Επιστολή των μαθητών του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας προς την Υπουργό Παιδείας


0
(0)

Επιστολή προς την Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας καθώς και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου στέλνουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Ιεράπετρας με αφορμή την συγχώνευση τμημάτων του σχολείου, ζήτημα για το οποίο, όπως γράφαμε νωρίτερα έκαναν αποχή από τα μαθήματα.

Εμείς οι μαθητές της Β’ Λυκείου του 20υ Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, απευθυνόμαστε σε εσάς με σκοπό να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων.

Η σύμπτυξη των τμημάτων αποτελεί μια λανθασμένη κίνηση, που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αδιαμφισβήτητα με τη συγχώνευση υποβαθμίζεται σημαντικά η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι καθηγητές καλούνται να διδάξουν σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους. Η προσοχή των μαθητών διασπάται ευκολότερα από το στόχο του μαθήματος, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στις σχολικές αίθουσες ενώ επηρεάζεται και αρνητικά η ψυχολογία τους λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω της πανδημίας να συγκεντρώνονται 27-28 παιδιά σε μία σχολική αίθουσα, πράγμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε το σχολείο μας πλήρως στελεχωμένο από πλευράς καθηγητών και υλικοτεχνικής υποδομής, στις 8 Οκτωβρίου, αφότου έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι διαδικασίες εκλογής 5μελών και 15μελούς συμβουλίου, καλούμαστε να υποστούμε ανακατανομή των μαθητών των τμημάτων και μάλιστα με αύξηση αριθμού παιδιών στα 26, 26, 27.

Με τη λήψη αυτής της απόφασης επέρχεται αναστάτωση στους αναπληρωτές και μόνιμους καθηγητές, καθώς οι πρώτοι αναγκάζονται να μετακινούνται διαρκώς σε διαφορετικές σχολικές μονάδες. Για τους λόγους που προ ειπώθηκαν θεωρούμε πως αυτή η απόφαση εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα του Υπουργείου, δηλαδή την κάλυψη κενών χωρίς πρόσληψη καθηγητών, και όχι των μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι οφείλουν να έχουν λόγο σε ζητήματα που τους επηρεάζουν άμεσα.

‘Ετσι λοιπόν σας καλούμε να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να επανεκτιμήσετε τις σοβαρότατες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγχώνευση των τμημάτων.

Με εκτίμηση, Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του 20υ Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.