ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 7 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Download (DOC, 22KB)

Τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στην ERT1: Να διαγραφούν χρέη του λαού προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία

Να διαγραφούν χρέη του λαού προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία
Η κρατική βια είναι συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής
Να διαγραφεί μέρος των χρεών του λαού προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία σημείωσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση των δόσεων είναι ομηρία.

Για τους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο το έφτιαξαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και πως ο λαός υποχρεώθηκε λόγω των πολιτικών που ασκήθηκαν και ισοπέδωσαν τα λαϊκά εισοδήματα και τα οποία υπερφορολόγησαν.

Η κρατική βια είναι συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής
Αναφερόμενος στον εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως η κρατική βια είναι συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και ότι στοχοποιείται μια κοινωνική ομάδα τροφοδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ρατσισμό.

Για τον νεκρό μαθητή στις Σέρρες υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους η ασφάλεια των σχολείων και να μην πετάγεται το μπαλάκι των ευθυνών από δω και από κει.

Τοποθέτηση του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, στον Ant1: Η κρατική βία και καταστολή είναι έκφραση της αντιλαϊκής επίθεσης

Η κρατική βία και καταστολή είναι έκφραση της αντιλαϊκής επίθεσης

 

Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από την Αστυνομία είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό γεγονός και δεν τυχαίο περιστατικό, πέρυσι είχαμε τη δολοφονία ενός 18χρονου στο Πέραμα. Αυτή η πρακτική είναι η ακραία έκφραση μιας πολιτικής που επιτίθεται στη νεολαία και τα δικαιώματά της τα τελευταία 14 και 15 χρόνια, επισήμανε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ΑΝΤ1».

Όπως διευκρίνισε τα περισσότερα νομοσχέδια, που φέρνει και ψηφίζει η κυβέρνηση, αφορούν τα δικαιώματα της νεολαίας που τσακίζουν τα δικαιώματά της στην εργασία, την ασφάλιση, την εκπαίδευση. Αυτή η πολιτική, με καθαρά αντιλαϊκό και αντεργατικό χαρακτήρα, αργά ή γρήγορα θα καταφύγει στη βία, στην καταστολή και τον αυταρχισμό, επισήμανε.

Κατήγγειλε τις ευθύνες της πολιτείας και των κυβερνώντων για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά στη χώρα μας, για τη μη ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σχολική διαρροή.

Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ως αποτέλεσμα ο λαός και οι εργαζόμενοι καθημερινά να δίνουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης και την ίδια ώρα τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων συνεχώς να αυξάνονται. Ενδεικτικά ανέφερε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψήφισε χθες η κυβέρνηση για την «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών, την ώρα που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και ΕΒΕ πληρώνουν υπέρογκα φοροχαράτσια. Υπενθύμισε πως αυτή την «εθελοντική» φορολογία είχε εφαρμόσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εφοπλιστές, ενώ κανένα κόμμα δεν τόλμησε να καταργήσει τα προνόμιά τους που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης, αίτημα που είχε θέσει μόνο το ΚΚΕ.

Καταλήγοντας επανέλαβε τις προτάσεις του Κόμματος για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του Ειδικού Φόρου σε καύσιμα και Ενέργεια και αύξηση των μισθών.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εθελοντική αιμοδοσία στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό

Download (DOC, 30KB)


Δωρεά από το ΚΚΕ το Θεατρικό Κείμενο για τη ζωή της Έλλης Αλεξίου – “Η Έλλη Αλεξίου στην θεατρική σκηνή από το Θέατρο Στοά”

Download (DOC, 20KB)


 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.