Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενή τομέα Μ. Χνάρη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για την παρέμβαση του στις Βρυξέλλες για το σύστημα Nutri – Score


Τελευταία ενημέρωση 17 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ευχαριστεί για την άμεση παρέμβασή του Υπουργού στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, σε σχέση με το ζήτημά της επισήμανσης τροφίμων με βάση το σύστημα Nutri – Score.

Ειδικότερα, ο κ. Χνάρης αναφέρει, ότι, με το βέτο που έβαλε ο Υπουργός στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες απέτρεψε την υιοθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης τροφίμων, το οποίο αδικούσε και υποβάθμιζε την αξία σημαντικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χνάρης στην επιστολή του: «Το θέμα αυτό, καθώς και την κρισιμότητα του για τους κρητικούς παραγωγούς λαδιού, μελιού και άλλων προϊόντων σας το είχαμε επισημάνει με επιστολή μας στις αρχές Δεκεμβρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι για μας μεγάλη ικανοποίηση ότι τα επιχειρήματά μας μεταφέρθηκαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, και χάρη στην παρέμβαση σας αποφεύχθηκε ένας σημαντικός κίνδυνος υποβάθμισης των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, ευρύτερα των Ελληνικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.