ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ κ. Κ. ΖΟΥΛΑ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής θα ήθελα να σας μεταφέρω την έκπληξη, την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας, για την διακοπή της τηλεοπτικής εκπομπής «Europe» με την δημοσιογράφο Εύα Μπούρα.

Η εκπομπή που μεταδιδόταν διαρκώς από το 2011 μέχρι τις 14/3/2020 διακόπηκε «προσωρινά» με απόφαση της διοίκησης σας, λόγω υποτίθεται των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας. Όμως ανεξήγητα δεν επανήλθε μετά την άρση των μέτρων, σε αντίθεση με άλλες εκπομπές τον οποίων η μετάδοση είχε επίσης ανασταλεί. Η επίσημη αιτιολογία ότι δήθεν δεν λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι προφανώς προσχηματική αφού, όπως ελπίζω να γνωρίζετε, αυτό δεν ισχύει.

Με την αναγνωρισμένη επαγγελματική επάρκεια και την εμπειρία της κας Μπούρα, η εκπομπή «Europe» κατά κοινή ομολογία συνέδεσε όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης , τους Έλληνες τηλεθεατές με τα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Με απόλυτη επιτυχία και παραδειγματική αμεροληψία και σεβασμό σε όλες τις απόψεις, κάλυπτε τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φώτιζε ευρύτερα όλα τα σημαντικά θέματα της Ε.Ε.

Κύριε πρόεδρε,

Προφανώς γνωρίζετε ότι ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, η προσοχή όλων των Ελλήνων πολιτών είναι στραμμένη στην Ευρώπη, όπου διαμορφώνεται το πλαίσιο ιστορικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε.

Όπως επίσης ότι όλοι προσβλέπουμε στην σθεναρή και αποτελεσματική αντίδραση των Ευρωπαϊκών οργάνων στην διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας,

Με αυτά ως δεδομένα και την πανθομολογούμενη, από όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες ευρωβουλευτές, αναγκαιότητα επανέναρξης της επιτυχημένης εκπομπής «Europe», η σπουδή ματαίωσης της, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων σας.

ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ;

Kοινή ανακοίνωση των Τομέων Πολιτικής Προστασίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής

Η Ευρωπαϊκη΄Επιτροπή προειδοποίησε χθες για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την αντιμετώπιση κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς «αυτή τη σεζόν, οι πυρκαγιές αναμένεται να είναι περισσότερες και οι περιοχές που θα πληγούν μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών».

Τον Απρίλιο, η θερμοκρασία που καταγράφτηκε στην Ευρώπη ήταν κατά μέσον όρο 1,3 β. Κελσίου υψηλότερη από το επίπεδο πριν από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, με αποτέλεσμα ο Απρίλιος να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στην Ιστορία μαζί με το 2016.

Έχουμε επισημάνει με αλλαπάληλες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μας στη Βουλή τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και η Πολιτική Προστασία. Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την μίσθωση μερικών ακόμη ελικοπτέρων προκειμένου να καλύψει την αδυναμία εξορθολογισμού της λειτουργίας του Σώματος και της επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων. Μάλιστα, αντί λύσεων, προχωρά σε επίδειξη αυταρχικών συμπεριφορών προκειμένου να κάμψει το φρόνημα των εργαζόμενων.

Την καλούμε να αναλάβει, πάραυτα, τις ευθύνες της και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό για το επίπεδο ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού ενόψει του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΣΥΝΟΧΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Επιτελικό κράτος χωρίς κράτος, δεν γίνεται…

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της αρμοδιότητας της υπηρεσίας του οργανισμού τους για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι καταργείται μια υπηρεσία αλλά κανείς δεν έχει ενημερώσει από τι θα αντικατασταθεί. Η επιτυχία της Ειδικής Γραμματείας για τα ασυνόδευτα ανήλικα που συστάθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Επιθυμούμε την επιτυχία της. Όμως γνωρίζουμε ότι, αυτή τη στιγμή, η Ειδική Γραμματεία είναι ένα κενό κέλυφος, χωρίς υπηρεσίες και προσωπικό. Ποιος θα δουλέψει για τα ασυνόδευτα ανήλικα; Θα έχουμε νέες προσλήψεις μετακλητών ή θα έχουμε, για ακόμη μια φορά, εκχώρηση του σχεδιασμού και της εφαρμογής δημόσιων πολιτικών σε «τρίτους»;

Το ΕΚΚΑ, με κόπο και υπό δύσκολες συνθήκες, απέκτησε τεχνογνωσία και εμπειρία για τη διαχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στη χώρα μας. Ελέγχει τις δομές στέγασης ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούν φορείς της κοινωνίας των πολιτών και παραπέμπει ανήλικους σε αυτές.

Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό εργαζόμενους που αγαπούν τη δουλειά τους και δεν επαναπαύονται στα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα. «Πέφτουν στη φωτιά» αναλαμβάνοντας ευθύνες που αφορούν την προστασία παιδιών, την κοινωνική συνοχή και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Δεν διαμαρτύρονται γιατί χάνουν εργασιακά δικαιώματα αλλά γιατί υποσκάπτονται δημόσιες πολιτικές.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Επιτελικό κράτος χωρίς κράτος, δεν γίνεται…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΑΔΗΜΑ (ΣΗΜΕΡΑ 3/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00)

Η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και την εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» με τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα, σήμερα 3 Ιουνίου και ώρα 20:00.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, για την ΕΥΔΑΠ

Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό, πρωταρχικής αξίας και σημασίας, δεν πωλείται και η διαχείριση του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Υποδομών προχωρά σε τρεις προκηρύξεις για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών συμβούλων, με σκοπό διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας μέσω Σ.Δ.Ι.Τ..

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και κανένας διάλογος, για τους λόγους αυτής της επιλογής. Όταν το έργο αυτό υλοποιείται επί μια εικοσαετία από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ χωρίς προβλήματα στις υποδομές συλλογής και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, και με ποιοτικό νερό στον καταναλωτή.

Η συζήτηση που άνοιξε πριν δύο χρόνια περί οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και Δημοσίου, συνεχίζεται με επιλογές που αγνοούν την υπάρχουσα τεχνογνωσία και το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, δημιουργούν αμφίβολα αποτελέσματα για την ασφαλή λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος και δεν δικαιολογούνται ούτε οικονομικά ούτε τεχνικά.

Αντίθετα, μια τέτοια εξέλιξη όπως προγραμματίζεται, θα έχει ως βέβαιο αποτέλεσμα την επιβάρυνση του καταναλωτή κάτι που μας βρίσκει αντίθετους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ (ΑΥΡΙΟ 04/06, ΩΡΑ 13:00)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:00 με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΠΟΕΕΤ (Σόλωνος 87-89, Αθήνα).

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.