Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ»


Τελευταία ενημέρωση 3 εβδομάδες by energinews (admin)

Ευαγγελία Λιακούλη: «Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για την καμένη χώρα τους»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, ήταν το πρωί της Πέμπτης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις πυρκαγιές, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε πως «βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναμένουμε, λοιπόν, από τον Πρωθυπουργό της χώρας, να δώσει από το βήμα της Βουλής απαντήσεις για μια σειρά συγκεκριμένων παραμέτρων που έχουμε αναδείξει στο δημόσιο διάλογο. Απαντήσεις γιατί, ενώ η κλιματική κατάρρευση είναι ήδη δραματικά παρούσα, καταγράφεται ανισομερές ισοζύγιο μεταξύ πρόληψης και καταστολής, καθώς ετησίως δίνονται περίπου 600 εκατομμύρια για την καταστολή, και μόνο 189 εκατομμύρια για την πρόληψη. Απαντήσεις για τη θλιβερή πρωτιά, η φωτιά στον Έβρο να είναι η μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία. Απαντήσεις στις καταγγελίες των επιστημόνων πως σύγχρονα εργαλεία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταλυτικά ακόμα και στην αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών».

Περαιτέρω, η Ε. Λιακούλη αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με συναρμόδιους Φορείς και ειδικούς, από την οποία προέκυψε, μεταξύ άλλων, η έλλειψη σύνδεσης και συνεργασίας ανάμεσα στις σχετικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι « επειδή πολλά ακούγονται για συγκρίσεις με άλλες Χώρες, επισημαίνω ότι ναι μεν υπήρξαν πυρκαγιές στην Πορτογαλία, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες θαρρετά και ρητά παραδέχθηκαν πως απέτυχε το μοντέλο δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και δεσμεύτηκαν να το αλλάξουν. Θα τολμήσει να προβεί σε αντίστοιχη παραδοχή αποτυχίας σήμερα ο Πρωθυπουργός;»

Επί των ερωτήσεων για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδεικνύει σεβασμό για θέματα που αφορούν τα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την ευκαιρία να ακούσουν δια ζώσης τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 100.000 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση είχαν σήμερα οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης και Εργασίας Γιώργος Μουλκιώτης, κατά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Χριστόπουλο και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και οι Γραμματείς των Τομέων Παιδείας, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Νίκος Τσούλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Έφη Στεφοπούλου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται σε διαβούλευση και αναμένεται να συζητηθεί στις Επιτροπές της Βουλής και την Ολομέλεια τις προσεχείς εβδομάδες. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής γίνεται το πρώτο κόμμα που συναντά τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν συγκεκριμένες διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, που αφορούν στις συμβάσεις κατά παραγγελία, στο καθεστώς απολύσεων καθώς και στο ωράριο των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, που ολοένα και επιβαρύνεται λόγω της παράλληλης απασχόλησης. Έγινε, επίσης, εκτενής συζήτηση για επιμέρους ζητήματα όπως η απουσία ελέγχων και εποπτείας για τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και κέντρα μελέτης.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα περιβάλλον αισθητής εργασιακής επισφάλειας και υποβάθμισης του κύρους των εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο βαθμός διαρροής εκπαιδευτικού προσωπικού από την ιδιωτική εκπαίδευση είναι υψηλότατος, ενώ ο βαθμός έλλειψης ικανοποίησης από το εργασιακό περιβάλλον είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος (ποσοστό 70% στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς έναντι 40% στους υπόλοιπους εργαζομένους.)

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους, τόσο ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, όσο και γενικότερα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΛΑΒΙΝΑΣ: «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τον δημοσιογράφο, Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τη νέα παράταση της έναρξης των δρομολογίων του μετρό της πόλης, ανέφερε πως «οι Θεσσαλονικείς έχουμε χορτάσει από λόγια και πλέον επιζητούμε πράξεις, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Η μετάθεση έναρξης του μετρό, -πλέον αν καταλαβαίνω καλά πηγαίνει προς το τέλος του 2024, ενώ η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα γίνει στις αρχές του-, είναι ένα ζήτημα το οποίο βεβαίως δημιουργεί εκ νέου ανησυχία».

Σχετικά με το οδικό έργο Flyover ανέφερε πως «όταν πας να κάνεις ένα τόσο μεγάλο έργο το οποίο θα ανατρέψει ριζικά τη λειτουργία της περιφερειακής οδού, την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς, πρέπει να υπάρχει χρονοδιάγραμμα και μελέτη για το κυκλοφοριακό πριν ξεκινήσει το έργο. Γιατί κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή, που ακριβώς θα πηγαίνουν τα αυτοκίνητα λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της Περιφερειακής οδού. Με καθυστέρηση συζητάμε τις εναλλακτικές και αναζητούμε λύσεις ενώ το έργο πρόκειται να ξεκινήσει».

Κληθείς να σχολιάσει την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, ανέφερε πως και ο Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, με την συνδρομή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας (rescEU) και συνολικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουν δουλέψει πάρα πολύ για τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, στην οποία αυτή τη στιγμή επικρατεί μια συσσώρευση ανεπίλυτων ζητημάτων και πράγματι πρέπει να συζητηθούν σε εθνικό επίπεδο.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μια πυρκαγιά στον Έβρο, σε ένα από τα διαμάντια των οικοσυστημάτων μας, το δάσος της Δαδιάς έχει καεί κατά το ένα τρίτο του και έχουμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Να μην μπούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών για τις αιτίες της πυρκαγιάς, αλλά να κάνουμε μια ουσιαστική και αντικειμενική συζήτηση για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει στη χώρα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις φωτιές. Πυρκαγιές θα έχουμε. Είναι ένα δεδομένο, κανείς δεν το αμφισβητεί. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως λένε οι επιστήμονες. Γι’ αυτό αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις όπως ακούμε πολλές φορές από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καλό είναι να τις αποφεύγουμε» σημείωσε.

«Το ζήτημα είναι πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, τις καμένες εκτάσεις και πως θα μειώσουμε την καύσιμη ύλη η οποία αναφέρουν οι ειδικοί πως είναι υπερ-πλεονάζουσα μέσα στα ελληνικά δάση και δεν γίνεται αυτό που θα έπρεπε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πρόληψη των πυρκαγιών» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που απουσιάζει από την πολιτική προστασία, σχολίασε πως «λείπουν και τα δεκατρία επιχειρησιακά σχέδια στις Περιφέρειες της χώρας. Λείπει και ο συντονισμός, το διαπιστώνουμε σε κάθε πυρκαγιά, όπου βλέπουμε και εμείς στις εικόνες και αναφέρουν οι ειδικοί στο πεδίο. Λείπουν οι εθελοντές οι οποίοι θέλουν αλλά ουσιαστικά δεν έχουν τον τρόπο να βοηθήσουν. Λείπει επίσης προφανώς και η αναγκαία χρηματοδότηση αλλά λείπει και το προσωπικό στις υπηρεσίες. Έχουμε μεν μέσα πυρόσβεσης, έχουμε εναέρια μέσα τα οποία είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά όλοι οι ειδικοί λένε ότι αν ξεσπάσει φωτιά, τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να την σβήσουν ολοκληρωτικά. Μπορούν μόνο να περιορίσουν τις επιπτώσεις της. Πόσο μάλλον όταν έχουμε μια μεγα-πυρκαγιά όπως στο δάσος της Δαδιάς που ουσιαστικά δυστυχώς τα εναέρια μέσα όσα κι αν έχουμε, δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Όπως μας λένε οι ειδικοί, οι φωτιές σβήνονται από τα επίγεια μέσα, τα εναέρια μέσα λειτουργούν επικουρικά».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την πρόληψη, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε πως ως αντιπολίτευση επιδιώκουμε έναν ειλικρινή διάλογο για το πώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«Μείωση της καύσιμης ύλης. Εκπαίδευση στην πολιτική προστασία, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες μας, άνθρωποι νέοι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν. Συνεργασία φορέων. Πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες, να μην αμφισβητούμε τα όσα λέει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αλλά να ακούμε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις τους. Μπορούν να γίνουν συνεργασίες των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρέπει να αναλάβει κι αυτή ένα κομμάτι της ευθύνης και να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες. Μιλήσαμε πριν για το οργανόγραμμα που πρέπει να γίνει και λείπει σήμερα από το Υπουργείο, Υπάρχει η αλήθεια είναι μια σύγχυση αρμοδιοτήτων, στη χθεσινή σύσκεψη που κάναμε με φορείς, μας είπαν ότι 47 φορείς έχουν αρμοδιότητα για την πρόληψη. Άρα λοιπόν πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο το οποίο θα συντονίζει όλες αυτές τις κινήσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να δούμε πολύ σοβαρά το ζήτημα, το φυσικό οικοσύστημα αποτελεί έναν σπουδαίο πλούτο για τη χώρα μας και πρέπει να το προστατέψουμε. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα, πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Γλαβίνας.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρωτολογία και η δευτερολογία του Πρωθυπουργού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Κυβέρνησή του και ο ίδιος δεν είναι μόνο πρωταθλητές σε καμένες εκτάσεις φέτος, αλλά πάνω απ’ όλα είναι πρωταθλητές θράσους και αλαζονείας.

Διότι αν τα κάνατε όλα σωστά και ψέγετε εμάς που καταθέσαμε επτά συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες δεν βρήκατε μια κουβέντα να πείτε, αποδεικνύετε ότι δεν θέλετε να αλλάξετε τίποτα.

‘’Όλα πολύ καλά’’ και τέτοια καταστροφή δεν πάνε μαζί.

‘’Όλα πολύ καλά’’ και εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, δεν πάνε μαζί.

‘’Όλα πολύ καλά’’ και εκκενώσεις σε ένα νοσοκομείο δεν πάνε μαζί.

Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν δομές του κράτους, που πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Και θέλετε να σας πούμε και μπράβο;

Τα ακούει και τα αξιολογεί ο ελληνικός λαός.

Λέτε επίσης – και θα συμφωνήσω – ότι υπάρχουν κόμματα στο Κοινοβούλιο, τα οποία είναι πρωταθλητές στα fake news.

Απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας: τα τσιπάκια, οι ανεμογεννήτριες.

Από κοντά κι εσείς όμως. Μαζί με αυτούς. Μόλις ζοριστείτε, μόλις έρθετε σε δύσκολη θέση – το είδαμε και πέρυσι με τις υποκλοπές, το βλέπουμε και φέτος με τις φωτιές –σενάρια συνωμοσίας και καμία απάντηση από εσάς.

«Σας αιφνιδίασε η κλιματική αλλαγή»; Τώρα το καταλάβατε; Δεν ακούσαμε να λέτε κάτι για τις εν λόγω δηλώσεις μέλους του υπουργικού συμβουλίου.

Έχει δίκιο ο κ. Βορίδης μιλώντας για πράκτορες από την Τουρκία στη Ρόδο; Δεν είναι αυτό σενάριο συνωμοσίας;

Ή μήπως δεν είναι σενάριο συνωμοσίας να προσπαθείτε να περάσετε στην κοινή γνώμη ένα αφήγημα περί οργανωμένων εμπρησμών, όταν γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα του ΔΕΔΔΗΕ, τα πάγια προβλήματα που προκαλούν την έναρξη των πυρκαγιών;

Γι’ αυτό είπα πως πρέπει κάθε χρόνο να γνωρίζουμε από που ξεκινούν οι πυρκαγιές. Για να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης και πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Οπότε οι σαχλαμάρες με το αζημίωτο δεν ακουμπούν μόνο αυτούς, κύριε Μητσοτάκη, αλλά εσάς και την Κυβέρνησή σας που διασπείρετε fake news και συνωμοσίες, όποτε έρχεστε σε δύσκολη θέση.

Ξέρετε πολύ καλά την Πάρνηθα. Πιθανόν να την ξέρετε καλύτερα από εμένα. Δεν πάω συχνά. Εμείς μάθαμε ότι εσείς πηγαίνατε κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν δεν μπορούσαν να πάνε άλλοι άνθρωποι που πιθανόν να ήθελαν να κάνουν το ίδιο.

Σχέδια Πολιτικής Προστασίας. Ξέρετε, αυτά τα έχω διαπραγματευτεί προσωπικά. Παράγραφο – παράγραφο. Και τα γνωρίζω. Δεν μου τα στέλνει σε μηνύματα ο κ. Στυλιανίδης.

Αυτό που είπα, είναι συγκεκριμένο. Δεν μίλησα για το πώς οργανώσατε το υπουργείο. Είπα ότι ένα κράτος που είναι πρωταθλητής στην κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πρόβλεψη που περιέχεται στον μηχανισμό, για να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές ώστε να αναβαθμίσει τα δικά του σχέδια ως προς την πολιτική προστασία και την πρόληψη. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αξιοποιήστε την.

Αυτό είπα. Δεν μίλησα για τη δομή του υπουργείου.

Άρα, άλλα λέμε και σε άλλα απαντάτε, όπως κάνατε σε πολλά σημεία της ομιλίας σας.

Η σημερινή συζήτηση θα μπορούσε να είναι εποικοδομητική

αν προχωρούσατε σε μια αυτονόητη παραδοχή,

αυτό που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες:

Οτι υπάρχει ζήτημα με τα σχέδια πρόληψης, με τα σχέδια που αφορούν στη δασοπροστασία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους.

Αντ’ αυτού, ήρθατε εδώ να μας πείσετε ότι τάχα η εικόνα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, απέχει από την πραγματικότητα.

Ισχυριστήκατε ότι τα πήγαμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Ισχυριστήκατε ότι θα είναι αμελητέες οι οικολογικές επιπτώσεις, ενώ έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες καμένες εκτάσεις.

Με λίγα λόγια, όλα τα κάνατε καλά.

Δηλαδή η μοίρα μας είναι κάθε καλοκαίρι να χάνουμε πολύτιμο κεφάλαιο του φυσικού μας πλούτου;

Αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα; Για εμάς είναι οδυνηρό να συμβιβαστούμε με μια τέτοια πραγματικότητα.

Θα επανέλθω στο θέμα της Πάρνηθας, γιατί είπατε ότι δεν ξέρουμε τι λέμε.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται ότι η συνολική καμένη έκταση σε Πάρνηθα και Δερβενοχώρια το 2007 προσδιοριζόταν σε 6.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η φετινή πυρκαγιά στην Πάρνηθα έκαψε 64.330 στρέμματα.

Αυτό είπαμε, αυτό είναι η πραγματικότητα.

Κάντε λοιπόν εσείς την αριθμητική σύγκριση.

Ας πιάσουμε τώρα το ποιοτικό σκέλος αυτής της οικολογικής καταστροφής.

Σας διαβάζω από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» δηλώσεις του Νίκου Γεωργιάδη, επικεφαλής του χερσαίου προγράμματος της WWF, ενός φορέα που όπως είπατε, εκτιμάτε ιδιαίτερα: «Η φωτιά ξεκίνησε από ώριμο πευκοδάσος, που δεν είχε καεί για πάνω από 50 χρόνια και προχώρησε μέσα από χαράδρες προς το κομμάτι που είχε καεί το 2007. Έκαψε στρέμματα, όπου είχε πραγματοποιηθεί φυσική αναγέννηση με πεύκα και σκληρόφυλλη βλάστηση».

Αυτό δήλωσε ένα πρόσωπο, που όπως είπατε, εκτιμάτε. Και λέει αυτό, που αναφέραμε κι εμείς. Μάλλον λοιπόν εσείς δεν ξέρετε τι λέτε και δεν είναι λάθος αυτό που είπα προηγουμένως.

Τέρμα πια, η αλαζονεία και ο γκεμπελισμός.

Επειδή εμφανιστήκατε ως κήνσορας, μια παρατήρηση: Δεν μου αρέσει να κάνω μαθήματα. Αλλά δεν μπορεί με ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων, να λέτε ότι δεν ξέρουμε τι λέμε, δεν ξέρουμε τι κάνουμε, μας τα γράφουν.

Σας λέω, λοιπόν: 30 εκτάρια είναι το όριο καταγραφής των πυρκαγιών στο ευρωπαϊκό σύστημα. Αντιστοιχεί σε 300 στρέμματα και όχι σε 3.000 όπως είπατε προηγουμένως, για να καταλήξετε στο συμπέρασμα, που θέλατε.

Επιμένετε να βάζετε ψεύτικα διλήμματα για να κρύψετε την απουσία σχεδίου και προτάσεων για την πρόληψη.

Μας βάζετε και δίλημμα: «Θα στερήσετε κονδύλια από τα εναέρια μέσα, για να τα δώσουμε στην πρόληψη;».

Ακούσατε κάποιον συνάδελφο να σας προτρέπει; Όχι.

Εμείς υποστηρίζουμε ότι καλώς έχουμε αυτή τη δύναμη πυρός. Ας κάνουμε σοβαρές διορθωτικές κινήσεις στην πρόληψη, όπως έκανε και η Πορτογαλία.

Αυτή είναι η διαφορά της Πορτογαλίας του 2016 και του 2017 με σήμερα.

Επίσης, θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης,

έχουν παλέψει μέσα στα δάση και αντί να είναι το χειμώνα άνεργοι θα μπορούσαν να συμβάλουν σε δράσεις πρόληψης.

Όντως οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2017 στην Πορτογαλία, αποτέλεσαν αφορμή για να κάνει η Ευρώπη το rescEU.

Είχε πει τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ, ότι δεν μπορούμε πια να δίνουμε μόνο συλλυπητήρια στα κράτη – μέλη όταν έχουν εκατοντάδες νεκρούς, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Κι έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα.

Η διαφορά τώρα της Πορτογαλίας με εμάς

είναι ότι η Πορτογαλία έμαθε από τα λάθη της και προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές.

Αύξησε το ποσοστό χρηματοδότησης της πρόληψης, ενώ εσείς δεν το κάνετε. Αυτό σας επισημαίνουμε, τόσο απλά.

Ο νέος νόμος για την πολιτική προστασία είναι ακόμη ανενεργός.Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πρόληψη και κάθε μήνα μας ανακοινώνετε τις ίδιες προμήθειες αεροσκαφών ,

drones, ραντάρ. Δεν πρέπει λοιπόν να μπει μια τελεία, να πάμε παρακάτω;

Δηλώσατε ότι αν δεν είχαμε την πυρκαγιά στον Έβρο, θα ήμασταν στον μέσο όρο καμένων εκτάσεων της τελευταίας δεκαετίας. Φέρατε και αυτό το επιχείρημα για να καλύψετε τις ευθύνες σας. Ας κάνουμε όμως και αυτά τα μαθηματικά, αφού επιμένετε σε αυτό το επιχείρημα.

Ως τα τέλη Ιουλίου είχαν ήδη καεί 526.820 στρέμματα.

Ο μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας, που επικαλείστε είναι

288.850 στρέμματα. Ούτε αυτή η σύγκριση είναι ευνοϊκή για εσάς.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η αρμοδιότητα της δασοπυρόσβεσης πέρασε από τη δασική υπηρεσία στην πυροσβεστική.

Η επαναφορά της κατάσβεσης στην Δασική Υπηρεσία, με τη μορφή τουλάχιστον που γινόταν στο παρελθόν, είναι ανεπίκαιρη. Είμαστε σε άλλη εποχή.

Η πυροσβεστική τόσα χρόνια έχει αποκτήσει πολύ σημαντική εμπειρία, που δεν μπορούμε να υποτιμούμε. Γι’ αυτό, αυτό που προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι να πρωταγωνιστήσει η δασική υπηρεσία στην πρόληψη.

Η ουσιαστική συνεργασία, με θεσμοθετημένο τρόπο μεταξύ των Υπηρεσιών στην κατάσβεση είναι επιβεβλημένη και ο ρόλος των δασολόγων, δασοπόνων και δασοφυλάκων πρέπει να είναι αναβαθμισμένος στη διαδικασία αυτή.

Έτσι κατατίθενται οι καλύτερες επιχειρησιακές προτάσεις την ώρα της κρίσης.

Όμως, η δασική υπηρεσία τα τελευταία χρόνια

έχει απαξιωθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το λένε όλοι οι αρμόδιοι.

Είναι απαραίτητο επιτέλους να ενισχυθεί με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, κάτι το οποίο έχει να γίνει από το 2001.

Μία φορά δεν θα σας άκουσα να λέτε τη λέξη ΔΕΔΔΗΕ.

Μα, είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση για τις πυρκαγιές, για τα αίτια ενάρξεων των πυρκαγιών και να μη μιλάμε για τον ΔΕΔΔΗΕ;

Πόσες πυρκαγιές ξεκίνησαν από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας; Από σπινθήρες σε καλώδια και μετασχηματιστές;

Σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή ήταν η αιτία στη Σαρωνίδα αλλά και της τελευταίας φωτιάς στην Πάρνηθα.

Με απόφαση της ΡΑΕ ο ΔΕΔΔΗΕ αύξησε κατά 33% τα κέρδη του

φτάνοντας σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο. Την αύξηση αυτή την πλήρωσαν οι καταναλωτές. Δεν έχει, λοιπόν, χρέος ο ΔΕΔΔΗΕ να εκπληρώσει και αυτός τις υποχρεώσεις του προς τον ελληνικό λαό ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τα δάση;

Έγινε γνωστό σήμερα ότι καταθέσατε αίτημα για αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τι έχουμε ακούσει για αυτό προεκλογικά!

Και σε αυτή την περίπτωση λέγατε ότι δεν ξέρουμε, ότι πρόκειται για «λαϊκισμό», πως «δεν μπορεί να γίνει».

Τελικά μπορεί να γίνει.

Και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να μας πείτε: ποιο είναι το σχέδιο αναθεώρησης;

Φαίνεται μάλιστα ότι αυξήσατε και τις δαπάνες που κατευθύνονται προς την υγεία. Το λέγαμε προεκλογικά και μας ψέγατε. Τελικά δεν ήταν τόσο ουτοπικό αυτό, που προτείναμε .

Μάλλον τα λέμε, τα ακούτε, τα καταγγέλλετε, αλλά μετά τα υλοποιείτε. Κάτι είναι και αυτό. Κάτι μένει από τη δουλειά της αντιπολίτευσης.

Επειδή στα χέρια μας δεν έχουμε το κείμενο που καταθέσατε στην επιτροπή, να μας ενημερώσετε τι άλλες αναθεωρήσεις κάνατε.

Και αλήθεια γιατί αυξήσατε κατά 5 δισεκατομμύρια τα δάνεια που θα πάρουμε; Πού θα πάνε αυτά τα χρήματα;

Μήπως στις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τους ήδη πελάτες τους αποκλείοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

για να παίρνουν οι μεγάλοι δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο εις βάρος των μικρομεσαίων; Έχει ενδιαφέρον η απάντηση σε αυτό το ζήτημα.

Προσήλθαμε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό και καταθέσαμε τις προτάσεις μας.Δεν τις αξιολογήσατε.

Η θωράκιση της ανθεκτικότητας της χώρας στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για εμάς είναι προτεραιότητα.

Από εσάς ακούσαμε υπονοούμενα, ψευτοδικαιολογίες και ανοίκειους χαρακτηρισμούς.Ούτε ένα ψήγμα γνήσιας αυτοκριτικής για τις αποδεδειγμένες αστοχίες του επιτελικού κράτους.

Δεν είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας ο ανορθολογισμός και η συνωμοσιολογία.

Για εμάς είναι μείζον ζήτημα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με στοιχεία για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτά τα φαινόμενα.

Η μη αναστρέψιμη καταστροφή ενός μνημείου φυσικής κληρονομιάς όπως είναι το δάσος της Δαδιάς, είναι μια ανοιχτή πληγή .

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια,

με κάθε τρόπο, το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας.

Χρειάζεται να οραματιστούμε δημιουργικά για το μέλλον και όχι να συμβιβαστούμε με τις καταστροφές.

Δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση.

Κλείνοντας τη δευτερολογία μου, θέλω να πω μια κουβέντα για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τον Η. Κασιδιάρη.

Το ΠΑΣΟΚ αταλάντευτα εδώ και χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες για να μπει ανάχωμα απέναντι στο φαινόμενο του νεοναζισμού.

Χωρίς «ναι μεν, αλλά». Χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες

Γι’ αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και φέραμε πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό συνδυασμών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, των οποίων ο υποψήφιος δήμαρχος

ή περιφερειάρχης ή ο πραγματικός επικεφαλής έχει καταδικασθεί για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μια πρωτοβουλία που έπρεπε να μας ενώνει όλους,το σύνολο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, δεν δημιουργεί αυτές τις συνθήκες.

Και μάλιστα με προσχηματικά επιχειρήματα. Γιατί αυτή η άρνηση;

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν. Δεν είναι ζητήματα μικροδιαχείρισης, όπως είδαμε προεκλογικά από κάποια κόμματα.

Για αυτό, λοιπόν, με δική σας αποκλειστική ευθύνη ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας.

Όσον, δε, αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι, προαναγγείλατε -καθώς δεν συμφωνούσατε με το σύνολο της πρότασής μας-, ότι θα φέρετε τη δική σας νομοθετική πρωτοβουλία, που θα σας καλύπτει απόλυτα.

Που είναι η πρόταση σας; Δεν την είδαμε. Πότε περιμένετε να την καταθέσετε;

Τα προσωπεία έπεσαν! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Και λυπάμαι γιατί ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει, αντιμετωπίζεται υποκριτικά από τη μεριά της Κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους.

Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε στον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο της Αθήνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Πρωθυπουργός και σήμερα απέφυγε να κάνει την αυτοκριτική του για τις αποδεδειγμένες αστοχίες της Κυβέρνησης σχετικά με τον φετινό σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας. Όμως πια είναι σαφείς σε όλους οι επιδόσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τις πρώτες εξήντα ημέρες διακυβέρνησης.

Πίσω από λεκτικές ακροβασίες ότι «μόνη της η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί τον δρόμο της ευθύνης», θέλησε να αποκρύψει τη δική του απουσία προτάσεων και την αδυναμία του να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του μοντέλου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο, όλα πήγαν καλά.

Θα συστήναμε στην Κυβέρνηση να μελετήσει τη δέσμη επτά προτάσεων, που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξάλλου, η εμπειρία έχει δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και την αξία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με σημαντική χρονοκαθυστέρηση.

Κάτι που αφενός φάνηκε από την άρον-άρον οπισθοχώρηση του κ. Μητσοτάκη από την άποψη ότι όσοι προτείνουν την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν παντελή ασχετοσύνη (Συνέντευξη στην ΕΡΤ, 6 Ιουνίου 2023), αφού τελικά κατέθεσε στις Βρυξέλλες σχετική πρόταση αναθεώρησης.

Και αφετέρου από την υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες κατοικιών ώστε μετά την ανακαίνισή τους να διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέους.

Φτάνει πια με την υποκρισία!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυσή του.

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν στις 18:00 με τη θεματική συζήτηση «Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη» στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Ομιλητές:

– Χάρης Δούκας, Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

– Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

– Μιχάλης Χάλαρης Γραμματέας Τομέα Πολιτικής Προστασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

– Ευανθία Σισμάνογλου Project Manager στην εταιρεία EV Loader

– Γιώργος Καραμανώλης Σύμβουλος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Τεχνολογίας, Συντονιστής της δράσης “Ψηφιακή Κοινωνία – Digital Society”.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τα όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν στο ακροδεξιό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» τον τελευταίο καιρό, αποτελούν στίγμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

Ένα «κόμμα» με δανεικές ψήφους, ένας πολιτικός «αρχηγός» χωρίς βουλευτές και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά.

Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών.

Ταυτόχρονα, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουμε τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ.

Από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, και συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»

Στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τ/σ OPEN με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος, αρχικά, στη φωτιά στον Έβρο, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες που καίει η πυρκαγιά στον Έβρο και ακούσαμε στη Βουλή τον Πρωθυπουργό να λέει ότι όλα έγιναν καλά, ότι το κράτος λειτουργεί με τρόπο αξιόπιστο απέναντι στον πολίτη. Βλέπουμε τη χώρα μας, για άλλο ένα καλοκαίρι, να έχει μακράν τα περισσότερα καμένα στρέμματα, να βιώνει αυτές τις καταστροφικές – και για το περιβάλλον και για τις περιουσίες των πολιτών- πυρκαγιές. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου είναι τεράστιες. Τα στοιχεία είναι απολύτως σαφή. Κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, στο κομμάτι της πρόληψης, είμαστε ανέτοιμοι και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τα φαινόμενα».

«Το ζήτημα, όμως, είναι πώς προλαμβάνουμε και πώς αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τις φωτιές. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι κανονικότητα να καίει μια φωτιά για σχεδόν 15 μέρες και να θεωρείται ότι όλα έχουν πάει καλά. Δεν μπορεί να είναι κανονικότητα, κάθε καλοκαίρι να βιώνουμε αυτά τα φαινόμενα. Προφανώς ευθύνεται η κλιματική κρίση και αυτό το βλέπουμε παγκόσμια. Όμως, αντί να έχουμε ένα κράτος που στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον προστατεύει, έχουμε ένα κράτος που λέει “σηκώνω τα χέρια ψηλά και απλά περιμένω να σβήσει η φωτιά”» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη κατά τις πρώτες ημέρες της φωτιάς και πρόσθεσε πως «σε δύο νόμους, στον Έβρο και στη Ροδόπη, κάηκαν χιλιάδες εκτάσεις, χωρίς να μπορεί να περιοριστεί η φωτιά. Όλα τα υπόλοιπα, περί προσφύγων και μεταναστών που έβαλαν την φωτιά ή άλλων κινδύνων είναι θέμα της Ε.Υ.Π., η οποία εάν έχει πληροφορίες, να τις φέρει επίσημα στη Βουλή να τις συζητήσουμε. Θα έπρεπε κατά την εκτίμησή μου, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, να τα προλαμβάνει, αυτός είναι ο ρόλος της, ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα και όχι απλά να αναδύονται στη δημόσια σφαίρα συζητήσεις περί πυρκαγιών που μπήκαν από τους μετανάστες. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι, για άλλη μια χρονιά, η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να προλάβει αυτά τα φαινόμενα, ούτε να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα και οι πολίτες νιώθουν ότι είναι αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι».

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη.

«Την Κυριακή έχουμε την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη. Είναι μια σημαντική εκδήλωση, που κάνουμε κάθε χρόνο. Θα ξεκινήσει με μια ωραία συζήτηση, θεματικό διάλογο που ανοίξαμε και τις προηγούμενες μέρες με ανθρώπους που ασχολούνται με την κλιματική κρίση και το περιβάλλον, ώστε να εμπλουτίσουμε και τις δικές μας προτάσεις, αλλά και να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι κανένας δεν μιλάει σοβαρά με προτάσεις. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας στη Βουλή, γιατί θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο όλων των δυνάμεων, εν αντιθέσει, δυστυχώς, με την κυβέρνηση» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος ως προς στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογικές του διαδικασίες την επόμενη βδομάδα και να πω ότι στα κόμματα, που έχουν μια βαθιά ιστορική διαδρομή, το σημαντικό για την πορεία και το μέλλον τους είναι η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης και η ουσία των πολιτικών θέσεων, όχι η επικοινωνία».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.