ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΕ ΣΑΣΟΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Προς: Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΝΗ

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις δηλώσεις του προκύπτει  ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής  Αυγής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι.

ΑΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΟ iEidiseis

Προϋπολογισμός εκτός πραγματικότητας.

Όχι όμως γιατί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι πολύ αισιόδοξη ή τουλάχιστον έχει “αυταπάτες”.

Αντίθετα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά που γράφουν δεν θα επιτευχθούν. Είναι αδύνατον να γίνουν πράξη.

Αλλά όταν χειρίζεσαι όλα τα ζητήματα μόνο επικοινωνιακά, και η αλήθεια είναι πικρή, τότε έχεις τον κίνδυνο να πεις: “τόσο το χειρότερο για την αλήθεια”.

Σ’ αυτή την απαράδεκτη αντίληψη εγκλωβίζεται το κυβερνών κόμμα.

Σχέδιο με πρόβλημα και νούμερα που δεν στηρίζονται πουθενά.

Αρκεί μια περιγραφή της πραγματικότητας και μια ανάγνωση του σχεδίου, για να γίνει αυτό κατανοητό.

Φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει το 10%.

Με τις συνέπειες να φαίνονται ήδη:

  • Διόγκωση της ανεργίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο τέλος του Α’ εξαμήνου οι θέσεις εργασίας στην χώρα ήταν 200.000 λιγότερες από ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
  • Μείωση εισοδημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με το επίδομα φτώχειας των 534 ευρώ.
  • Κίνδυνος λουκέτων στις επιχειρήσεις, όπως διαπιστώνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕ και επιπλέον κίνδυνος για την σοβαρή αύξηση των κόκκινων δανείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χρηματοδότηση της Οικονομίας.

Πως θα φτάσουμε επαρκώς το 2021 σε ανάπτυξη 7,5%;;

Απάντηση το σχέδιο του Προϋπολογισμού δεν μας δίνει.

Αλλάζει μήπως η πολιτική; Όχι, αντίθετα επιμένουν στις ίδιες αδιέξοδες συνταγές.

Οι δημόσιες επενδύσεις παραμένουν στο επίπεδο του 2019.

Καμία νέα πρόβλεψη για την τόνωση της ανάπτυξης και για την ενίσχυση των υποδομών για την υγεία, την παιδεία, το Κοινωνικό κράτος.

Κανένα τολμηρό μέτρο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού για το 2021.

Κάποιοι ψελλίζουν για αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης.

Μακάρι για την χώρα να ήταν έτοιμοι. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει σχέδιο ούτε καν στα χαρτιά. Περιορίζονται στις γενικές και πολύ συντηρητικές διαπιστώσεις-προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη. Που και από αυτήν απουσιάζουν παντελώς οι πολιτικές για την βιομηχανία, την πρωτογενή παραγωγή, την πράσινη ανάπτυξη, τον τουρισμό. Και φυσικά κουβέντα για την Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

Πιστεύει κανείς ότι από τον Γενάρη του 2021 θα αρχίσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων;

Θα έπρεπε ήδη να έχουν κατατεθεί τα σχετικά προγράμματα.

Εδώ ούτε καν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τους πόρους του ΕΣΠΑ των προηγούμενων ετών. Κουβέντα δεν έχει γίνει για τους σχετικούς μηχανισμούς. Βεβαίως οι εκλεκτοί του Μαξίμου έχουν ήδη διορισθεί ως υπεύθυνοι. Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τα κριτήρια που επικρατούν.

Άρα τι μένει;

Ή πιστεύουν σε ένα θαύμα ή επιχειρούν συνειδητά να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας για να κερδίσουν χρόνο.

Και επειδή στον 21ο αιώνα τα θαύματα δεν έχουν πιθανότητες, το συμπέρασμα είναι ότι επιχειρούν το δεύτερο. Μόνο που σε πολύ λίγο δεν θα μπορούν πια να κοροϊδεύουν κανένα… Ο Ελληνικός λαός βλέπει, γνωρίζει και κρίνει.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Θέμα: Κώλυμα εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απαγόρευση ανακήρυξης συνδυασμού κόμματος όπου συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης.

Αιτιολογική έκθεση

Η χθεσινή ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» για το αδίκημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα) καθιστά επιτακτικό τον αποκλεισμό των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ιδίως μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95).

Κρίνεται, επομένως, αναγκαία η εισαγωγή στην ισχύουσα εκλογική νομοθεσία ειδικού κωλύματος εκλογιμότητας για τα πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για τα ως άνω σοβαρά αδικήματα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη συμμετοχής στις εκλογές προσώπων και συνδυασμών υποψηφίων με αποδεδειγμένη εγκληματική δράση που μάλιστα κατατείνει στην προσβολή της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά την έννοια του άρθρου 29 του Συντάγματος.

Ανάλογη διάταξη είναι αναγκαίο να προβλεφθεί και για την απαγόρευση ανακήρυξης συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, όπου συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος ή της δημόσιας τάξης, καθώς και συνδυασμοί κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, από το καταστατικό, τη διακήρυξη αρχών, τη λειτουργία και την εν γένει δράση των οποίων προκύπτει ότι παραβιάζουν ή απειλούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν ανακηρύσσονται.

Προτεινόμενη διάταξη

Προστίθεται νέο άρθρο στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ως εξής:

«Άρθρο ……

1. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) προστίθεται νέα περίπτωση (δ), ως εξής:

«ότι δεν έχει καταδικασθεί για το αδίκημα της ένταξης ως μέλους ή διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα».

2. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) προστίθεται νέο εδάφιο, ως εξής:

«Η δήλωση της παρούσας παραγράφου περιέχει όλες τις προϋποθέσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 32».

3. Προστίθεται νέα παράγραφος 4 στο άρθρο 35 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57), ως εξής:

«4. Συνδυασμοί κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων στους οποίους συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος ή της δημόσιας τάξης, καθώς και συνδυασμοί κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, από το καταστατικό, τη διακήρυξη αρχών, τη λειτουργία και την εν γένει δράση των οποίων προκύπτει ότι παραβιάζουν ή απειλούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν ανακηρύσσονται. Η παρούσα διάταξη ως προς τις συνέπειές της ισχύει από την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος αυτών που καταδικάστηκαν και ανεξαρτήτως του χρόνου κατά τον οποίον εκδόθηκε η απόφαση».

 

Οι προτείνοντες βουλευτές

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Καμίνης

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Χάρης Καστανίδης

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Γεώργιος Φραγγίδης

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ‘’ΚΟΥΛΟΥΑΡ’’ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ … ΔΕΥΤΕΡΗ!»

«‘’Κανείς Μόνος’’ απέναντι στο τέρας του φασισμού, γιατί ‘’Μόνο Μαζί’’ τελειώνουμε με τους Νεοναζί», τόνισε με έμφαση η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, από το βήμα της Ολομέλειας, σε σχέση με τη χθεσινή, θριαμβευτική, και ιστορική για τη Δημοκρατία απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που καταδίκασε εντέλει τη Χρυσή Αυγή, την ηγετική της ομάδα, καθώς και πολλά στελέχη της.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να κατακεραυνώσει την πρωινή «κοινοβουλευτική παράσταση» του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου ζήτησαν με τροπολογία στο «νόμο Παρασκευόπουλου», να επιβληθεί και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ένοχων, πλέον, στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, θυμίζοντάς τους πως ο διαβόητος «νόμος Παρασκευόπουλου» …είναι δικό τους δημιούργημα (!).

Σε σχέση με το συζητούμενο νομοσχέδιο η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για μια ακόμη προχειρογραφία – αντί σοβαρής νομοθετικής δουλειάς – που ζημιώνει το καθεστώς απόδοσης Ιθαγένειας και ευθέως πλήττει ανθρώπους που περιμένουν ακόμη και οκτώ χρόνια για να την λάβουν, αλλάζοντας εντελώς τους κανόνες του «παιχνιδιού», με απώτερο σκοπό τη «μείωση» όσων περισσότερων αιτήσεων γίνεται, όπως πλήττει τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ελλιπέστατη διαβούλευση των διατάξεων, με τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μονίμως να αιφνιδιάζονται. ‘’Βολικές’’ διατάξεις για τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους δικούς της Δημάρχους και τους δικούς της, υπό διορισμό στην κρατική μηχανή, κομματάρχες, ξαφνικά εμφιλοχωρούν ακόμη και τα μεσάνυχτα, πριν την κυρίως συζήτηση του νομοσχεδίου. Η κακή νομοθέτηση σε όλο της το μεγαλείο… Ανάξια λόγου νομοθετήματα για αυτούς που υποτίθεται πως ομνύουν στην ‘’αριστεία’’, όπως εσείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Λάρισας, ως προερχόμενη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγκάλεσε για μια ακόμη φορά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για το απόλυτο «οραματικό vertigo»: «Σε επίπεδο ρυθμίσεων το ν/σ σας, αποτελεί ένα συνονθύλευμα τροποποιήσεων επί τροποποιήσεων και κυβιστήσεων επί κυβιστήσεων. Φτάσατε να διορθώνετε τον εαυτό σας 6 φορές σε σχέση με δικές σας αυτοδιοικητικές διατάξεις, ψηφισμένες μέσα σε μόλις 15 μήνες, με μόνιμη χαμένη την Αυτοδιοίκηση της οποίας η αντιπροσωπευτικότητα συνεχώς μειώνεται, αφού επιμένετε να μεταφέρετε όλες τις αρμοδιότητες στις ‘’δημαρχοκρατούμενες’’ Οικονομικές Επιτροπές! Κυριολεκτικά τρέχετε μόνοι σας στο ‘’κουλουάρ’’ του στίβου και δεν μπορείτε να τερματίσετε!».

Η Ευαγγελία Λιακούλη σε κάθε περίπτωση αναγνώρισε, ωστόσο, πως η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επέδειξε αντανακλαστικά, τουλάχιστον στο ζήτημα των παρατάσεων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις της ίδιας και των υπολοίπων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες κατατέθηκαν με τροπολογία, σώζοντας κατ’ ουσία το Πρόγραμμα, το οποίο από τις 30/9/2020 ήταν κυριολεκτικά οικονομικά και νομικά «στον αέρα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους σε αυτό.

«Έχουμε την εμπειρία να αντιλαμβανόμαστε αυτά τα ζητήματα καθώς το πρόγραμμα αυτό είναι ‘’γέννημα θρέμμα’’ του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε και έδωσε προοπτική στο πρόγραμμα, εγγυήθηκε τη συνέχειά του και κυρίως με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του διατήρησε το δημόσιο χαρακτήρα του προγράμματος, όταν μάλιστα είχαν προηγηθεί αποφάσεις άλλων κυβερνήσεων που οδηγούσαν με βεβαιότητα στην υποβάθμιση του», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη κατά την τοποθέτησή της.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 08.10.2020

Τροπολογία Κινήματος: ποτέ ξανά νεοναζί στις εκλογές

Όχι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, τις οποίες υπερασπίστηκε αργότερα και ο πρώην συνάδελφός του, επίσης Υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παρασκευόπουλος. Υποστηρίζουν ξεκάθαρα ότι οι αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να πέσει στα “μαλακά” η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του είναι έκθετοι ηθικά και πολιτικά.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εξαρχής την πιο καθαρή στάση απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Σήμερα πήραμε άλλη μια θεσμική πρωτοβουλία για να απαλλαγούμε οριστικά από το αυγό του φιδιού. Η χθεσινή ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαιτεί τον αποκλεισμό της από μελλοντικές εκλογές. Ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων με το νέο Ποινικό Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95), που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καταθέσαμε σήμερα ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, που εμποδίζει πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για αυτά τα αδικήματα να είναι υποψήφια στις εκλογές. Επίσης προτείνουμε ειδική διάταξη που απαγορεύει να κατεβαίνουν στις εκλογές κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων, στους οποίους συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος ή της δημόσιας τάξης, καθώς και όσα κόμματα έχουν καταστατικό, διακήρυξη αρχών, λειτουργία και δράση που παραβιάζει ή απειλεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαβάστε την εδώ.

Σημειώνουμε, επίσης, την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κίνηση των διαδικασιών για την άμεση απαγόρευση της συμμετοχής του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, Ιωάννη Λαγού στις εργασίες του, ύστερα από την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Τουρκία τον χαβά της, η Κυβέρνηση στην αναμονή..

Εν αναμονή του αν και πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, παρακολουθούμε την Άγκυρα να προχωρεί σε νέες προκλήσεις. Επισημάναμε έγκαιρα ότι, με αφορμή την απαράδεκτη και παράνομη απόφαση για το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης της Αμμοχώστου, η Τουρκία ενεργεί και πάλι ως κράτος-ταραξίας. Υπονομεύει την προσέγγιση με την Ελλάδα μέσω της Κύπρου και του Κυπριακού. Η προαναγγελία εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, προφανώς δείχνει ότι το πλαίσιο του κειμένου συμπερασμάτων που προέκυψε από την έκτακτη Σύνοδο της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν αυτό ακριβώς για το οποίο έσπευσε να πανηγυρίσει η κυβέρνηση. Διότι στην πράξη δεν αποθάρρυνε την Άγκυρα από την παράνομη συμπεριφορά της. Είναι, όμως, ώρα και οι Ευρωπαίοι να κατανοήσουν πρωτίστως ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά ευρω-τουρκικό και να δράσουν αναλόγως.

Αναδρομικά συνταξιούχων: ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Επιμένουμε ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Δεν τηρεί τη νομιμότητα και επεμβαίνει σε γεννημένες νόμιμες αξιώσεις και περιουσιακά δικαιώματα των συνταξιούχων. Απόδειξη της ψευδεπίγραφης επιτελικότητας και της δήθεν καλής νομοθέτησης της Κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του άρθρου 114 του ν. 4714/20 – ψηφίστηκε 31-7-2020 και μετά από 65 ημέρες τροποποιείται – καθώς «ξέχασε» δύο κατηγορίες συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα: τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, και τους συνταξιούχους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Για το ίδιο θέμα νομοθετεί με διαφορετικό τρόπο για τον ιδιωτικό και διαφορετικά για το δημόσιο τομέα. Ενώ οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και τις αρχές του κράτους Δικαίου, σεβόμενη και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας (ΣτΕ – Ελεγκτικό Συνέδριο), με την τροπολογία της αγνοεί και να δεν σέβεται τη νομιμότητα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο προειδοποιεί και τη νομοθετική εξουσία ότι με τροπολογία – της οποίας οι ρυθμίσεις της είναι ασύμβατες και παραβιάζουν το άρθρο 1 ΠΠΠ της ΕΣΔΑ – η Κυβέρνηση επεμβαίνει σε γεννημένες νόμιμες αξιώσεις και περιουσιακά δικαιώματα, ενώ η ρύθμιση της απαγόρευσης δικαστικών διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων, πέραν του 11μήνου, έως το τέλος του 2018, είναι αντισυνταγματική. Η Κυβέρνηση, φοβούμενη για τα επερχόμενα, προχωράει σε κάτι ακόμη πιο ανέντιμο: διαρρέει μέσω φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν τους δίνει ούτε 1 ευρώ από τα αναδρομικά που τους δικαίωσε το ΣτΕ, θα δώσει κάποιο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ανεχθεί τις συντηρητικές και καταστροφικές πρακτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Περισσότερα ΕΔΩ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.