Η Γη βουίζει, ακόμη και κάτω από τη θάλασσα!

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Άγνωστο γιατί συμβαίνει.

Το 1959 έγινε μία προσπάθεια να καταγραφεί το βουητό, όμως χρειάστηκαν άλλα σαράντα χρόνια, για να επιβεβαιωθεί ότι η Γη εκπέμπει ένα θόρυβο παρασκηνιακά, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν σεισμοί.

Αυτό το βουητό, ή οι συνεχείς ελεύθερες ταλαντώσεις όπως λένε οι επιστήμονες, είναι ο θόρυβος ή η δόνηση της Γης που διαστέλλεται και συστέλλεται, χωρίς κανέναν άλλο θόρυβο, όπως είναι οι δυνατοί και ενοχλητικοί σεισμοί.

Επιβεβαιώθηκε ότι αυτές οι ταλαντώσεις συμβαίνουν τουλάχιστον στο έδαφος, αλλά το 70% του πλανήτη καλύπτεται από νερό και πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και εκεί.

Για να ανιχνευθεί το βουητό της Γης, οι ερευνητές βασίστηκαν σε 57 σταθμούς σεισμομέτρων, που βρίσκονται στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού. Αυτοί οι σταθμοί επικεντρώθηκαν σε μια μελέτη ηφαιστειακών θερμών σημείων, όμως τα δεδομένα που συλλέγουν, οδηγούν τους ερευνητές στις ταλαντώσεις.

Η ομάδα επέλεξε τους δύο σταθμούς με την καλύτερη ποιότητα δεδομένων και ξεκίνησε τη διαδικασία ξεκαθαρίσματος και απομάκρυνσης των ηχογραφημένων θορύβων. Αυτό σήμαινε την αφαίρεση κάθε θορύβου από σεισμό, κύματα, ρεύματα και διαφόρων άλλων θορύβων.

Τι απέμεινε; Το αποτέλεσμα ήταν το ισοδύναμο ενός θορύβου νεκρού σιωπηλού σταθμού σεισμομέτρου, που λειτουργεί στην ξηρά. Ομως, πέρα από αυτό, ήταν εκεί και το βουητό της χαμηλής συχνότητας της Γης!

Οι φυσικοί κραδασμοί του πλανήτη κορυφώθηκαν σε πολλαπλές συχνότητες μεταξύ 2,9 και 4,5 μίλιχερτζ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματική ηχογράφηση αυτού του βουητού, επειδή είναι περίπου 10.000 φορές κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής, η οποία βρίσκεται στα 20 χερτζ.

Για να ελέγξουν το έργο τους, οι επιστήμονες συνέκριναν τον ήχο με τις παρατηρήσεις που βασίστηκαν στο βουητό του εδάφους. Οι καταγραφές των ωκεάνιων βυθών είχαν παρόμοιο εύρος με την καταγραφή ενός σταθμού στην Αλγερία.

Έχοντας περισσότερες αποδείξεις αυτού του βουητού από τον ωκεανό είναι σημαντικό για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε καλύτερα την πηγή του. Οι θεωρίες αφθονούν για πιθανές αιτίες, από κύματα των ωκεανών μέχρι τις ατμοσφαιρικές αναταράξεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτό το βουητό θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εσωτερικό της Γης. Συνήθως μελετάμε το εσωτερικό της Γης, χρησιμοποιώντας σεισμικά κύματα που προκαλούνται από σεισμούς. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται μόνο σε περιοχές επιρρεπείς σε σεισμούς. Εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το συνεχές βουητό ως πηγή σεισμικών κυμάτων, μπορούμε να χαρτογραφούμε περισσότερα από το εσωτερικό του πλανήτη μας.

Πηγή: Mother Nature Network / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.