«Επιτάχυνση των εργασιών της Υπηρεσίας άρδευσης-ύδρευσης με την αντικατάσταση του αγωγού Σαρακίνας»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μια αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης της Ιεράπετρας που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Σαρακίνας μέχρι το υδραγωγείο του Περιστερά, αίτημα ετών της Ιεράπετρας, έρχεται πιο κοντά αφού όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας, μετά τη χρηματοδότηση ήρθε και η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο για το έργο κόστους 3,7 εκατ. ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Άρδευσης Πέτρος Μαστοράκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τα πρακτικά ζητήματα του έργου που πρόκειται να ξεκινήσει. Όπως είπε ο προγραμματισμός που υπάρχει είναι να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο σημείο μετά τις γιορτές ώστε να ξεκινήσει τις εργασίες.

Το έργο της αντικατάστασης του αγωγού όπως είπε είναι χωρισμένο σε 3 τμήματα και η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά το ένα από αυτά και συγκεκριμένα το τμήμα του αγωγού από το Μύρτος μέχρι την περιοχή Σωπάτες. Όπως είπε η μελέτη για το τμήμα Σαρακίνα Μύρτος είναι σε τελικό στάδιο ώστε να είναι αυτό το επόμενο τμήμα που θα αντικατασταθεί ενώ προετοιμάζεται επίσης και η μελέτη για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το τελευταίο κομμάτι από Σωπάτες μέχρι Περιστερά.

Πέρα από την αξία της συντήρησης του δικτύου ο κ. Μαστοράκης τόνισε πως το σημείο που θα ξεκινήσει να αντικαθίσταται είναι εκείνο που προκαλεί το 80% με 90% των βλαβών και διαρροών του αγωγού, πράγμα που σημαίνει πως με την αντικατάστασή του θα υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση της Υπηρεσίας Ύδρευσης Άρδευσης ώστε να συνεχίσει με γρηγορότερους ρυθμούς το έργο της.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.