Ευαγγελάκης – ΠΝΟ: Απεργούμε προειδοποιητικά χωρίς προοπτική άμεσης κλιμάκωσης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων των ναυτεργατών που εκπροσωπούνται από τα σωματεία της ΠΝΟ έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Ο κ. Ευαγγελάκης τόνισε πως η 48ωρη απεργία που θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής είναι προειδοποιητική και δεν υπάρχει προοπτική άμεσης κλιμάκωσης. Μια νέα απεργία δεν αποκλείεται να συμβεί όμως αν δεν υπάρξει πρόοδος στην ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών τα οποία είναι πολλά και σοβαρά, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.Βασικό αίτημα είναι η ανανέωση αλλά και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας οι οποίες καταπατούνται διαρκώς, τόνισε.

Όλα τα αιτήματα είναι σε πλήρη γνώση του Υπουργείου Ναυτιλίας και δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για άγνοια, ανέφερε ο κ. Ευαγγελάκης.

Παράλληλα τόνισε πως διαχρονικά οι απεργίες της ΠΝΟ δεν στοχεύουν στο να χρησιμοποιήσουν τους αγρότες των νησιών ως μοχλό πίεσης, γίνονται όμως το χειμώνα ώστε να είναι καλύτερα οργανωμένες, να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή και να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, ανέφερε, ενώ οι κοινωνικές ομάδες που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα θα ήταν πολύ περισσότερες.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.