Επιτροπή Πολιτών ενάντια στις ανεμογεννήτριες: Πρώτη νίκη το πάγωμα των εργασιών για το αιολικό πάρκο


0
(0)

Πολίτες της Ιεράπετρας, και γενικότερα του Λασιθίου, στα πλαίσια των δράσεων για τον Ισθμό της Ιεράπετρας και το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στην Επισκοπή,  προχωρήσαμε  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, σήμερα 20/05/2020. Παράλληλα ομάδα μελών της Επιτροπής ενημέρωσε πολίτες στην λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου.

Αντιπροσωπεία μας, επισκέφθηκε την έφορο αρχαιοτήτων κ. Σοφιανού, η οποία και μας ενημέρωσε ότι εισηγήθηκε  και αναμένεται λήψη σχετικής γνωμοδοτικής απόφασης, από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης, για την ανάκληση της άδειας εγκατάστασης του αιολικού πάρκου. Μας επεσήμανε δε, ότι όταν έλαβε την πρόσφατη καταγγελία μας παρενέβη άμεσα, ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος. Από την πλευρά μας καταστήσαμε σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις μας η προσωπική αντιδικία και το μόνο μας κίνητρο είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας. Επομένως, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Αναμένουμε λοιπόν την λήψη του εγγράφου και καταθέσαμε σχετική αίτηση για να μας διαβιβασθεί.

Θεωρούμε, το πιο πάνω γεγονός, σαν δικαίωση των μέχρι τώρα προσπαθειών, αλλά και μια πρώτη ΝΙΚΗ για όλους τους πολίτες. Δείχνει ότι όταν διεκδικούν μπορούν να ακουστούν. Εννοείται ότι οι επενδυτές από την πλευρά τους θα κάνουν τις δικές τους ενέργειες. Θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη απόφαση, έως ότου ΑΚΥΡΩΘΕΙ η επένδυση αυτή.

Είναι όμως και μια νίκη για τον Δήμο μας, το να διασωθεί το ιστορικό τοπίο και να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη  για το βόρειο μέρος και αρχαιολογικού χώρου, του Ισθμού της Ιεράπετρας. Μια προοπτική που πρέπει να περιλαμβάνει την ανάδειξη του ενιαίου αρχαιολογικού συνόλου και την διασύνδεση των τοπικών δραστηριοτήτων (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα), με τον εναλλακτικό τουρισμό (αρχαιολογικό, επιστημονικό, αγροτουρισμό, και οικοτουρισμό).

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, για την ενεργειακή πληγή και τις καταστροφικές συνέπειες των μέχρι τώρα πολιτικών. Να συζητάμε μαζί τους θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Δεκτές είναι όλες οι απόψεις αρκεί να προβάλλονται με επιχειρήματα και σε πολιτισμένα πλαίσια. Ο διάλογος που διεξάγεται δημοκρατικά και συμμετοχικά είναι γόνιμος και  δίνει πάντα καρπούς. Είναι καιρός να μιλήσουμε οι πολίτες, για να προλάβουμε ένα δημιουργικό́ και ανθρώπινο μέλλον!

Την επόμενη  Ανοικτή Συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας την αφιερώνουμε στους πολίτες της Τήνου που αντιστέκονται για την εγκατάσταση στο όμορφο νησί της Τήνου πάρκου βιομηχανικών ανεμογεννητριών. Προσκαλούμε, όποιος συμπολίτης μας θέλει να παρευρεθεί, στην ανοικτή μας συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, στις 18:00, αυτή την φορά στην πλατεία του Πάνω Χωριού Ιεράπετρας.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *