Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΆΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Τη δόλια σκοπιμότητα των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αλλά και στις Δημοτικές Υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ), στηλίτευσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο της δευτερολογίας της και της αντιπαράθεσης με τον αρμόδιο Υπουργό, επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικά, για το διορισμό κομματικά αρεστών ως Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, υπενθύμισε τη δέσμευση του κ. Βορίδη, τον Οκτώβριο του 2021 στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ότι μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους θα είχε τελειώσει η μεγάλη μεταρρύθμιση της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η υπουργική δέσμευση αποδείχθηκε ψευδής. Το 2021 τελείωσε και η μεταρρύθμιση στο χάος των αρμοδιοτήτων, ακόμα αγνοείταιΜοναδικό σας μέλημα, να διορίσετε κομματικά στελέχη στην ηγεσία των Αποκεντρωμένων. Με τις πράξεις σας, αποκαλύπτετε στο πανελλήνιο τι ακριβώς σημαίνει για τη δεξιά η λέξη μεταρρύθμιση: επιπλέον διορισμούς γαλάζιων εκλεκτών. Εύγε, να τη χαίρεστε τέτοια μεταρρύθμιση! Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας. Όταν το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής αναφέρεται στη λέξη μεταρρύθμιση, δεν εμπαίζει. Το αποδεικνύουν τα πεπραγμένα της Παράταξής μας, οι γενναίες, τολμηρές, καινοτόμες τομές, που αναδιαμόρφωσαν το Κράτος και θεμελίωσαν την Αυτοδιοίκηση», επεσήμανε η Λαρισαία Βουλευτής.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ θέσπισε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προέβλεψε ταυτόχρονα τις “Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ” με τους “Ελεγκτές Νομιμότητας”.«Εμείς πιστεύουμε ότι η ανεξαρτησία του ελέγχου νομιμότητας, είναι κομβική παράμετρος για την αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Γνωρίζετε καλά ότι μεσολάβησαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εσάς εδώ και τρία χρόνια, από το 2019 μέχρι σήμερα, τι σας εμπόδισε να τις ιδρύσετε; Απλώς δεν θέλετε. Δίνετε τον έλεγχο νομιμότητας Δήμων και Περιφερειών στον κομματικά εκλεκτό σας, χωρίς τίποτα να πείθει ότι θα ισχύσει μόνο μεταβατικά. Έχοντας δει τόσα χρόνια την αδιαφορία σας να λήξετε το μεταβατικό στάδιο, δεν μπορούμε να συναινέσουμε, καθώς δεν παρέχετε κανένα εχέγγυο ότι αυτό δεν θα διατηρηθεί εις το διηνεκές», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.

Επιπροσθέτως, ειδικά όσον αφορά την παρέμβαση στις Δημοτικές Υπηρεσίες Δόμησης, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, τόνισε: «Έχετε φέρει σειρά διαδοχικών παρεμβάσεων για τις ΥΔΟΜ. Σας είχαμε επισημάνει πως ήταν ουτοπικέςανεφάρμοστες και αναποτελεσματικές. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Τελικά καταφέρατε “μια τρύπα στο νερό”. Καταντήσατε, για συγκεκριμένες Περιφέρειες, όπως στην Αττική, να παίρνετε τις δημοτικές αρμοδιότητες στο Υπουργείο. Μήπως αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος σαςΙδού τι εννοεί η Ν.Δ. ως Αποκέντρωση! Την έχετε αντιληφθεί με αντίστροφή φορά, ως αρπαγή αρμοδιοτήτων προς τα πάνω, προς τα Υπουργεία σας, γι’ αυτό Αποκέντρωση τρία χρόνια ακούμε και Αποκέντρωση δεν βλέπουμε!».

Χ. ΔΟΥΚΑΣ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έστειλε σήμερα επιστολή προς τους προμηθευτές καλώντας τους να μην ανακοινώσουν τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας την Κυριακή, ως όφειλαν, αλλά να μετατεθούν οι ανακοινώσεις για τον Αύγουστο.

Ο Υπουργός δηλαδή λίγες μέρες μετά την ψήφιση του δικού του νόμου, τον καταπατά.

Είναι προφανές πως τίποτε δε λειτουργεί σωστά στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Είναι επίσης σαφές πως τα πολυδιαφημισμένα μέτρα που πριν λίγες μέρες θεσπίστηκαν για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, βασίστηκαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις και είναι στον αέρα.

Η προχειρότητα της νομοθέτησης οδηγεί σε ένα συνεχές “ράβε ξήλωνε”, δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια στους καταναλωτές.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την νέα αποτυχία.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.