Ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου έστειλαν από την Περιφέρεια Κρήτης γυναίκες, φορείς, εθελοντές και παιδιά-Φωταγώγηση του κτιρίου και εντυπωσιακά δρώμενα από μαθητές.


0
(0)

«Είναι στο Χέρι Μου», «Με την πρόληψη νικούμε τον καρκίνο, είναι η καλύτερη θεραπεία ,σώζουμε ζωές», είναι τα συνθήματα ευαισθητοποίησης πού εξέπεμψαν χθες το βράδυ γυναίκες, φορείς, εθελοντές, στην εκδήλωση φωταγώγησης “Ρόζ” χρώματος του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο». Παράλληλα στον ίδιο χώρο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας δεχόταν για μαστογραφίες γυναίκες που έδιναν έμπρακτα το μήνυμα της πρόληψης, ενώ με την φωταγώγηση του κτιρίου παιδιά-μαθητές της σχολής της Κατερίνας Καργάκη παρουσίασαν εντυπωσιακά δρώμενα δίνοντας μέσω του χορού, της άσκησης του σώματος και της μουσικής το δικό τους μήνυμα στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη.

Με αφορμή την συνεχιζόμενης καμπάνια πρόληψης και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος-υπεύθυνος των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, δήλωσε ότι, η πρόληψη σώζει ζωές και ότι η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί και κάνει πράξη 12 μήνες τον χρόνο την ευαισθητοποίηση για πρόληψη μέσω στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών της με έμφαση τις κινητές μονάδες πρόληψης που οργώνουν με επιτυχία την Κρήτη έχοντες μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση. Ειδικότερα ο κ Πιτσουλης, είπε: «Με συνοδοιπόρους και συμμάχους τις γυναίκες που συμμετέχουν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, με σημαντικούς συνεργάτες συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που μάχονται τον καρκίνο, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη των γιατρών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας, στείλαμε και στέλνουμε ένα διαρκές και δυνατό μήνυμα: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!».

Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού μας αφορά όλους. Δώδεκα μήνες το χρόνο, σε καθημερινή βάση απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στις γυναίκες της Κρήτης.

Το δικαίωμα στη ζωή, προϋποθέτει και  την πρόληψη, την ενημέρωση, την επαγρύπνηση. Για όλους μας ο αγώνας αυτός είναι ένα βήμα προς το αύριο. Μια φλόγα αναμμένη για όλες τις γυναίκες, μια φλόγα ελπίδας και επαγρύπνησης.»

Παράλληλα ο κ. Πιτσούλης ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τους εθελοντές, τους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους, τα παιδιά, την σχολή χορού arte ballet και όλους τους συμμετέχοντες στην επιτυχημένη εκδήλωση. Από την πλευρά της η Πρόεδρος του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο” Καίτη Κουναλάκη σε δήλωση της ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την συνεργασία και συνδιοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης όπου -όπως είπε-όλοι μαζί, οργανωτές, φορείς, συμμετέχοντες, παιδιά δώσαμε ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης συμμετέχοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού μηνύματος, ήταν θεσμικοί εκπρόσωποι, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, Κώστας Φασουλάκης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιώργος Πιτσούλης, Γεωργία Μηλάκη, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Βαγγέλης Ζάχαρης, Σταύρος Τζεδάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, το Δ.Σ του συλλόγου Ευ Ζω με τον καρκίνο, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, εθελοντές και πολίτες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *