Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: TΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Στην συγκέντρωση των αγροτών στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες τους και να ενημερωθεί για τα δίκαια αιτήματά τους σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχίσουν, υπό ενιαίο ενωτικό μπλόκο στη Θεσσαλία, ενώ παράλληλα ζητούνε διάλογο με τον αρμόδιο Υπουργό. Στη συνέχεια ενημέρωσαν λεπτομερώς για το περιεχόμενο των αιτημάτων τους, τα οποία αφορούν στην κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, στη μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, στη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, στην καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στο 100% για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες, καθώς και στα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από την μείωση της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Η Γραμματέας της Κ.Ο., εξέφρασε την ειλικρινή συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ άκουσε και συνομίλησε με πολλούς εκπροσώπους που ήταν παρόντες στην κινητοποίηση.

Πριν την αναχώρησή της, η κ. Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε τα βάσανα που περνάει ο λαός του Θεσσαλικού κάμπου, με τις μεγάλες αυξήσεις της ενέργειας, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων, να τους σφυροκοπούν ανελέητα. Πλέον, τίθεται θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση, πανικόβλητη και σε σύγχυση, προσπαθεί να τους χρυσώσει το χάπι, προτείνοντας λύσεις στο «πόδι», προσπαθώντας να μπαλώσει τις τρύπες. Όμως, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, ρεαλιστικά και συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να ασκηθεί μία ενιαία εθνική αγροτική πολιτική. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, στέκεται σταθερά στο πλευρό τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο όλης της χώρας και εναντιωνόμαστε στην κυβερνητική πολιτική που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Οφείλουμε να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ασφαλείς

Τα τελευταία χρόνια, η άσκηση κάθε μορφής βίας εναντίον των γυναικών αυξάνεται, παίρνοντας διαστάσεις πανδημίας, ενώ η πρόοδος για την εξάλειψή της είναι βραδυκίνητη. Το 2021, 5.000 γυναίκες έπεσαν θύματα έμφυλης βίας ενώ οι γυναικοκτονίες ανήλθαν σε 17: Εκρηκτικές δε διαστάσεις λαμβάνουν τα φαινόμενα βίας που ασκούνται εντός του ενδοοικογενειακού πλαισίου.

Φταίει η πανδημία και ο εγκλεισμός στα σπίτια; Σίγουρα όχι, η κατάσταση αυτή απλά επέτεινε το φαινόμενο. Η αιτία οφείλεται σε μια από ετών εγκαθιδρυμένη αντίληψη και κουλτούρα μισογυνισμού και επιβολής επιτρεπτικής εξουσίας .

Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν έχει εισέλθει σε βάθος αλλά αρκείται σε επιφανειακά και μεμονωμένα μέτρα.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στόχους για την πρόληψη και για την εξάλειψη των φαινομένων βίας.

Με την έναρξη του κινήματος metoo στην Ελλάδα, υλοποιήθηκε με την αείμνηστη Πρόεδρο Φ. Γεννηματά, σχετική διαδικτυακή εκδήλωση «Οι γυναίκες μπροστά», ενώ το Κίνημα κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής μάστιγας.

Η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη από ποτέ, καθώς ενώνεται με την φωνή του θύματος. Δεν κλείνει τα αυτιά και τα μάτια, όπως γινόταν λίγα χρόνια πριν.

Η κοινωνία μάς δείχνει τον δρόμο αλλά και την ευθύνη για άμεσες πράξεις έτσι ώστε η δυναμική αυτή να διαχυθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Οφείλουμε να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ασφαλείς.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε. Κατανοούμε απολύτως όλες τις αγωνίες των εργαζομένων, διότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες πολλών κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση, όμως όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία που εμείς θεωρούσαμε ότι θα είναι ατελέσφορη -όπως αποδεικνύεται σήμερα- με το να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σ’ένα ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω με τη σημερινή μας συνάντηση, είναι ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το νικέλιο στις διεθνείς αγορές αποτιμάται πάρα πολύ υψηλά.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων, διότι σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Όταν τόσες χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται σε αδιέξοδο, είναι προφανές ότι κι εσείς και οι οικογένειες σας, η Εύβοια, η Φθιώτιδα και οι άλλοι νομοί, θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ανισότητες και προβλήματα. Γι’ αυτό θέλω να κουβεντιάσουμε, να μας πείτε τις απόψεις σας, για να βρεθεί η βέλτιστη λύση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Ανεπαρκείς οι αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για την οπαδική βία

Μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται η ταχεία εξιχνίαση του εγκλήματος και σύλληψη όλων των δραστών. Ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης και η σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ύποπτος που φέρεται πως διέφυγε στην Αλβανία αλλά και να συλληφθούν όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι.

Η Πολιτεία όμως δεν μπορεί να σταματήσει εκεί. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Ο κάθε πολίτης, φίλαθλος ή μη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ή να πέσει θύμα της δράσης των εγκληματικών αυτών κυκλωμάτων.

Έχουμε καλέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του προς αυτή την κατεύθυνση. Την εκτίμησή μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο και η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, που εκδόθηκε την Παρασκευή και θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους «βίαιους χούλιγκαν» αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν. Δυστυχώς, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα. Υποβαθμίζει τη δολοφονία σε άλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας. Αντιμετωπίζει δηλαδή η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς «αθλητικό» με ποινικές προεκτάσεις.

Το επισημαίνουμε ακόμη μια φορά: Πρόκειται πρωτίστως για οργανωμένο έγκλημα που έχει παρεισφρήσει και στον χώρο του αθλητισμού. Η τραγική αφορμή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Πολιτεία να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον «οπαδικό» μανδύα για να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους, συχνά δε εμφορούνται από ακροδεξιές ή και νεοναζιστικές ιδέες. Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της περίστασης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Σ. ΛΙΒΑΝΟΥ

Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την «πολιτική εποποιία» της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΑΣ ΓΙΑ 350.000 ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

«Μας λέτε λαϊκιστές, μας λέτε ότι δεν βγαίνει η εξίσωση και εκ των υστέρων συζητάτε και για μείωση συντελεστών στο ΦΠΑ, για αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και άλλες φοροελαφρύνσεις. Άρα μπορούμε, είναι θέμα επιλογών», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στην εκπομπή « Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Καταλογίζοντας τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ «μια τεράστια αγωνία γι’ αυτό που διαμορφώνεται στην κοινωνία, αλλά και για τη σοβαρή αντιπολιτευτική μας στάση απέναντι στα προβλήματα και κυρίως αυτά της ακρίβειας και τις αποτυχίες τη κυβέρνησης», ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε απαντήσεις στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει 21 Δεκεμβρίου μια δήλωση ότι δεν έχει περάσει η ακρίβεια στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και ότι αντίθετα του ζητάνε selfies. Πιστεύω ότι ενάμιση μήνα μετά έχει αναθεωρήσει και κυρίως η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι με τα μέτρα που δεν έχει πάρει, δεν έχει βοηθήσει την πραγματική οικονομία και αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, το έχουμε πει πολλές φορές. Η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, μια λέει δεν θα το κάνει γιατί έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, ενώ χθες μας είπε από εδώ πέρα ότι το σκέφτεται σοβαρά. Ας αποφασίσουν λοιπόν, εμείς λέμε να το κάνουν γρήγορα», είπε ο. κ. Σπυρόπουλος, αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια και την οικονομία.

«Επίσης να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις, για να υπάρχει ελάφρυνση. Αύξηση του κατώτατου μισθού τώρα, ώστε να μπορέσει να πάει στον πραγματική οικονομία. Και να σας πω και κάτι καινούργιο γιατί ξέρω ότι ασχολείστε πολύ με τους χαμηλοσυνταξιούχους. Εμείς προτείνουμε μια νέα μορφή ΕΚΑΣ, με εισοδηματικά όμως κριτήρια, κριτήρια συγκεκριμένα που θα αφορούν αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Μιλάμε για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, και το ετήσιο κόστος είναι 650 εκατ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό. Νομίζω είναι μια βασική πρωτοβουλία που πρέπει να λάβει αυτή η κυβέρνηση και να βοηθήσει τα χαμηλά στρώματα που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε. «Δεν έχουν ανάγκη αυτήν τη στιγμή οι χαμηλοσυνταξιούχοι να ενισχυθούν; Έχουν. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση».

«Εμείς δεν έχουμε ίσες αποστάσεις, ούτε σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία, κρίνουμε την κυβέρνηση παραγωγικά, με έναν ορθό λόγο και με προτάσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης με τη δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα ξεκαθαρίζει ότι εμείς δεν έχουμε ίσες αποστάσεις με κανέναν, ούτε βάζουμε μεζούρα. Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα για εμάς», υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά με την στάση της κυβέρνησης, ο κ. Σπυρόπουλος ρώτησε τον υπουργό Ανάπτυξης: «Κύριε Γεωργιάδη, εδώ και δύο εβδομάδες, μας χτυπάτε καθημερινά και τον Πρόεδρο και το κόμμα. Εσείς έχετε αγωνία για την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή κάνατε μια συγκεκριμένη επίθεση προς τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και προς την παράταξή μας. Στη Βουλή σας καταθέσαμε μια ερώτηση κι εσείς κάνατε επίθεση».

Αναφερόμενος στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια, πρόσθεσε πως «κάναμε μια παραγωγική συζήτηση, δεν συζητήσαμε για Φουρθιώτηδες και θέλω αυτό να μας το πιστώσετε», ενώ «εσείς στη Βουλή προσβάλετε και μιλάτε με τέτοιον τρόπο».

Απαντώντας σχετικά με το παράδειγμα της Πορτογαλίας, ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης στο άρθρο του δεν κάνει σύγκριση του πληθωρισμού της Ελλάδας και της Πορτογαλίας για να αποδείξει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αναφέρεται στην πληθωρισμό για να πει ότι το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε σχέση με της Πορτογαλίας, όπου η εκεί κυβέρνηση λόγω των ενεργειών που έκανε, το κράτησε χαμηλά. Η Ελλάδα με τον πενταπλασιασμό του κόστους της ενέργειας είναι η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ (ΑΥΡΙΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 10.30π.μ.)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.