Ημιμαραθώνιος Κρήτης, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει την Κυριακή-Περισσότεροι από 4000 αθλητές από 41 χώρες στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι


Τελευταία ενημέρωση 4 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Πυρετός προετοιμασίας για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Την ερχόμενη Κυριακή αναμένονται πάνω από  4000 αθλητές και μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 41 χώρες. Περισσότεροι από 1400 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης. Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και  ξένοι ,διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να βιώσουν το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος , ο Ζερβάκης Γιάννης , ο Γιώργος Μίνος , ο Ιωαννίδης Ιάσονας, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso , οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil , ο  Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, και ο  Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβυζάκης χαρακτήρισαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και σε δηλώσεις τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λεύτερης Αυγενάκης:

«Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στους εκατοντάδες συμμετέχοντες που εργάζονται με μεράκι για την επιτυχία του Ημιμαρωθωνίου Κρήτης. Τέτοια γεγονότα προβάλουν τον τόπο και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια αυτή, πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους αυτούς που συνδιοργανώνουν με επιτυχία το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε ένα από τους δρομικούς αγώνες ενώ αναδεικνύει και την αλληλεγγύη μας σε επίπεδο φιλανθρωπικό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές για την άψογη προετοιμασία των αγώνων, και ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες εθελοντές που χωρίς την ξεχωριστή βοήθεια τους οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν. Προσκαλούμε τους πολίτες μικρούς και μεγάλους να συνδυάσουν την εκδρομή τους την Κυριακή με τον ημιμαραθώνιο να έρθουν και αν δεν συμμετέχουν σε έναν από τους δρομικούς αγώνες να χειροκροτήσουν τους δρομείς και με τις παράλληλες εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικές που έχουν προγραμματιστεί να είναι σίγουροι ότι η μέρα θα τους μείνει αξέχαστη».

 Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης:

Τα  τελευταία  χρόνια ο  Ημιμαραθώνιος  Κρήτης αποτελεί  το  κορυφαίο  μαζικό αθλητικό   γεγονός  του νησιού μας καθώς  διακρίνεται  για  την  τεράστια  επιτυχία  του, τόσο  ως  προς  τη  μαζικότητα  όσο  και  ως  προς  την  άρτια  οργάνωση  του  αγώνα  και  την  πλήρη  ικανοποίηση των  συμμετεχόντων  δρομέων. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές για την διοργάνωση αυτού του ξεχωριστού αθλητικού, πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος  που  προσφέρει  μοναδική  εμπειρία  στους  δρομείς  αλλά  και  στους θεατές. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να απολαύσει την ερχόμενη Κυριακή αυτή  την  μεγάλη  γιορτή του αθλητισμού, απαλλαγμένοι από το  άγχος  της  νίκης,  προτάσσοντας πάνω από   όλα  την  ιδέα της  συμμετοχής.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβυζάκης: «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει την Κυριακή για πέμπτη χρονιά. Ένας αγώνας θεσμός που συνδυάζει τον αθλητισμό τον πολιτισμό και την Κρητική διατροφή. Μέχρι τώρα οι εγγραφές έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, περιμένουμε την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι περισσότερους από 4000 αθλητές από 41 χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν επίσης η εκπρόσωπος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των Οστών» Έφη Βλάμη, και οι εκπρόσωποι της Αθηναικής Ζυθοποιίας Γιώργος Νάκης, του νερού «Ζαγόρι» Κώστας Δάγκας και της Aegean Ντέπυ Ρεπανάκη.

Οι εκπλήξεις και  ο εμπλουτισμός με νέες ιδέες κάθε χρόνο δε μπορεί να επισκιάσει την άρτια  αθλητική οργάνωση σε κάθε της λεπτομέρεια: από τους εκατοντάδες εθελοντές, τα σημεία τροφοδοσίας, την υγειονομική υποστήριξη, την ασφάλεια του αγώνα ,τα υπέροχα χειροποίητα μετάλλια , την υποδειγματική χρονομέτρηση, την εντυπωσιακή τελετή απονομών μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, τα όμορφα μπλουζάκια και το πλουσιότερο πακέτο σε αγώνα δρόμου, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούμε να αναφερθούμε.

Εκτός όμως από το καθαρά αθλητικό μέρος υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και θεατών:

Πρώτα –πρώτα  τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα  που περνάει με μια σειρά ενέργειες η οργανωτική ομάδα όπως:  άσε το κινητό κι έλα να τρέξουμε, όλοι μπορούν να νικήσουν, αν είσαι στην εκκίνηση, είσαι Νικητής!

Επίσης φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στο αγώνισμα  του ημιμαραθωνίου, δυο τυφλοί αθλητές ο Στέργιος Σιούτης και ο  Χρήστος Κορομηλάς αλλά και ο συντοπίτη μας παραολυμπιονίκης  και παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης με ειδικό τροχήλατο όχημα, στα 21χλμ.

Θα δούμε αρκετούς πασίγνωστους μεγάλους αθλητές να παίρνουν μέρος και μεταξύ αυτών, τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα  Θοδωρή Παπαλουκά, έναν αθλητή-πρότυπο μέσα κι έξω από τους αθλητικούς χώρους, αλλά και τη συγκινητική συμμετοχή της πολυμελούς ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Θα έχουμε επίσης τη μεγάλη τιμή να στηρίζει με την παρουσία της το περίπτερο ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, του Οράματος Ελπίδας, η πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, Εφη Βλάμη.

Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, στηρίζει επίσης οικονομικά το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και πολλούς τοπικούς φορείς που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια, την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ. 10χλμ. 5χλμ. 1χλμ και του αγώνα α.μ.ε.α. και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους  που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι Αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 05 Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 18:00

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων  8:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων  9:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων  9:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων  12:00

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ  12:40

Απονομές Νικητών  13:10

Κρητικό Γλέντι 14:00

 

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2019

Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού.

Μεγάλος χορηγός: ΟΠΑΠ

Επίσημοι χορηγοί : NEW BALANCE,  AEGEAN AIRLINES,

TOYOTA Παπακαλιάτης Α.Ε. , Φυσικό μεταλλικό νερό  ΖΑΓΟΡΙ, η AMSTEL FREE, GARMIN.

Επίσημοι υποστηρικτές: Capsis Astoria, Αγροκτήματα Μανουρά , Κτελ Ηρακλείου Λασιθίου, S/M Χαλκιαδάκης , Όμιλος εταιριών Καράτζης , ΑΝΕΚ LINES – Blue Star Ferries ,  Αφοί Κασσάκη αλλαντικά, Cretan bites ,  Cosmossport, Milakis web services,

Με την πολύτιμη βοήθεια: Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, Ένωση ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας , Πανελλήνια ένωση φυσικοθεραπευτών, V-strom Greek Riders Ηρακλείου Λασιθίου, www.cretangastronomy.gr ,  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , Σχολές χορού Μαυρόκωστα.

Χορηγοί επικοινωνίας: Nova , Κρήτη tv, radio 98,4 , Νέα Κρήτη, Irun , Alpha News , Music club , Kiss Fm, Νέα Τηλεόραση Χανίων , ραδιοφωνικός σταθμός Up

Με την τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όνομα Πράξης: Ημιμαραθώνιος Κρήτης
Τ.Π. CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.