Ευθ. Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV: Καθησυχάζει αλλά δεν αποκλείει νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι


0
(0)

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απάντησε και για τα όσα συμβαίνουν στην Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου στέλνοντας τα δικά του μηνύματα

Καθησυχαστικός για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου,  χωρίς ωστόσο να αποκλείει μια ακραία- όπως την χαρακτήρισε- περίπτωση σεισμικής δόνησης, μεγαλύτερη των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο φαίνεται να τείνει προς εκτόνωση χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποιος σεισμός μεγαλύτερος των 5 R.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας για τις ιδιομορφίες της περιοχής τόνισε πως οι ισχυρές επιταχύνσεις λόγω του μικρού εστιακού βάθους είναι που κάνουν τόσο αισθητούς τους σεισμούς ακόμα και τους πιο μικρούς όπως τα 3,1 Ρίχτερ που καταγράφηκαν λίγα λεπτά πριν τις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα παλιά κτίσματα τονίζει, ενώ αναφερόμενος στις κατοικίες που έχουν βρεθεί ακατάλληλες μέχρι στιγμής τόνισε πως οι περισσότερες από αυτές σε έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό δεν θα αντέξουν.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  εμφανίστηκε καυστικός για επιστήμονα  μέλος της εθνικής επιτροπής σεισμικού κινδύνου που είναι ιδιαίτερα «κινητικός»  δίνοντας  τις εκτιμήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ή   διαρρέοντας τμηματικά έγγραφα που δημιουργούν πανικό στους πολίτες χωρίς την ίδια ώρα να μετέχει στις συνεδριάσεις.

neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)