Επιστολή οργής προς Τσίπρα: Αλέξη μου πολύ μας τσάντισες, θα στο ανταποδώσουμε στην κάλπη


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 16 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

«Κύριε πρωθυπουργέ, είμαστε μια μικρή παρέα από το Ηράκλειο της Κρήτης. Άλλοι από εμάς πλησιάζουν τα 70 και άλλοι τα έχουν περάσει, και οι περισσότεροι μπορεί στο σώμα να είμαστε λίγο αδύναμοι, αλλά στην ψυχή αισθανόμαστε σαν τριαντάρηδες. 

Tου Γιώργου Χυντηράκη

Είμαστε ευτυχείς και ευλογημένοι γιατί ζήσαμε σε ενδιαφέρουσες εποχές και φτάσαμε ως εδώ ξεπερνώντας δύσκολες καταστάσεις και τεράστια προβλήματα.

Παρότι κάναμε διαφορετικές δουλειές ο καθένας, φροντίζαμε όλοι μας να είμαστε ενεργοί πολίτες, αλλά και απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος.

Κάναμε παιδιά και εγγόνια και, φτάνοντας στην ηλικία αυτή, δεν είχαμε καμιά απαίτηση από το κράτος να μας προσφέρει τίποτα παραπάνω απ’ ό,τι ήταν υποχρεωμένο να μας παράσχει.

Υπομείναμε στωικά τις μειώσεις στις συντάξεις μας, οι οποίες για μερικούς ήταν εξοντωτικές και σε ψηφήσαμε (όχι εγώ) γιατί μας υποσχέθηκες μια αξιοπρεπή διαβίωση στη συνέχεια.

Ο σκοπός αυτής της ανοικτής επιστολής δεν είναι να παραθέσω ότι αθέτησες όλες σου τις δεσμεύσεις με την αστεία δικαιολογία ότι αλλιώς τα περίμενες και αλλιώς τα βρήκες, αλλά να σου πω στα ίσια ότι είσαι ως άνθρωπος ανάγωγος και αμετροεπής (εν γνώσει των συνεπειών του νόμου).

Ως πρωθυπουργός, θα δείξει η ιστορία.

Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου η τρίτη ηλικία τιμάται και έχει την προσοχή και τον σεβασμό που της αξίζει. Δεν είναι δυνατόν ο «προοδευτικός-αριστερός (!) πρωθυπουργός» της χώρας μου να λέει (αφού ο ίδιος ψήφισε νέες περικοπές στις συντάξεις) ότι δεν είναι ανάγκη να περικοπούν άλλο από τον Γενάρη, αφού έτσι κι αλλιώς οι άνω των 70 ετών συνταξιούχοι σύντομα θα μας αφήσουν χρόνους, και το πρόβλημα πάει…, που λέει και η διαφήμιση.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Από τα τιμημένα γηρατειά του Ανδρέα φτάσαμε στο “αδειάστε μας τώρα τη γωνιά” του Τσίπρα.

Κύριε πρωθυπουργέ, αυτή τη χώρα οι δικιές μας γενιές τη φτιάξανε και όχι εσύ και η παρέα σου, των πρόωρα γερασμένων σαραντάρηδων, και είναι ύβρις να εύχεσαι τη φυσική μας φυγή από τη ζωή για να καλύψεις τις δικές σου ανικανότητες.

Πάντως, προσωπικά δεν έχω κανένα σκοπό να σου κάνω το χατίρι και να πάω σύντομα «εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως…». Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνουν και χιλιάδες άλλοι 70άρηδες (όσο περνάει βέβαια από το χέρι μας).

Τέλος, Αλέξη μου, επειδή πολύ μας τσάντισες, τον Μάη που θα κάνεις εκλογές, είτε με πατερίτσες, είτε με τα “πι”, είτε ακόμα και με φορεία, θα φροντίσουμε να πάμε στις κάλπες για να σου ανταποδώσουμε τον σεβασμό (!) που έδειξες στη δική μας την ηλικία»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.