Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: « Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ»


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1,με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε ότι «υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός, μια αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά, δηλαδή στα 667 ευρώ καθαρά, αύξηση της τάξης του 9,4 % στα μεικτά. Ταυτόχρονα, με απλά λόγια, συντρέχουν τα εξής γεγονότα. Η αύξηση στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ανέρχεται στο 15%.Η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει κατώτατο μισθό στα 826 ευρώ, δηλαδή αύξηση 16%. Παράλληλα, οι Έλληνες έχουν 47% κατά μέσο όρο του μισθού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται, επίσης, μείωση κατά 20 μονάδες του κατά κεφαλήν ΑΕΠ την τελευταία μόλις δεκαετία. Δεδομένων αυτών των τεσσάρων γεγονότων, ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, είναι απλώς κατώτατος των περιστάσεων. Δεν μπορεί να συνεισφέρει κάτι, δεν μπορεί να δώσει ανάσα στους ανθρώπους».

Στο ερώτημα για τις δημοσκοπήσεις, η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε πως «οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα ράπισμα στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Είναι σαν να σου δίνει κάποιος μια σφαλιάρα και εσύ να λες “φταίει εκείνος που εγώ τον αγανάκτησα”. Είναι σαν να έρχεται ο λαός και να λέει “δεν μου αρέσεις πια”. Και δεν το λέει μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα».

«Χρειάζεται μια πορεία νέου πλου, που πρέπει να γίνει με ανάπλου, πρέπει να γίνει κόντρα στο ρεύμα» υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, επισημαίνοντας πως «είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε στα μεγάλα και τα σοβαρά, να αφήσουμε τις παθογένειες που δήθεν όλοι επικαλούμαστε και δήθεν κανείς δεν ξέρει. Ξέρουμε και για το κομματικό Κράτος, ξέρουμε και για τα πάντα. Να πέσουν οι μάσκες, όχι άλλη υποκρισία, δεν αντέχει ο λαός μας, ούτε εμείς αντέχουμε».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ»

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε τις απανωτές παρατάσεις επί εννιά χρόνια στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2016 και είδατε τι έγινε. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες, αλλά η Κυβέρνηση που κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νομικισμούς τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε πληθώρα απευθείας αναθέσεων. Εκεί την έπιασε ο πόνος. Άλλού ήξερε να τις κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι η μετάταξη του σταθμάρχη στον ΟΣΕ έγινε παράνομα κατά παράβαση της ρητής πρόνοιας της προκήρυξης του ΟΣΕ για όριο ηλικίας στα 48 έτη για μετάταξη σε θέσεις σταθμάρχη, όρο τον οποίο και δεν πληρούσε ο εν λόγω σταθμάρχης.

«Στις 7 Απριλίου ανοίγει η κινητικότητα ορίζοντας όριο ηλικίας τα 48 έτη. Ο σταθμάρχης στις 13 Απριλίου υποβάλει αίτηση ενώ είναι 59 ετών. Κάποιος τον έχει διαβεβαιώσει να κάνει την αίτηση, μολονότι δεν εμπίπτει στο όριο ηλικίας. Στις 17 Απριλίου κλείνει η κινητικότητα. Εν προκειμένω υπήρχε ρουσφέτι» σημείωσε ο κ. Δουδωνής αποδομώντας την επιχειρηματολογία κυβερνητικών στελεχών ότι η μετάταξη του εν λόγω σταθμάρχη έγινε με νόμο ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. «Δεν έγινε με αυτόν τον νόμο η μετακίνηση του σταθμάρχη. Μην επαναλαμβάνετε τη δικαιολογία της Νέας Δημοκρατίας. Απόδειξη είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε υπουργική απόφαση στις 30 Μαΐου , -εκ των υστέρων δηλαδή- γιατί ήξερε ότι δεν ισχύουν μετατάξεις που δεν πληρούν τα όρια ηλικίας» κατέληξε ο κ. Δουδωνής.

Τέλος τόνισε ότι στα Τέμπη έχασαν τη ζωή τους 57 νέοι άνθρωποι. «Όλοι τούς χρωστάμε την αλήθεια. Για αυτό και είναι ντροπή ότι η κυβέρνηση συσκοτίζει την αλήθεια για την έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, για το παράνομο ρουσφέτι της στον σταθμάρχη και για το κομματικό της κράτος στους σιδηροδρόμους» κατέληξε ο κ. Δουδωνής.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Στη σημερινή ομιλία του στο Μαρούσι ο Πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της «άγνοιας», έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας.

Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως «θυσία» για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα.

Δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο Πρωθυπουργός, που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όπως φάνηκε, τόσο στη συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όσο και στη δημόσια συζήτηση που συνεχίζεται, ο κ. Γεραπετρίτης και η Κυβέρνηση, εμφανίζονται απόλυτοι, έχοντας εκδώσει το πόρισμα και καταλογίζοντας την ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών, στον ανθρώπινο παράγοντα, παρ’ ότι οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται.

Ισχυρίζονται επίσης, ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες, όμως αυτές αφορούν ακριβώς στη διόρθωση του όποιου λάθους,κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Ο κ. Γεραπετρίτης δημιουργεί διαρκώς σύγχυση. Αναφέρεται σε Τοπικό Σύστημα Τηλεδιοίκησης, που λειτουργούσε εκείνη τη μέρα και λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη για αυτό το Σύστημα.

Οι δυνατότητες του τοπικού αυτού κέντρου και της σηματοδότησης, για ένα τμήμα 5,5χλμ μετά και 3 χλμ πριν τη Λάρισα, δεν έχουν σχέση με αυτές του ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεδιοίκησης, και του Κέντρου Τηλεδιοίκησης που ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί στη Λάρισα, και το οποίο θα καλύπτει το τμήμα Παλαιοφάρσαλα έως Πλατύ.

Πρόκειται για ένα πίνακα χειρισμών και ελέγχου, που αποτελεί τμήμα του παλιού Συστήματος Τηλεδιοίκησης, που λειτουργούσε από το 2000 , και το οποίο σταδιακά τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Από την πλευρά μας έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι θα περιμένουμε τα πορίσματα των Ειδικών και της Δικαιοσύνης, για όλα αυτά, για τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Τέλος, η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι σε λίγους μήνες θα γίνουν όσα με δική της ευθύνη δεν έγιναν επί 4 χρόνια, όπως και στα προηγούμενα 5 χρόνια με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και όσον αφορά στα έργα, όπως η σύμβαση 717/14, και όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μα

Μέχρι τότε, η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων θα πρέπει να γίνει με διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στα τρένα.

” ΆΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ”

Ο κ Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών».

Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών.

Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους ορους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς.

“ΆΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση του αποπεμφθέντος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα αίτια της απομάκρυνσης από τη θέση του, καταδεικνύει σκοτεινές διαδρομές προσώπων εντός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία επέβαλαν τις επιθυμίες τους.

Στη βάση αυτής της ίδιας ανακοίνωσης του κ. Σκούμα, πρέπει τώρα η κυβέρνηση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο αποδεχθείς Αρχηγός να απαντήσουν σήμερα δημόσια:

1) Ποιες είναι οι αποφάσεις που επικαλείται ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωση του, οι οποίες παρότι φέρεται να υπηρετούσαν το Σύνταγμα, δεν έτυχαν αποδοχής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γιατί;

2) Ποια είναι τα επί λέξει “κέντρα εξουσίας” στο Υπουργείο που ζητούσαν τη λήψη άλλων αποφάσεων, ενάντια στην “απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία”;

3) Ποιες είναι οι επί λέξει “ευθύνες του πολιτικού προϊσταμένου” του αποπεμφθέντος Αρχηγού;

4) Ποιες αποφάσεις επιθυμούσαν αυτά τα “κέντρα” να επιβάλλουν στον τέως Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.;

5) Ποια είναι τα ανεπαρκή πρόσωπα που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στην ΕΛ.ΑΣ. παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του τέως Αρχηγού;

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.