Η «γιορτινή» ζήλια των social media


Τελευταία ενημέρωση 28 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Πώς να τη διαχειριστούμε για να μη μας δηλητηριάζειΗ Αγγελική Σανδήλου – Γαβαλά, Κλινική Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια, μας δίνει την πολύτιμη βοήθειά της:

“Με ρωτάει  πριν από λίγες ημέρες μια φίλη, τι κάνει ο Γιώργος και η Μαρία, ένα φιλικό μας ζευγάρι και της λέω ότι χώρισαν ξαφνικά. Μα καλά, πριν από πέντε ημέρες είχαν ανεβάσει στο Fb, πόσo ερωτευμένοι είναι και τι ωραία περνούν, μου ξαναλέει. Κι όμως χώρισαν …

Τι θέλω να πω μ᾽αυτήν την σύντομη ιστορία. Κάποτε βλέπαμε τις ταινίες του Hollywood με τους ήρωες να ερωτεύονται, να παντρεύονται και να ζουν ευτυχισμένοι κι ονειρευόμασταν να έχουμε κι εμείς μια ζωή σαν την δική τους. Σήμερα που υπάρχουν τα social, οι άνθρωποι που προβάλλουν την ευτυχισμένη ζωή τους είναι φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες. Είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, δεν είναι τόσο άπιαστοι και μακρινοί, οπότε όλο αυτό είναι ιδιαίτερα απειλητικό και μας προκαλεί μεγαλύτερο άγχος. Η ευτυχία πια είναι δίπλα μας, δεν είναι στο Hollywood κι αυτό μας ταράζει…

Το ίδιο και χειρότερο άγχος μας καταλαμβάνει με τις “ευτυχισμένες” αναρτήσεις των γιορτών, όπου όλοι είναι σε κάποιο πάρτι, σε κάποια γιορτή, αγκαλιά με τον αγαπημένο τους μπροστά στο τζάκι, ή σε κάποιο εξωτικό ταξίδι. Όλο αυτό όταν είσαι μόνη και ίσως με μηδενικό budget, πραγματικά πονάει πολύ.

Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό, για να μη μας δηλητηριάζει;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές στιγμές της ευτυχίας του; Ποια ανασφάλεια ενδεχομένως κρύβεται κάτω από αυτό; Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε στους άλλους ότι είμαστε καλά, ακριβώς γιατί δεν είμαστε καλά και δεν θέλουμε οι άλλοι να το καταλάβουν ή να μας λυπούνται.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ζήλια όταν βλέπεις τις σκηνές ευτυχίας των άλλων και κατά βάθος όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανασφάλειες. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ζωή κάνει κύκλους. Σήμερα είσαι μόνη, αύριο δε θα είσαι. Σήμερα μπορεί να μη νιώθεις τέλεια, αύριο θα είσαι πολύ καλύτερα!

Τέλος, αυτό που βλέπεις είναι ένα μέρος της ζωής των άλλων. Ένα μέρος που επιλέγουν να μας δείξουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει όταν αυτοί οι τόσο ευτυχισμένοι και “blessed” φίλοι, γυρίζουν στο σπίτι τους…”

της Τζίνας Σπάρτακου

πηγή: allyou

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.