Επιστολή στον ΕΟΔΥ στέλνουν οι Σύλλογοι Γονέων των Γυμνασίων της Ιεράπετρας, με αιτήματα για περισσότερη ασφάλεια


0
(0)

Επιστολή προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η οποία κοινοποιείται σε όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς στέλνουν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων όλων των Γυμνασίων της Ιεράπετρας, ζητώντας διευκρινίσεις για το πως η πανδημία επηρεάζει την υγεία των μαθητών, ζητώντας παράλληλα να σταματήσουν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών μεταξύ Δήμων.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο Ιεράπετρας, Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας, Δημοτική Επιτροπή Υγείας Δήμου Ιεράπετρας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, 10 Γυμνάσιο Ιεράπετρας, 2° Γυμνάσιο Ιεράπετρας, 3° Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, ‘Ενωση Σύλλόγων Γονέων Ιεράπετρας.

Τις τελευταίες μέρες, μεταξύ των γονέων και των μαθητών, επικρατεί σύγχυση για το αν τα σχολεία είναι εστία υπερμετάδοσης τον ιού Covid-19 και των όποιων μεταλλάξεών τον. Η σύγχυση αυτή, επιδεινώνεται με τις δημόσιες τοποθετήσεις επιστημόνων οι οποίες πολλές φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Επίσης, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως ο νομός Λασιθίου μέχρι λίγο καιρό πριν, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των νομών με τα λιγότερα κρούσματα τον ιού Covid-19. Αυτό μέσα σε λίγες μέρες άλλαξε άρδην, με αποτέλεσμα ο νομός μας να ” κοκκινίσει ” .

Το πρόβλημα τώρα εντοπίζεται εντός των ορίων τον Δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ λίγες μέρες πριν στο Παλαίκαστρο τον Δήμου Σητείας, αλλά αυτό μπορεί γρήγορα να επεκταθεί και στους υπόλοιπους Δήμους τον νομού που δεν τους χωρίζει μεγάλη απόσταση.

Οι εντολές σας, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, είναι συγκεκριμένες και εφαρμόζονται κατά γράμμα από τη Διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς.

Γνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μετακινούνται, προκειμένου να διδάξούν, μεταξύ της Ιεράπετρας και τον Αγίου Νικολάου, αυξάνοντας τις πιθανότητες να υπάρξει διασπορά τον ιού Covid-19 στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

‘Εχοντας ως βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως:

α) Μας γνωρίσετε, αν τελικά τα σχολεία είναι εστία υπερμετάδοσης τον ιού Covid-19 και αν οι όποιες μεταλλάξεις τον είναι περισσότερο επικίνδυνες για τους μαθητές.

β) Δώσετε εντολή να σταματήσουν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών μεταξύ των Δήμων τον νομού Λασιθίου. Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για το Λασίθι, είναι πλεονέκτημα η απόσταση μεταξύ των αστικών κέντρων τον, οφείλουμε αυτό το πλεονέκτημα να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια.

γ) Γνωρίστε μας αν υπάρχει ιδανικός αριθμός τετραγωνικών μέτρων επιφάνειας αίθουσα διδασκαλίας ανά μαθητή, καθώς κάποια τμήματα της περιοχής μας αποτελούνται από 26 μαθητές ή αρκετά μικρές αίθουσες.

Ως γονείς και ενεργοί πολίτες, παραμένουμε δίπλα στις αρχές και τους φορείς που φέρουν την κυρίαρχη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας, δεν διαπραγματευόμαστε όμως τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας.

Με τιμή,

οι Πρόεδροι,
Νταραράς Ηλίας
1oΓυμνάσιο

Ξανθάκη Αλίκη
2o Γυμνάσιο

Τζουμάκας Νικόλαος
3o Γυμνάσιο

Λιαπάκης Μιχαήλ
Μουσικό Γυμνάσιο

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *