Ηλεκτρονική Διαβούλευση Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το Φθινόπωρο του 2019 ανέλαβε πρωτοβουλία υλοποίησης εκστρατείας δημόσιας διαβούλευσης σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027).

Η διαβούλευση αυτή διακόπηκε λόγω εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, ωστόσο, η ψήφιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταβατικής περιόδου της Κ.Α.Π. για τη διετία 2021-22, δημιούργησε το χρονικό παράθυρο επανέναρξης του δημόσιου διαλόγου.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027) στοχεύει σε μια έξυπνη, ανθεκτική γεωργία, στην ενίσχυση της μέριμνας για το περιβάλλον, το κλίμα,  αλλά και του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών.

Ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ θα υλοποιηθεί μέσω της θέσπισης και έγκρισης ενός Στρατηγικού Σχεδίου ανά Κράτος Μέλος που θα καλύπτει τόσο τον Πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις, παρεμβάσεις ανά τομείς γεωργικών προϊόντων) όσο και τον Πυλώνα ΙΙ (αγροτική ανάπτυξη).

Από 18 Μαρτίου 2021 έχει δημιουργηθεί ψηφιακή πύλη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση: νέα Κ.Α.Π. 2021-2027», όπου έχουν αναρτηθεί:

  • πληροφοριακό υλικό σχετικά με τον προσανατολισμό της νέας Κ.Α.Π.
  • ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά.

Καθώς η διαδικασία της διαβούλευσης συνεχίζεται, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων που θα υιοθετηθούν σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ενισχύσεις των αγροτών, τις τομεακές παρεμβάσεις για τα γεωργικά προϊόντα και συνολικότερα τις επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πύλη στη διεύθυνση:https://www.crete.gov.gr/dimokratikisummetoxi/consultations/dimosia-diavoyleysi-gia-tin-nea-koini-agrotiki-politiki-2021-2027/

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.