Επιστολή στα Υπουργεία από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας για τις καθυστερήσεις στην προσαγωγό διώρυγα


Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Επιστολή προς τον Υπουργό Υπ. Υποδομών & Μεταφορών, Αχιλλέα Καραμανλή και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Λιβανό Σπήλιο στέλνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας με αφορμή τις καθυστερήσεις στο έργο της προσαγωγού διώρυγας Μπαραμιανών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι Υπουργοί,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την πορεία υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού για την περιοχή μας εγχειρήματος, πού είναι η Προσαγωγός Διώρυγα Φράγματος Μπραμιανών Ιεράπετρας.

Σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από προσπάθειες δεκαετιών για την ολοκλήρωση των μελετών, το έργο δημοπρατήθηκε τελικά τον Ιούνιο 2019 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 2 έτη.
Σήμερα, Οκτώβριος 2021 δεν έχει ξεκινήσει καν το βασικό κομμάτι του έργου πού είναι η τοποθέτηση των αγωγών μεταφοράς νερού.

Σε επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την εργολήπτρια εταιρεία, επισημάνθηκε ότι στην δεδομένη απρόβλεπτη οικονομική συγκυρία, με υπέρογκη αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης (μέταλλο) αλλά και ταυτόχρονα μεγάλης αύξησης στο κόστος μεταφοράς έχει δημιουργηθεί ένας αποτρεπτικός συνδυασμός για την ολοκλήρωση του έργου. Τονίστηκε επίσης ότι σε αυτό το έργο, άνω του 70% επί του συνόλου, αποτελείται αποκλειστικά από την πρώτη ύλη και είναι αδύνατη η συνέχιση του χωρίς την αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων από την πλευρά της Πολιτείας. Παρόλα αυτά, προμήθεια του πρώτου μέρους των σωλήνων καταφθάνει σύντομα στο λιμάνι Ηρακλείου, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία τους αν δεν διευθετηθεί το παραπάνω ζήτημα.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα και δείχνοντας εμπράκτως την πολιτική βούληση σας ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή ενός τόσης ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας καθώς η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν νοείται χωρίς την επάρκεια νερού.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.
Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.