ΕΣΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Νοσοκομεία των Αθηνών όπως το Γεννηματάς το Λαϊκό και ο Ερυθρός και το ΚΑΤ εκπέμπουν ΣΟΣ.

Η Κυβέρνηση έχασε έξι μήνες, δεν προκήρυξε τις θέσεις γιατρών για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ από τη δωρεά της Βουλής και τώρα διαλύει τα δημόσια Νοσοκομεία, με αποσπάσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα ερωτήματα πολλά : Που βρίσκονται οι 11583 εκτάκτως προσληφθέντες με πρόσχημα τον covid-19;

Γιατί δεν έγινε έγκαιρα ο προγραμματισμός των προσλήψεων;

Γιατί δεν σχεδιάστηκε η εκπαίδευση του προσωπικού που χρειάζονται οι ΜΕΘ;

—————————————————

Με μεγάλη καθυστέρηση η Κυβέρνηση υλοποιεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όμως και πάλι το κάνει με λάθος τρόπο που μπορεί να στοιχίσει στη δημόσια υγεία.
Επιβάλλουν υποχρεωτικά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, για ανθρώπους με ύποπτα συμπτώματα για covid-19. Αλήθεια, ραντεβού μετά από πόσο καιρό;
Οι ασθενείς αυτοί πρέπει να εξετάζονται άμεσα, από κινητά συνεργεία. Όλες οι διαθέσιμες δομές της ΠΦΥ πρέπει να μπουν στην μάχη, συντονισμένα.

Αποφάσεις με ουσία και όχι μόνο επικοινωνία.

*Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα

ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α ΜΕΘ

 • Από τα τέλη Μαρτίου που η Βουλή, αποδέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία, έχουν περάσει 5 μήνες.
 • Στο διάστημα αυτό η μεν Βουλή υλοποίησε την δωρεά ολοκληρώνοντας τα έργα, η δε Κυβέρνηση έχει κυρώσει δεκάδες ΠΝΠ για επείγουσες προσλήψεις και προμήθειες.
 • Ο Υπουργός Υγείας με κάθε ευκαιρία ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει 6200 προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
 • Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του μηνός Αυγούστου εμφανίζονται να μισθοδοτούνται, επιπλέον 11583 εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση του Covid 19 με απροσδιόριστο τον φορέα παροχής των υπηρεσιών τους.
 • Με τα δεδομένα αυτά πως γίνεται για τις 50 κλίνες ΜΕΘ, που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία στη Σωτηρία, να μην υπήρξε καμία πρόβλεψη προσλήψεων και να μετακινούνται 25 Ιατροί βασικών ειδικοτήτων από μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών όπως το Γεννηματάς το Λαϊκό και ο Ερυθρός και το ΚΑΤ που είναι κρίσιμα Νοσοκομεία στις Ομάδες εφημερίας.

Β ΠΦΥ

 • Η στρατηγική που επέλεξε η Επιστημονική Επιτροπή για τον Covid19 στην πρώτη φάση της Πανδημίας βασίστηκε στον σχεδιασμό του SARS με Νοσοκομεία Αναφοράς.
 • Η αποκρυπτογράφηση του Covid19 στη συνέχεια, έδειξε ότι σε αντίθεση με τον SARS και τα έντονα συμπτώματα στην έναρξη της νόσου, ο νέος ιός έχει μεγάλο χρόνο επώασης και πολύ υψηλό ποσοστό ήπιων ή ασυμπτωματικών κρουσμάτων.
 • Τα δεδομένα επέβαλαν διεθνώς αλλαγή στρατηγικής, με αποκέντρωση της παρακολούθησης των ήπιων περιστατικών και άμεση απομόνωση στο σπίτι, χωρίς πρόσθετο συγχρωτισμό και άσκοπες μετακινήσεις.
 • Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχή επιμείναμε για Κινητές Μονάδες Υγείας και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους ανακοινώθηκε η μαζική εμπλοκή Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων στην διαχείριση περιστατικών Covid19.
 • Θα ήταν μια ιδιαίτερα θετική απόφαση αν δεν συνοδευόταν από το λάθος των υποχρεωτικών ραντεβού, που δείχνει επικοινωνιακή αντιμετώπιση σε μια κρίσιμη φάση για την Πανδημία, για να αντιμετωπιστούν οι επικρίσεις για την ανεπάρκεια των τεστ στις δημόσιες δομές.
 • Πρόκειται για ανεπίτρεπτη επανάληψη του αρχικού λάθους, της σύστασης για παραμονή στο σπίτι, με τηλεφωνικές οδηγίες από Οικογενειακούς Γιατρούς που δεν υπήρχαν και επίσκεψη στο Νοσοκομείο μόνο όταν χειροτερέψουν τα πράγματα.
 • Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με αντίληψη τακτικών περιστατικών τα κρούσματα Covid19 και να πρέπει να κλείνει υποχρεωτικά ραντεβού για επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας όποιος έχει ύποπτα συμπτώματα Covid19
 • Σκοπός της χρήσης των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι να εξετάζονται οι ασθενείς εγκαίρως και χωρίς πολλές μετακινήσεις μόλις έχουν συμπτώματα.
 • Ποιος εγγυάται ότι μέχρι να βρεθεί ραντεβού τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά
 • Τα ύποπτα κρούσματα Covid19 είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έκτακτα περιστατικά πριν καταστούν και επείγοντα.
 • Αντί συνεπώς νέων πειραματισμών αυτό που επιβάλλεται είναι να μπουν τώρα στην «μάχη» όλες οι διαθέσιμες δομές στην Αττική και να επεκταθεί ο σχεδιασμός σε όλη τη χώρα.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ 2010, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ «Alpha 989» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Για τον ποινικό κώδικα και τις ποινές στη δίκη της ΧΑ

*Είναι σημαντικό να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για κάθε μια από τις σημαντικές καταγγελίες του κ. Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές του, τις οποίες να θυμίσουμε ότι είχε κάνει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά ακαδημαϊκών και δικηγόρων, υπενθυμίζοντας ότι με τον ποινικό κώδικα τον οποίο έφερε λίγες μέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν οι ένοχοι της χρυσής αυγής να πέσουν στα μαλακά.

*Ακόμα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που λέγαμε εμείς ως αντιπολίτευση τότε, για ποιο λόγο λίγες μέρες μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, έφερε εκείνες τις αλλαγές σε πάνω από 1000 άρθρα, στον κώδικα ποινικής δικονομίας και στον ποινικό κώδικα.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί, ο κ. Κοντονής τοποθετήθηκε και φώτισε μια πτυχή του ζητήματος, πρέπει να μας απαντήσουν ξεκάθαρα, πως γίνεται το μόνο που έφεραν προς ψήφιση να είναι η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ερωτηματικά που χρήζουν άμεσης απάντησης και διευκρίνησης.

Για το πρωτοσέλιδο της Αυγής

*Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο μιας περιόδου ανορθολογισμού και μεγάλωσε με τροφή το διχασμό. Το άθλιο πρωτοσέλιδο ντροπή σήμερα στην Αυγή δείχνει πως δεν μπορεί να υπάρξει σε διαφορετικές συνθήκες. Το πρωτοσέλιδο είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να μας επιστρέψει στο 2010, τότε που μαζί με τη ΝΔ έβαλαν τις βάσεις της στασιμότητας.

*Κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός πολίτης δε μπορεί να εκφράζεται από πρωτοσέλιδα μίσους, που στρεβλώνουν το νόημα της μοναδικής στιγμής, την τελευταία δεκαετία, που το πολιτικό προσωπικό στάθηκε ενιαία στη σωστή όχθη, χωρίς αστερίσκους.

Ο διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού. Το ζήσαμε και στο παρελθόν.

*Μία είναι η απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών σήμερα. Να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί. Με πρώτο και άμεσο βήμα την ψήφιση της τροπολογίας μας, που αποκλείει τη συμμετοχή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή. Κλιμακώνει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου.

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε βαθιά ικανοποιημένος, όχι μόνο δεν την συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες. Έτσι τορπιλίζεται ο διάλογος.

Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις. Είναι ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις η Ε.Ε. και η Ελληνική Κυβέρνηση να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις

Είχαμε επισημάνει έγκαιρα και ότι η Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βαθιά ικανοποιημένος, όχι μόνο δεν τη συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε. Έτσι, μετά τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της Κύπρου στην Αμμόχωστο, προχωρεί σε μια νέα ευθεία πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας με το Oruc Reis που ξαναβγαίνει για έρευνες στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Πρέπει να γίνει καθαρό ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν ν’ αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες, διότι έτσι τορπιλίζεται ο διάλογος. Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις. Είναι ώρα να πάρει, επιτέλους, αποφάσεις για κυρώσεις η ΕΕ και η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τελειώνει στο Εφετείο

Αντί τις τελευταίες ημέρες το δημοκρατικό τόξο να δίνει ενωμένο τη μάχη κατά του φασισμού, παρατηρούμε ένα διχαστικό λόγο που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί ξανά το “αβγό του φιδιού”. Το ζήσαμε και στο παρελθόν και το ζούμε και τώρα. Είδαμε π.χ. το άθλιο πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, απόδειξη πανικού του ΣΥΡΙΖΑ, διότι το στίγμα για τις αλλαγές που έφερε στον Ποινικό Κώδικα είναι βαρύ και επιτρέπει στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να μη στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν μία και μόνη απαίτηση σήμερα: να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί. Πρώτο και άμεσο βήμα γι’ αυτό είναι η ψήφιση της τροπολογίας μας που απαγορεύει σε πρόσωπα και κόμματα που αντιστρατεύονται τη δημοκρατία να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι σε εκλογές. Το σύνθημά μας είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ: μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Διότι η Δικαιοσύνη πήρε μια ιστορική απόφαση που δικαίωσε τα θύματα και τη Δημοκρατία και επιβεβαίωσε ότι σ’ αυτό τον τόπο δεν χωρά ο φασισμός.

Αλλά ο αγώνας δεν τελειώνει στην αίθουσα του δικαστηρίου ή έξω από το Εφετείο. Συνεχίζεται στο δημόσιο διάλογο, στη Βουλή, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας, στα τηλεοπτικά πάνελ, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Όπου, δηλαδή, μπορεί να εισχωρήσει ξανά ο μισαλλόδοξος εξτρεμιστικός λόγος. Γι’ αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας, των Μέσων Ενημέρωσης και των κομμάτων να συζητούν και να διαβουλεύονται διαρκώς με την κοινωνία. Για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ή επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας που τροφοδοτούν το διχασμό και τη βία, όπως τόνισε στη συνέντευξή της στα “Νέα” η Φώφη Γεννηματά.

Η δημόσια υγεία εκπέμπει SOS

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, αλλά νοσοκομεία της Αττικής, όπως το “Γεννηματάς”, το “Λαϊκό”, ο “Ερυθρός Σταυρός” και το ΚΑΤ εκπέμπουν SOS. Έξι ολόκληρους μήνες έχασε, δυστυχώς, η κυβέρνηση. Δεν προκήρυξε θέσεις γιατρών για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ από τη δωρεά της Βουλής και τώρα διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία, με αποσπάσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Υπάρχουν πολλά και καίρια ερωτήματα: πού βρίσκονται οι 11.583 εκτάκτως προσληφθέντες, με πρόσχημα τον κορονοϊό; Γιατί δεν έγινε έγκαιρα ο προγραμματισμός των προσλήψεων; Γιατί δεν σχεδιάστηκε η εκπαίδευση του προσωπικού που χρειάζονται  οι ΜΕΘ;

Είμαστε ικανοποιημένοι που η κυβέρνηση υλοποιεί την πρότασή μας, την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως, το κάνει με μεγάλη καθυστέρηση και με τρόπο λανθασμένο, ο οποίος μπορεί να στοιχίσει στη δημόσια υγεία. Γιατί επιβάλλουν π.χ. υποχρεωτικά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας για ανθρώπους με ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό; Και ραντεβού μετά από πόσο καιρό; Οι ασθενείς πρέπει να εξετάζονται άμεσα, από κινητά συνεργεία. Όλες οι διαθέσιμες δομές της ΠΦΥ πρέπει να μπουν στη μάχη συντονισμένα. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.