε ότι η αντίδραση και το άδικο μόνο προσωρινά μπορεί να επικρατήσουν. Ποτέ δε στεριώνουν.  Γιατί υπάρχει αντίσταση, δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, υπάρχουν αγώνες.

 

Κυρίες και κύριοι,

Τελευταία ακούγονται και διάφορα «ωραία» για διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες, για αγορά της πατέντας από άλλα κράτη, για να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων.

Όμως, η πατέντα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πάει μαζί ξέρετε με την ιδιοκτησία των μονοπωλίων του φαρμάκου και του εμβολίου. Της έρευνας, της παραγωγής, της διανομής και πώλησης αυτών των εμπορευμάτων!!!

Όπως πάντα και για όλα εφευρίσκετε προτάσεις που αντιστοιχούν στο «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Μυαλό δε βάζετε. Σας το λέμε κι από δω υπεύθυνα.

Δε διδαχθήκατε τίποτε και από την προηγούμενη κυβερνητική σας θητεία που με αυτή τη λογική των “ήξεις αφήξεις” πορευόσαστε και μας φέρατε ξανά μνημόνια, όπως και οι προηγούμενοι από εσάς.

Δυστυχώς, αυτή την ικανότητά σας τη διαφημίζετε και προσδοκάτε φυσικά και την επιβράβευσή σας από κάποιους ομίλους. Κοροϊδεύετε για άλλη μια φορά τον κόσμο ότι η ΕΕ και η αγορά, μπορούν να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των λαών!!

Εμείς πάντως κύριε Μητσοτάκη δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και σήμερα διά του προέδρου του σφύριξε αδιάφορα όταν του είπατε “τι ζητάτε, κρατικοποιήσεις;” Ναι, εμείς λέμε να κρατικοποιηθούν, καθαρά και ξάστερα, κι εδώ μέσα το λέμε και στο λαό το λέμε, να κοινωνικοποιηθούν οι φαρμακοβιομηχανίες, γιατί μόνο έτσι το φάρμακο μπορεί να γίνει πραγματικά δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, όπως είναι σήμερα.

Πράγματι, είναι τόσο μεγάλη η ευθύνη σας για τους ηλικιωμένους, που αναθέτετε στην ατομική ευθύνη υπέργηρων ανθρώπων να φροντίζουν οι ίδιοι να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν! Ουσιαστικά φροντίζετε ώστε αυτοί οι συνάνθρωποί μας να μην μπορούν να εμβολιαστούν, αφού πολλοί από αυτούς ζουν μόνοι τους ή πολύ περισσότερο έχουν πολλά, πολλαπλά προβλήματα υγείας!

Πού είναι η στελέχωση των Κέντρων Υγείας που έπρεπε να κάνετε, που είναι η στελέχωση και δημιουργία των κινητών μονάδων για τον αναγκαίο κατ΄ οίκον εμβολιασμό;

Αλλά ξεχάσαμε….. Αυτό για σας αποτελεί πάντα «κόστος». Το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος» σας το θεωρεί κόστος!!!  Αντί να προσαρμόζεται το σύστημα υγείας στις λαϊκές ανάγκες, εσείς το κάνετε ανάποδα. Προσαρμόζετε και στριμώχνετε τις ανάγκες του λαού, στα όρια αυτού του περιορισμένου και με τεράστιες ελλείψεις συστήματος υγείας, που όλοι σας έχετε βάλει το χέρι σας για να δημιουργηθεί.

Όσο κι αν σας ενοχλούν, όσο κι αν δεν σας αρέσουν αυτά που σας λέμε, εμείς είμαστε εδώ για να επιτελούμε αυτό το ρόλο.

Το ΚΚΕ είναι η ψυχή, η καρδιά και ο νους του σκληρά δοκιμαζόμενου, από τις πολιτικές σας, ελληνικού λαού, που συνεχίζει να αγωνίζεται και να στέκεται όρθιος μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.