Ζωή «πίσω» από το τιμόνι: Κίνδυνοι και απρόοπτα σε μια κούρσα με ταξί

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μια κούρσα με την κάμερα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα»Ένα επάγγελμα, αδιαμφησβήτητα απαιτητικό καθώς είναι αναγκαία η συνεχής προσοχή των οδηγών ταξί, σε δρόμους μάλιστα μιας «δύσκολης» οδικά πόλης. Κατά το παρελθόν, οδηγοί ταξί έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, κλοπών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να μεταφέρουν πελάτες – τραυματίες στο νοσοκομείο.

Το επάγγελμα έχει πληγεί και από την οικονομική κρίση όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν άλλα μέσα μεταφοράς ή ακόμα και τα πόδια τους.

Η κάμερα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα», έκανε μία βόλτα από τη Λεωφόρο Κνωσού έως το κέντρο του Ηρακλείου… μέσα σε ένα ταξί. Ο Γιάννης Κατσαπρακάκης ρωτάει διαδρομή, βάζει τα χέρια στο τιμόνι και ξεκινάει…

Η καθημερινότητά του στο ταξί είναι, αναμφισβήτητα, δύσκολη. Κυκλοφοριακό, ανάπλαση, κλειστοί δρόμοι και… ανυπάκουοι οδηγοί κάνουν έναν επαγγελματία οδηγό να χάνει την υπομονή του.

Δεν είναι λίγες οι φορές, φυσικά, που ο Γιάννης Κατσαπρακάκης έχει βρει ξεχασμένα αντικείμενα πελατών μέσα στο ταξί τα οποία επιστρέφει προκειμένου ο ιδιοκτήτης τους να τα βρει όταν τα αναζητήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος αλλά και συνάδελφοί του βρίσκουν πορτοφόλια γεμάτα χρήματα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί ταξί σήμερα δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην, το Σωματείο προσπαθεί να οργανώσει και σεμινάρια ξένων γλωσσών ώστε οι οδηγοί ταξί να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για τη δουλειά τους.

πηγη:wwwneakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.