Ζημιές στο Δήμο Μινώα μετά το νέο σεισμό 4,8 ρίχτερ τα ξημερώματα


0
(0)

Ρωγμές σε σπίτια, σοβάδες στο δρόμο, κορνίζες, ποτήρια στο πάτωμα, ακόμα και αναφορές για μικροτραυματισμούς κατοίκων…

Από το πρωί, μετά από το σεισμό και τους μετασεισμούς, κλιμάκια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου, κλείνουν με κορδέλες σημεία σε δρόμους και σοκάκια σε Αρκαλοχώρι, Σαμπά, Χουμέρι, Αρχοντικό και Μουσούτα γιατί κρίνεται επικίνδυνη η διέλευση του κόσμου.

Ο δήμαρχος, κ. Μανώλης Φραγκάκης, πως ο κόσμος δεν πρέπει να περνά από κάποιες περιοχές, τοποθετούνται σημάνσεις για να αποφεύγεται η κυκλοφορία.

«Υπάρχουν κάποιες ρωγμές σε κάποια παλιά κτήρια, ευτυχώς, δεν έχουμε τραυματισμούς. Νομίζω πως η κατάσταση ελέγχεται, προς το παρόν. Μετασεισμοί, βέβαια, γίνονται, ας ευχηθούμε να μην έχουμε μεγαλύτερο σεισμό», αναφέρει.
Ο Δήμος θα καλέσει κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσει την κατάσταση.

“Όχι” στην ανησυχία, “ναι” στην προσοχή!

Για τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε μιλήσει για την πιθανότητα σεισμού στην συγκεκριμένη περιοχή. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως οι σεισμοί στη Θήβα δεν έχουν καμία σχέση με τον σεισμό του Ηρακλείου.

Τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως, συνιστά προσοχή σε όσους έχουν παλιά σπίτια.

Ο ίδιος είχε προβλέψει ότι θα είχαμε σεισμό ως 5 Ρίχτερ στην περιοχή, κάτι που είχε συζητηθεί σε σχετική συνάντηση των αρμοδίων φορέων.

Όπως είπε, οι σεισμοί αυτοί δεν εμπνέουν ανησυχία, ίσως, ανησυχία υπάρχει μικρή από το γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν παλιά και ακατοίκητα σπίτια που ούτως ή άλλως μπορεί να έπεφταν.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.