Ζωντάνεψε η Περιφέρεια Κρήτης με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» το «Βουλισμένο Αλώνι»-Θερμό χειροκρότημα στους συντελεστές της παράστασης απ’ όλους που βρέθηκαν στο γεωλογικό μνημείο της φύσης!


0
(0)

Ζωντάνεψε το «Βουλισμένο Αλώνι» το μοναδικό γεωλογικό μνημείο, η θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη. Ήταν διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και η πρώτη εκδήλωση που έγινε ποτέ στο συγκεκριμένο χώρο, όπου η μαγεία της φύσης ενώθηκε με την θεατρική τέχνη, εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές, τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους παριστάμενους θεατρόφιλους που χειροκρότησαν θερμά ηθοποιούς, σκηνοθέτη, διοργανωτές, όλους τους συντελεστές. Μάλιστα για τον εντυπωσιακό χώρο, στους χαιρετισμούς τους ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ανέφεραν ότι, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που μπορεί, όπως φάνηκε από την παράσταση του Τηλέμαχου Μουδατσάκη να φιλοξενήσει σημαντικές παραστάσεις.

Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Μαλεβιζίου: Ένα ξεχωριστό γεωλογικό μνημείο της φύσης για σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού.

Ειδικότερα ο κ. Φασουλάκης επισήμανε, ότι ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα της Περιφέρειας Κρήτης που με  σεβασμό προς τον τόπο και την τέχνη, αντιμετώπισε τις βασικές τεχνικές δυσκολίες, ευχαριστώντας παράλληλα για την επιτυχή διοργάνωση τους φορείς και υπηρεσίες που συνεργάστηκε η Περιφέρεια, όπως, την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης – Γενική Δ/νση Δασών, τον φορέα Διαχείρισης του Γεωτόπου Ψηλορείτης, τον Δήμο Μαλεβιζίου. Επίσης ο κ. Φασουλάκης ευχαρίστησε, όλους τους παρισταμένους, λέγοντας ότι, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, ζωντάνεψαν το «Βουλισμένο Αλώνι» και που ήταν η αρχή για την διοργάνωση σημαντικών παραστάσεων σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο-γεωλογικό μνημείο του Δήμου Μαλεβιζίου που εντάσσεται στο παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Ψηλορείτη.

Στον χαιρετισμό-δήλωση του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Η παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη ήταν η αρχή. Το «Βουλισμένο Αλώνι», το μοναδικό αυτό γεωλογικό μνημείο, βρίσκεται στην καρδιά του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη, στη Τύλισο. Είναι ένας χώρος που μπορεί, όπως φάνηκε από την παράσταση του Τηλέμαχου Μουδατσάκη να φιλοξενήσει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Σε αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον, συνεργαζόμενοι με όλους τους αρμόδιους φορείς, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολιτισμό. Να φιλοξενήσουμε και άλλα πολιτιστικά γεγονότα που θα αναδείξουν τον τόπο μας αλλά και τη μοναδικότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε την περιφέρεια Κρήτης και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία».

Εντυπωσίασε η θεατρική παράσταση. Μια ξεχωριστή εμπειρία για ηθοποιούς και πολίτες.

Η θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη καθήλωσε το κοινό αποκαλύπτοντας τον τραγικό, πρώτο επαναστάτη κατά της τυραννίας και πρώτο φίλο του ανθρώπου μέσα στο φυσικό τοπίο με τον μοναδικό γεωμορφολογικό χαρακτήρα. Οι εμπεδωμένες θεατρικές τεχνικές υποκριτικής και κίνησης των ηθοποιών, η μουσική της Μαρίας Συμεών, το επιβλητικό λιτό σκηνικό ως μέρος του φυσικού τοπίου, τα κοστούμια από τον οίκο υψηλής ραπτικής Τρανούλη – όλα μέσα από την μοναδική προσέγγιση του σκηνοθέτη θεατρολόγου Τηλέμαχου Μουδατσάκη, επεφύλαξαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην επιλογή του, στην ιδιαιτερότητα του μνημείου της φύσης και ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον παριστάμενο εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη, εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, όλους που βοήθησαν και όλους τους θεατές της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης, το κοινό έλαβε αφίσα-ενθύμιο για τα 20 χρόνια ένταξης του γεωπάρκου του Ψηλορείτη στο δίκτυο της UNESCO.

Για την πραγματοποίηση της παράστασης, η Περιφέρεια Κρήτης ως διοργανώτρια αρχή συνεργάστηκε με την Γενική Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον φορέα Διαχείρισης του Γεωτόπου Ψηλορείτης καθώς και τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Στο χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης βρισκόταν οι εθελοντές μέλη του Σώματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Ηρακλείου καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Ηρακλείου, τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια ο κ. Φασουλάκης.

Παράλληλα με τους κυρίους Φασουλάκη, Μποκέα, τα συγχαρητήρια τους εξέφρασαν στους συντελεστές της παράστασης, οι παριστάμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, ο Χαράλαμπος Φασουλάς εκπρόσωπος του παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη, (στο οποίο εντάσσεται το “Βουλισμένο Αλώνι”,) ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚ Ηρακλείου Μύρωνας Μιχαηλίδης, πολίτες, φοιτητές του αγαπημένου τους θεατρολόγου καθηγητή πανεπιστημίου Τηλέμαχου Μουδατσάκη, αντιπρόσωποι της τέχνης και του Πολιτισμού της Γαλλίας, κ.α.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.