Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»


Reading time: 7 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Μετά την έκδοση της αριθμ. 2377/2022 Απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που “ξεγυμνώνει” την αντισυνταγματικότητα των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης στους ΟΤΑ, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Όπως ακριβώς εμείς στο ΠΑΣΟΚ είχαμε τεκμηριωμένα προειδοποιήσει ήδη από τον Αύγουστο του 2019, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές για την τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία, τις γαλάζιες διατάξεις της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη (ν. 4623/2019 και 4625/2019), που ανέτρεψαν ριζικές παραμέτρους στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων, ενώ ήδη είχαν προηγηθεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η εξέλιξη, δυστυχώς, αποτελεί πλήρη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς από την 1η στιγμή σταθήκαμε απέναντι, καταψηφίζοντας αταλάντευτα τόσο την αλλοίωση στη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όσο και την εμμονική αποψίλωση των Δημοτικών Συμβουλίων από αρμοδιότητες, με σωρηδόν μεταφορά τους στις Επιτροπές.

Προειδοποιούσα κάθε φορά, σε κάθε Νομοσχέδιο, σε κάθε Τροπολογία που μετέτρεπε τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικές μαριονέτες, ότι το Σύνταγμα γινόταν κουρελόχαρτο. Η υπεροπτική αλαζονεία των κ.κ. Υπουργών δεν τους άφηνε εδώ και 3,5 χρόνια, να μας ακούσουν.

Η ευθύνη για την αδιανόητη ανασφάλεια και αγωνία που διακατέχει αυτή τη στιγμή τους Δήμους πανελλαδικά, έχει ονοματεπώνυμα. Βαρύνει τον κ. Μητσοτάκη και τις διαδοχικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ήτοι τους κ.κ. Τ. Θεοδωρικάκο, Θ. Λιβάνιο, Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα.

Δεν επιχαίρουμε για την τελική δικαίωσή μας από τη Δικαιοσύνη. Γιατί οι θεσμικές πληγές στο “σώμα” της τοπικής δημοκρατίας -που άνοιξαν από το μπάχαλο του “Κλεισθένη” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- έχουν γίνει πια πολύ βαθιές, από τη μακρόχρονη σκόπιμη αλλοίωση της ΝΔ στη λαϊκή κυριαρχία των Δημοτικών Εκλογών του 2019. Η σημερινή ντροπιαστική κατάσταση, που συνδιαμόρφωσαν διαδοχικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία, με απρόβλεπτες πλέον νομικές και πολιτικές συνέπειες.

Σήμερα στεκόμαστε, όπως όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αιρετών αλλά και των Υπαλλήλων, που βλέπουν μια ολόκληρη θητεία να “τινάζεται στον αέρα” και δεν έχουν ιδέα τι μέλλει γενέσθαι για τη νομιμότητα της λειτουργίας των Δήμων.

Η Παράταξή μας θα συνεχίσει με σεβασμό, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, να εκφράζει δυνατά μέσα στη Βουλή τη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι οι ΟΤΑ να απελευθερωθούν, επιτέλους, από τα κομματικά “χαλινάρια” χειραγώγησης, που τους “φόρεσε” η νυν και τέως Κυβέρνηση.»

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υλικό pool ΕΡΤ

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ρεθυμνιώτισσες και όλους του Ρεθυμνιώτες.

Τους εύχομαι υγεία, ευημερία και καλύτερες μέρες.

Χρόνια πολλά στο προσωπικό του πυροβολικού μας, του οποίου προστάτιδα είναι η Αγία Βαρβάρα.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων μας, που με την εργώδη καθημερινή τους προσπάθεια έχουν καταστήσει την Ελλάδα μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο αυτή την εποχή, που η τουρκική πολιτική ηγεσία με τις θρασύτατες δηλώσεις της υπονομεύει τη σταθερότητα και προσβάλλει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΦΕΡΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το γυναικείο κίνημα στο Ιράν έκανε μια σημαντική κατάκτηση προς την Ισότητα και την Ελευθερία. Μετά από μήνες αγώνα καταργήθηκε η αστυνομία ηθών του καθεστώτος.

Μέρα ελπίδας ξημέρωσε για τα δικαιώματα των γυναικών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΘΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Δήλωση Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Αντιπροέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπης της Βουλης για την Ισοτητα και Βουλευτού Δυτικού Τομέα Αθήνας Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σε επανεξέταση του νόμου για τη μαντίλα αναγκάζεται το Ιράν, ενώ καταργήθηκε η αστυνομία ηθών. Η Τεχεράνη επανεξετάζει έναν νόμο δεκαετιών, αυτόν για την επιβολή κώδικα ενδυμασίας στις γυναίκες, ύστερα από δύο και πλέον μήνες μαζικών διαδηλώσεων που έχουν γνωρίσει σκληρή καταστολή, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 300 άνθρωποι να πέσουν νεκροί και χιλιάδες να συλληφθούν.

Το γυναικείο κίνημα στο Ιράν γράφει ιστορία επιτυγχάνει μια σημαντική κατάκτηση προς την Ισότητα και την Ελευθερία, κόντρα στην οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό .Μετά από μήνες αγώνα καταργήθηκε η αστυνομία ηθών του καθεστώτος.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια κατάκτηση που δείχνει ότι ο συνεχής αγώνας φέρνει αποτελέσματα, κατακτήσεις, πρόοδο.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

υλικό pool ΕΡΤ

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλη την Ελλάδα για να ανατραπεί ένας πολιτικός συσχετισμός μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι άγονος και ατελέσφορος. Τοξικό κλίμα σύγκρουσης και καμία κουλτούρα υγιούς δημόσιου διαλόγου σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, οι ανισότητες, η ενεργειακή κρίση.

Στην απέναντι όχθη είμαστε εμείς, η δημοκρατική παράταξη, που με τις προτάσεις μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα καθιστά εφικτή τη δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκροτήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής τους και να μην είναι σήμερα σε μια απελπιστική κατάσταση, με προτάσεις για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, προσπαθούμε με έναν αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Και εδώ από το Ρέθυμνο θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό στις επόμενες εθνικές εκλογές να μας δώσει ισχυρή εντολή ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας και όχι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελιτισμός της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάζουν τη χώρα να μένει στην υστέρηση.

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

Δεν κρατώ μεζούρα. Δεν μετρώ αποστάσεις . Έχουμε άλλες αξίες και άλλο πρόγραμμα. Είμαστε τρία διαφορετικά κόμματα. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Αξίζει περισσότερα απ’ όσα του προσέφεραν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Καλυβίων ( Λεωφ. Καλυβίων 23).

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΩΣ ΕΔΩ!

Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται το ταμείο των εκλογών και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα: Ως εδώ!

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ρέθυμνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επέκρινε με σφοδρότητα την Κυβέρνηση για το «ξήλωμα» του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Ένας Πρωθυπουργός που μετά την πανδημία συμπεριφέρεται έτσι, δείχνει ποια είναι η πραγματική του ατζέντα. Ότι ιδεοληπτικά εχθρεύεται το κράτος. Εχθρεύεται το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπερασπίζεται η σοσιαλδημοκρατία και είναι αναγκαίο για να μειώσουμε τις ανισότητες και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μας ξεπερνούν μόνο οι Λιθουανοί και οι Βούλγαροι» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που έζησε με τον κ. Τσίπρα και αυτό που ζει σήμερα με τον κ. Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα. Δεν μπορεί να είμαστε μια χώρα σε ομηρία δυο κομμάτων, που δείχνουν συνεχώς μια ανεύθυνη στάση απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το ψευτοδημοψήφισμα του κ. Τσίπρα που δίχασε τον ελληνικό λαό και έκανε το “όχι”, “ναι” σε ένα βράδυ ή τις υποκλοπές του κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που εισάγεται στη Βουλή αυτή την εβδομάδα σημείωσε πως «ένας Πρωθυπουργός, που θέλει να διορθώσει το λάθος του, νομοθετεί σωστά και δεν λέει στον αρχηγό του τρίτου κόμματος: “Έλα μετά από τρία χρόνια να σε ενημερώσουμε” εφόσον κατάλαβε ότι δεν δέχομαι την ενημέρωση στο αυτί γιατί είμαι δημοκράτης. Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί αυτή η παράταξη με τέτοιες άθλιες παρακρατικές πρακτικές. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ανέδειξε την αντίστιξη ότι «το ΠΑΣΟΚ, τη δυσκολότερη στιγμή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όταν η Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή άφησε πίσω της μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας με τα πολλά και παχιά λόγια, κατάφερε να παραδώσει τα κόκκινα δάνεια στα funds χωρίς πλαίσιο διαφάνειας και ο κ. Μητσοτάκης το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Κατήργησε πλήρως το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σήμερα χύνουν και οι δύο κροκοδείλια δάκρυα και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά».

«Η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια. Μετά τα πεπραγμένα στην ενεργειακή κρίση, στο Ε.Σ.Υ., στις υποκλοπές, στους θεσμούς, έρχεται το ταμείο των εκλογών και εκεί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα: Ως εδώ!» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας διεξοδική αναφορά στην πίεση που ασκεί από τις 7 Νοεμβρίου στην κυβέρνηση αναφορικά με τα υπερκέρδη των τραπεζών αποτέλεσμα του χάσματος επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. «Τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, για να πάρουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού» υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε με έμφαση την πατριωτική στάση του κόμματος. «Δεν χωράει στα εθνικά θέματα λαϊκισμός και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα, όταν ήρθαν στη Βουλή οι μεγάλες συμφωνίες ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, όπως με θράσος είπε ο κ. Μητσοτάκης στα τέλη Αυγούστου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αντί να δώσει μια απάντηση, είπε στη Βουλή ότι όλα αυτά τα κάνω για να τα βρούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ θα ήθελε, αλλά δεν θα του κάνω το χατίρι, διότι δεν ήρθαμε στα πράγματα για να τα βρούμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Ήρθαμε στα πράγματα για να αναγεννήσουμε την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήρθαμε στα πράγματα για να αγωνιστούμε ως νέα γενιά της δημοκρατικής παράταξης προκειμένου να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιβάλουμε τις αξίες μας ως κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Και όχι τα παζάρια κάτω από το τραπέζι» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.