Ημερίδα από την Περιφέρειας Κρήτης «Προτάσεις για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής των ΑμεΑ» Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Ικάρου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο σχεδιασμού και οργάνωσης Κοινωνικών Δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση του Κοινωνικού της Προγράμματος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προτάσεις για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής των ΑμεΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 09:00-14:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Ικάρου 5.
Η ημερίδα που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων εθνικών, περιφερειακών και τοπικών σωματείων ΑμεΑ, ατόμων με αναπηρίες και γονέων παιδιών ΑμεΑ, διακεκριμένων επιστημόνων αλλά και κοινωνικών φορέων, φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο και σημείο αναφοράς για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες.
Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είναι η καταγραφή των αναγκών των ΑμεΑ και η κατάδειξη των προβλημάτων τους σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, ώστε να αποφευχθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι διακρίσεις και να διαρραγεί η κοινωνική περιθωριοποίηση και η ιδρυματοποίηση των ατόμων αυτών.
Η καλλιέργεια της ισότητας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η ενσωμάτωση όλων στον κοινωνικό ιστό αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης. Αυτό θα καταστεί δυνατό αφενός με τον έμπρακτο σεβασμό των δικαιωμάτων των ΑμεΑ από την πολιτεία, την τοπική κοινωνία κι από τα μέλη της κι αφετέρου με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, πρακτικών και στοχευμένων δράσεων κατά τη χάραξη και εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην πλήρη και ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε περιφερειακό επίπεδο εξασφαλίζοντας παράλληλα τον ύψιστο βαθμό αυτονομίας τους.
Τα μέτρα αυτά κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης θα επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των ΑμεΑ, καθώς θα σχετίζονται με τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, με τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ένταξης στην αγορά εργασίας, την εκπαίδευση και κατάρτιση, και τέλος με την καλλιέργεια των πνευματικών και σωματικών τους δεξιοτήτων σε κατάλληλες δομές.
Η ενημερωτική ημερίδα απευθύνεται τόσο στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, σε ΑμεΑ, στο οικογενειακό τους περιβάλλον, σε επαγγελματίες και στελέχη κοινωνικών φορέων που ασχολούνται με το αντικείμενο, όσο και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα που θα τεθούν από τους ομιλητές.

 

 

09:00- 09:30

 

Προσέλευση-Εγγραφές

 

09:30 – 10:00  

 Έναρξη – Χαιρετισμοί

 

  Α΄ Συνεδρία

 

Συντονιστής: Βαμβακάς Λάμπρος

Ιατρός Παθολόγος- Ογκολόγος, Δ/ντης ΕΣΥ Παθολογικής –Ογκολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

Συντονιστής: Πιτσούλης Γιώργος

Ιατρός Ακτινολόγος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την λειτουργία των Κινητών Μονάδων για την  Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας

   
10:00-10:15 1.«Δικαιωματικό Πλαίσιο για τα ΑμεΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

 

10:15-10:30  

 

2.«Μεθοδολογία Αντιμετώπισης Ατόμων με Ψυχικές Ασθένειες μέσα από τις Σύγχρονες Τάσεις Ψυχιατρικής».

 Κυμπουρόπουλος Στέλιος, Ιατρός – Ψυχίατρος, Σεξολόγος MSc, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

 

 

 

10:30-10:45 3. Αθλητισμός και ΑμεΑ

Καπελλάκης Γεώργιος,  Χρυσός Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.