ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (26-27/6)


0
(0)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Σάββατο 26/6

19.30 | Ομιλία για την Πράσινη Ανάπτυξη – Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Κυριακή 27/6

10.30 | Ν.Ε / Τ.Ο Μασταμπά | Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Παναγίτσα Μασταμπά, για την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

11.00 | Επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

11.30 | Συνάντηση με μέλη του Δικτύου Νεολαίας | «Η Νέα Γενιά πρωταγωνιστεί για το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο»

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΒΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά.

Οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ξεκινούν, ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

Όμως για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα Ελληνικά συμφέροντα. Δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της.

Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή.

Ακόμη και η γενικόλογη και αόριστη πρόβλεψη στα συμπεράσματα ότι η εφαρμογή θετικής ατζέντας είναι «σταδιακή, ανάλογη και αντιστρέψιμη», είχε αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Κατά τα άλλα ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα «παράσταση» στα κατεχόμενα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής

Η 25η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό!

Καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 και εορτάζεται κάθε χρόνο με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο πως οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό είναι η αναγνώριση της συνεισφοράς των ναυτικών παγκοσμίως στο διεθνές εμπόριο, στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην κοινωνία των πολιτών.

Οι ναυτικοί είναι οι αφανείς ήρωες του κόσμου μας.

Αρκεί να αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε στον πλανήτη αν σταματούσε να “γυρνάει η προπέλα”.

Σε αυτούς τους αφανείς ήρωες λοιπόν το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τιμούμε και να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Την 25η Ιουνίου, την Παγκόσμια ημέρα του Ναυτικού!

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την προσέλευσή της στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω της υποχωρητικότητας της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ούτε ζήτησε, ούτε έλαβε καμία ουσιαστική εγγύηση για τα εθνικά συμφέροντα έναντι της Τουρκίας.

Είναι πραγματικά πρόκληση να δηλώνει ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα, την ώρα που προχωράει η θετική ατζέντα για την Τουρκία, χωρίς καμία απολύτως αντίστοιχη δική της δέσμευση.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου δεν είναι ικανή να αποθαρρύνει τις προκλήσεις από τη μεριά του Ερντογάν.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά στη σύνοδο:

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και της κλιματικής αλλαγής και εξελίξεις μετά την πανδημία , απαιτούν νέες πολιτικές απαντήσεις.

Είναι η ώρα μας. Η ώρα των σοσιαλιστών.

Να φέρουμε και πάλι στο προσκήνιο τις ιδέες, τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας.

Να παρέμβουμε λοιπόν δυναμικά στον διάλογο που σε όλο τον κόσμο έχει ανοίξει μετά τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Μπάιντεν.

Αφήνοντας πίσω μας τους συμβιβασμούς του παρελθόντος με τις συντηρητικές δυνάμεις που θόλωσαν το μήνυμα μας.

Είναι η ώρα εμείς οι Σοσιαλιστές να διαμορφώσουμε και να προτείνουμε ένα νέο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναδεικνύοντας το δικό μας νέο περιεχόμενο για μια Ευρωπαϊκή Ένωση βαθιά Δημοκρατική, Κοινωνική, Πράσινη, με αυτόνομη στρατηγική και κοινή άμυνα.

Προτείνω να δημιουργήσουμε μια ad hoc Επιτροπή που θα επεξεργαστεί αυτές τις νέες θέσεις μας, ώστε να αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης σε ένα «Συνέδριο Νέας Αρχής» για τον ιδεολογικό και πολιτικό μας χώρο.

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Παράλληλα όμως είναι επιβεβλημένο να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για καίρια και άμεσα ζητήματα που «απαντούν» πειστικά στις ανάγκες των πολιτών μετά την κρίση της πανδημίας.

Είναι ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση:

· Να εγκαταλείψει οριστικά την προσήλωση στα δημοσιονομικά μεγέθη και τους περιοριστικούς όρους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Αρκετά πια με την διαρκή λιτότητα, που άνοιξε τον δρόμο για τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά. Είναι ώρα για ένα νέο Σύμφωνο Ανάπτυξης, χωρίς τις ασφυκτικές υποχρεώσεις που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή.

· Να θεσμοθετήσει τον Μηχανισμό του Ταμείο Ανάκαμψης, ως μόνιμου μέσου στήριξης της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη. Με προβλέψεις για την στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ανάπτυξη κοινών πολιτικών για τη Δημόσια Υγεία.

· Να δώσει κοινή, βιώσιμη λύση στα δημόσια χρέη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, για το μέρος τουλάχιστον που η πανδημία διόγκωσε, ώστε να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες μας.

· Να υιοθετήσει στο νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση, την δυνατότητα αιτήσεων ασύλου και σε άλλες χώρες (όχι μόνο της πρώτης εισόδου) και τον δίκαιο επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλους.

Εύχομαι τέλος καλή επιτυχία στις μεγάλες πολιτικές μάχες που έχουν μπροστά τους οι σύντροφοι μας του SPD.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 25.6.2021

Σύνοδος Κορυφής: Ο Κ. Μητσοτάκης ξανά σε ρόλο άβουλου παρατηρητή

Στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή περιορίστηκε και σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που επιβεβαιώνουν ότι προχωρά η θετική ατζέντα για την Τουρκία. Έτσι, ξεκινούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης κι ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Για τη χώρα μας ωστόσο, τα νέα δεν είναι θετικά, καθώς με την αβελτηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμη μία ευκαιρία χάθηκε. Ο πρωθυπουργός, αντί να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη γειτονική χώρα ώστε να συμφωνήσει  με τη θετική ατζέντα για την Τουρκία, όπως πρότεινε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες, επέλεξε να μην ζητήσει καμία πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα. Απεναντίας, δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της. Και κάπως έτσι, ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα «παράσταση» στα κατεχόμενα.

Πανδημία: Ξανά αποσπασματικές & αναποτελεσματικές ρυθμίσεις

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις πρωτοφανείς πανδημικές συνθήκες και με περιτύλιγμα δύο σημαντικές δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημόσια Υγεία, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή μία σειρά διατάξεων σε αρνητική κατεύθυνση. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών, ενώ  για τη στελέχωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» αποψιλώνει τις δομές του δημοσίου τομέα με σκοπό να προωθήσει μία επίπλαστη εικόνα  πληρότητας. Παράλληλα, η κυβέρνηση παρατείνει την αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, -που θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη (!)-,  επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο μοναδικός κερδισμένος από την πανδημία ήταν ο ιδιωτικός τομέας της υγείας που παρόλο που κερδοσκόπησε,  προστατεύθηκε. Για τον ΕΟΠΥΥ, οι μόνες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον έλεγχο της διοίκησής του, αφού παγιώνεται και νομιμοποιείται η τοποθέτηση ημετέρων στις διοικήσεις των ΥΠΕ, συνεχίζοντας έτσι μία απαράδεκτη και αναξιοκρατική πρακτική που απεδείχθη εγκληματική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης: Στον πρώτο καύσωνα “κάηκε” το επιτελικό κράτος

Η πρώτη θερμή ημέρα του καλοκαιριού στάθηκε αρκετή για να αποδείξει την παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους και για τα «νέα» λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία αποσύρθηκαν λόγω ζέστης, επιφυλάσσοντας νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. Όπως σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Λεωφορεία χωρίς κλιματισμό και παράθυρα μένουν στα αμαξοστάσια εν μέσω καύσωνα και υγειονομικών προειδοποιήσεων. Άνθρακας αποδείχθηκε ο θησαυρός των «διάσημων» πια λεωφορείων από τη Λειψία που είχε αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παραχωρώντας τα στον ΟΑΣθ με σκοπό να βελτιώσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.  Αφενός, στους δρόμους βρίσκονται τα 17 από τα 49 λεωφορεία, και αφετέρου, είναι γεμάτα τεχνικά προβλήματα, που έχουν παρουσιαστεί τους λίγους μήνες που βρίσκονται στη διάθεση των επιβατών. Τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών δεν είναι για πέταμα».

Ασφαλιστικό: Eν μέσω καλοκαιριού η κυβέρνηση «ξηλώνει» το κοινωνικό κράτος

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας όσα ξεκίνησε με το εργασιακό νομοσχέδιο που «σάρωσε» ιστορικές εργατικές διεκδικήσεις, εν μέσω θερινών διακοπών, αποδομεί πλήρως το κοινωνικό κράτος. Η κυβέρνηση διάλεξε σκόπιμα τη συγκεκριμένη συγκυρία για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό. Έτσι, επιδίδεται σε μία σειρά θεσμικών νομοσχεδίων που σαν βασικό στόχο έχουν την ενίσχυση του ιδιωτικού απέναντι σε κάθε συλλογικό, σε κάθε συλλογική έκφραση των διεκδικήσεων και των απόψεων του ελληνικού λαού. Αφού λοιπόν τα βρήκε σκούρα με τις πολιτικές του κ. Βρούτση και τις αναλογιστικές του μελέτες, η κυβέρνηση φέρνει νέα ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, διατρανώνοντας έτσι, μία ακόμη αποτυχία της. Παράλληλα, επικρατεί σκοτάδι σχετικά με το γιγαντιαίο κόστος μετάβασης στην ιδιωτικοποίηση του επικουρικού και του νέου συστήματος, που υπολογίζεται σε 50 έως 60 δισεκατομμύρια και παραμένει ακόμη άγνωστο ποιος θα το καλύψει. Ενώ μάλιστα υπόσχονται στους νέους μεγάλες επικουρικές συντάξεις, απαξιούν να  αποσαφηνίσουν από που προκύπτουν αυτές… Περισσότερα ΕΔΩ.

Δήλος: Που χάθηκε η υπουργός Πολιτισμού;

 

Ακόμη και για τα στοιχειώδη, όπως η καθαριότητα των λιμανιών λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, το επιτελικό κράτος πάει περίπατο. Αυτή την φορά, για να καθαριστεί το λιμάνι της Δήλου από σκουπίδια και μπάζα, χρειάστηκε η δημόσια παρέμβαση του Νορβηγού Πρέσβη, ο οποίος επεσήμανε τη τραγική κατάσταση. Τελικά η περιοχή καθαρίστηκε με παρέμβαση του γραφείου του Πρωθυπουργού, όπως είδαμε στο twitter, ενώ …αναζητείται ακόμη η υπουργός Πολιτισμού. Όπως σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος: «Το επιτελικό κράτος χρειαζόταν τον νορβηγό πρέσβη για να υποδείξει τα χάλια της Δήλου εν μέσω τουριστικής σεζόν. Η Κυβέρνηση απαντά μέσω του γραφείου του Πρωθυπουργού. Αλήθεια, η Υπουργός Πολιτισμού υπάρχει;».

Μοιραστείτε την ανάρτηση.

Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στο Ηράκλειο Κρήτης 26 & 27.06.2021

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου το Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, η κ. Γεννηματά θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Πράσινη Ανάπτυξη και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Παναγίτσα Μασταμπά για την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, θα επισκεφθεί  το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” και θα συναντηθεί με μέλη του Δικτύου Νεολαίας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *