Ε. Μπορμπουδάκη: Αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η διοίκητρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αρμόδια για όλες τις υγειονομικές δομές του νησιού, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, δίνοντας τις δικές της απαντήσεις για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά και γενικότερα την κατάσταση στην Κρήτη στο μέτωπο της πανδημίας.

Η κα Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε αρχικά στα 17 νέα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία από αύριο ξεκινούν τη λειτουργία τους σε όλο το νησί, με 3 από αυτά να αφορούν το Λασίθι, με μια νέα γραμμή εμβολιασμού να προστίθεται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, μια στον Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ ξεκινούν και εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Τζερμιάδου.

Εξελίξεις που όπως είπε θα βοηθήσουν στο να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, με τη διαδικασία μέχρι τώρα να εξελίσσεται ικανοποιητικά σε όλη την Κρήτη.

Αναφορά έγινε και στο πρόσφατο πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου όπως συνέβη και στο Βενιζέλειο, παρατηρήθηκε ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού. Φαινόμενο που όπως είπε πάντα προβληματίζει όταν συμβαίνει στα Νοσοκομεία, όμως στην περίπτωση του ΠΑΓΝΗ, όπου μόνο οι εργαζόμενοι φτάνουν τους 2.500 χιλιάδες, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν θεωρούνται φυσιολογικά με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας, ενώ όπως έγινε και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πάρθηκαν γρήγορα μέτρα και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως δεν υπάρξουν σοβαρότερες συνέπειες τις επόμενες μέρες.

Νέα αρχή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η κα Μπορμπουδάκη μίλησε αναλυτικά για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της και των συναντήσεων που είχε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τονίζοντας πως η συζήτηση που έγινε τόσο με τη διοίκηση, όσο και με το ιατρικό προσωπικό και το Σύλλογο Εργαζομένων αφορούσε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και ακούστηκαν όλες οι απόψεις.

Όπως ανέφερε μια βασική απόφαση που πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων, είναι να υπάρξει μια αναβάθμιση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο όπως έγινε και στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο, θα αναβαθμιστεί ώστε να είναι πιο λειτουργικό, με μια από τις αλλαγές να αφορά την δημιουργία μιας επιπλέον εισόδου για ασθενοφόρα τα οποία πιο εύκολα θα πραγματοποιούν τη μεταφορά ασθενών. Για τις εργασίες αυτές όπως είπε περιμένει κάποιες μελέτες που έχουν αναλάβει εθελοντικά κάποιοι μηχανικοί ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

Σχετικά με τον χώρο και την προμήθεια του αξονικού τομογράφου η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε πως μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν, πλέον το θέμα έχει αρχίσει να λύνεται με αρκετές αδειοδοτήσεις να έχουν ήδη εκδοθεί και να αναμένονται μερικές ακόμα ώστε όλα να είναι έτοιμα ώστε να μπορεί να γίνει η πολύπλοκη διαδικασία τοποθέτησης του νέου μηχανήματος. Όπως της αναφέρθηκε από τη διοίκηση χρειάζεται ακόμα 1,5 μήνας εργασιών ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος με την ίδια να τονίζει πως η ΥΠΕ θα στηρίξει οικονομικά όσες ενέργειες χρειαστεί να γίνουν ώστε ο χώρος να ολοκληρωθεί.

Στα υπόλοιπα σχέδια ενίσχυσης με εξοπλισμό η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε πως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα εξοπλιστεί με ένα σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα καθώς και με ένα μηχάνημα γυναικολογικού υπερήχου για το οποίο εδώ και πολύ καιρό γίνονται προσπάθειες που συναντούσαν προβλήματα, όμως πλέον έχουν ξεπεραστεί.

Οι πρόσφατες διαμάχες μεταξύ του αναπληρωτή διοικητή, των εργαζομένων και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο και άλλους φορείς, ήταν επίσης κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Η κα Μπορμπουδάκη τόνισε πως διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν, όμως είναι δεδομένο πως όλες οι πλευρές έχουν το στόχο της αναβάθμισης του Νοσοκομείου και έτσι αποφασίστηκε να γίνει μια νέα αρχή, να υπάρξει μια εργασιακή ειρήνη εντός του Νοσοκομείου, ώστε τα προβλήματα να ξεπεραστούν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό δυναμικό, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε πως οι προκυρήξεις για τις θέσεις καρδιολόγου και ακτινολόγου φαίνεται πως θα προχωρήσουν ομαλά και θα καλυφθούν οι θέσεις, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ειδικότητα του Παθολόγου όπου και πάλι υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον, και έτσι θα γίνει προσπάθεια να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς ώστε να καλυφθεί η θέση.

Προκήρυξη υπάρχει και για την κάλυψη θέσεων σε μονάδα ΤΟΜΥ στην Ιεράπετρα με την κα Μπορμπουδάκη να αναφέρει πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί και αν τελικά υπάρξει ενδιαφέρον και προσληφθούν γιατροί, τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την εύρεση του κατάλληλου χώρου για να στεγάσει τη νέα αυτή υγειονομική δομή.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.