ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε, στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ, σε βάρος της εφημερεύουσας επιμελήτρια Α Ψυχιατρικής, Ρέτζιου Αφροδίτης, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα ψυχίατρος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσφατο περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πατρών, όπου ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε.
Στο αίτημα της ψυχιάτρου, ο αστυνομικός φρουρός απάντησε προκλητικά και έσπευσε να καλέσει ενισχύσεις για να τη συλλάβουν. Σε ελάχιστο χρόνο, πέντε ένστολοι, οπλισμένοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισήλθαν στην Ψυχιατρική Κλινική και μαζί με τους αστυνομικούς φρουρούς του κρατούμενου ασθενούς περικύκλωσαν τη γιατρό και την απειλούσαν ότι θα τη συλλάβουν για “απείθεια κατά της αρχής”, επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό.
Μετά την επιμονή της γιατρού και την παρέμβαση της διοίκησης του “Θριάσιου” Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών αποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.
Το συγκεκριμένο απαράδεκτο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος υγειονομικών αλλά και νοσηλευομένων κρατουμένων έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
► Για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών φρουρών και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στο παραπάνω περιστατικό.
► Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής νοσηλεία κρατουμένων ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας και ιδιαίτερα στις ψυχιατρικές κλινικές.
► Για να μην επαναληφθούν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Παπαναστάσης

 

ΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

Η πομπώδης εξαγγελία της κατάργησης των «capital controls» από τον πρωθυπουργό, «εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια η οποία γίνεται για να ωραιοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η προσπάθεια «στοχεύει στην άμβλυνση των κριτηρίων του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες παραμένουν σε ισχύ».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως από την πλήρη άρση των «capital controls» δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο αναπαραγωγής μιας πολύ φτηνής, χωρίς δικαιώματα, εργατικής δύναμης θα ζει και θα βασιλεύει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Όπως εξήγησε, από την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα ωφεληθούν οι τράπεζες και τα μονοπώλια γιατί θα έχουν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση σε νέα κεφάλαια. «Έτσι, λοιπόν, η περιβόητη επιστροφή στην ομαλότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σκανδαλώδης διεύρυνση των προνομίων του κεφαλαίου, τη στιγμή που για τους εργαζόμενους, όχι μόνο παραμένει άθικτος, αλλά ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο με τις ρυθμίσεις και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ο εργασιακός μεσαίωνας».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας. Απαιτούμε για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να κλείσουν τα hot spots του αίσχους.

ΑΘΗΝΑ 26/8/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.