Ημερίδα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο Ηρακλειο


Τελευταία ενημέρωση 22 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα « Νομικό πλαίσιο και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση  μαθητών με σχολικά λεωφορεία»  διοργάνωσε χθες (21.09.2022) το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηρακλειο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων οδικής ασφαλείας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και απευθυνόταν στους  ιδιοκτήτες και οδηγούς σχολικών λεωφορείων αλλά και εκμισθωμένων λεωφορείων του ΚΤΕΛ που αναλαμβάνουν μετακινήσεις μαθητών.

Την παρουσίαση της σχετικής νομοθεσίας έκανε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β΄ Στυλιανός Καρακούδης ο οποίος ανέλυσε τις προδιαγραφές ασφαλείας για τις ζώνες και τα παιδικά καθίσματα που χρησιμοποιούνται κατά τις μετακινήσεις των μαθητών και αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες τροχαίας οι οποίοι και θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου  Νικόλαος Συριγωνάκης, και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηρακλείου Ταξίαρχος  Νικόλαος Σπυριδάκης και στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε  πληροφοριακό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβάτες των οχημάτων ενώ τα παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων πρέπει να μεταφέρονται στα κατάλληλα για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα.

Η οδική ασφάλεια είναι υποχρέωση όλων μας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.