ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο 12 Μαρτίου  θα επισκεφθεί τη Βόρεια Εύβοια.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι το εξής:

Στις 17.00 θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς, που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου με θέμα: “Η κατάσταση του λαού της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, η πολιτική της κυβέρνησης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Στις 19.00 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Μαντουδίου.

Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ο Ουκρανικός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία που ανταγωνίζονται εδώ και χρόνια για τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς και το μοίρασμα των αγορών, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, το πρωί της Τετάρτης 9 Μάρτη.

Είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος και το ΚΚΕ δεν τάσσεται ούτε με τη Ρωσία, ούτε με τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, είναι όλοι τους, ιμπεριαλιστές, όπως σημείωσε. Η κατάσταση είχε οξυνθεί χρόνια πριν, υπενθύμισε ο Θ. Παφίλης, αναφέροντας ότι το ΝΑΤΟ παρότι είχε υποσχεθεί πως δεν θα επεκταθεί στην Αν. Ευρώπη, τελικά επεκτάθηκε προκειμένου να περικυκλώσει τη Ρωσία, η οποία αντέδρασε τώρα με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο.

Κατήγγειλε την υποκρισία των  ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ  που τώρα κόπτονται για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει στρατιωτικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ ενώ στην Ουκρανία συμμετείχαν στο πραξικόπημα του 2014 στηρίζοντας μάλιστα φασιστικές ομάδες, βάζοντας μέχρι και στελέχη τους στην κυβέρνηση ενώ μετά εκπαίδευαν το στρατό της Ουκρανίας.

Επισήμανε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα οποία συμμετέχουν εδώ και χρόνια εδώ και χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που επέκτεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ένα σοβαρό στρατιωτικό κέντρο για τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του πολέμου, σημείωσε. Το επιχείρημα πως η συμμετοχή της Ελλάδας γίνεται για να πάρουμε βοήθεια και να μας προστατεύσουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Τουρκία, έχει καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα, συμπλήρωσε ο Θ. Παφίλης σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ θέλει ενωμένη τη Νοτιοανατολική του πτέρυγα και δεν γνωρίζει σύνορα.

Οσον αφορά την ΕΕ,  επικαλέστηκε την τελευταία έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου το Κυπριακό αναφέρεται ως «ανεπίλυτη σύγκρουση» των δύο πλευρών και όχι τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντίθετα πληρώνει πανάκριβα τους εξοπλισμούς αλλά και την ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως «οι λαοί πρέπει να παλέψουν μαζί για να σταματήσουν τον πόλεμο και να καταδικάσουν αυτούς που φέρνουν τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που για τα κέρδη τους θυσιάζουν εκατομμύρια ζωές και σπέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά.

Spot του ΚΚΕ: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της
χώρας μας!

Οι δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ βάζουν σε μεγάλο
κίνδυνο τον λαό μας

Τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη στη συζήτηση στη Βουλή για το Αθλητικό νομοσχέδιο: Όσο δεν καταργείται ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός η οπαδική βία θα διαιωνίζετα

Μόνο ως κατ’ επίφαση αθλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, αφού δεν ασχολείται καθόλου με τον πυρήνα του αθλητισμού, δηλαδή τη στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την ανάπτυξή του στο σχολείο και τη γειτονιά, την ενίσχυση της συμμετοχής του πληθυσμού και κυρίως της νεολαίας, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας επί του νομοσχεδίου με τίτλο: «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις». 

Ενώ δεν ασχολείται καν με την ενίσχυση των υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με γενναία χρηματοδότηση σωματείων και ομοσπονδιών, με τις δομές που χρειάζονται για να διευκολυνθεί η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, εισάγει  διατάξεις και μέτρα αυστηροποίησης των ποινών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αφήνοντας όμως άθιχτη την αιτία του προβλήματος, τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο αθλητισμός έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, υποταγμένος στο βωμό του κέρδους

«Είναι φανερό ότι στον καπιταλισμό, όπου κυριαρχεί το κέρδος και η ανταγωνιστικότητα, αντικειμενικά και ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, υποταγμένος στον βωμό του κέρδους, με τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχουν συνδεθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό, ειδικότερα με το ποδόσφαιρο, το οποίο έχει γίνει πεδίο πολιτικοοικονομικής διαπλοκής και μεγάλων σκανδάλων», υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης.

Υπενθύμισε πως από το 2007 μπήκαν οι βάσεις με τη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ για τον αθλητισμό, «που αποτελεί οδηγό της ΕΕ για τον καθορισμό του άμεσου και απώτερου μέλλοντος της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στον αθλητισμό. Η “Λευκή Βίβλος” αναγνώριζε τον σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ρόλο του αθλητισμού -εκτιμάται ότι ως “εμπορικό προϊόν” καλύπτει το 4% του ΑΕΠ της ΕΕ- και έθετε ως στόχο να ασχοληθεί με τις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές του, με την επέκταση του κερδοφόρου αυτού προϊόντος με νέες μορφές αθλητισμού, σαν αυτά που περιλαμβάνει το παρόν σ/ν (εθελοντικός, ηλεκτρονικός, εργασιακός, πνευματικός αθλητισμός), αλλοιώνοντας σκόπιμα την έννοια και τα όρια του αθλητισμού, διαμορφώνοντας δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο άθλημα και το παιχνίδι, ακόμα και τον τζόγο. Όλα στο μίξερ!! Το κριτήριο; Τα κέρδη. Όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και του μέγιστου κέρδους των μεγαλοεπιχειρηματιών». 

Για την οπαδική βία, η κυβέρνηση «βάζει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Όσον αφορά την οπαδική βία, τόνισε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ενισχύει το κατασταλτικό μέρος, δηλαδή την αυστηροποίηση των ποινών και κατήγγειλε την υποκρισία όλων όσοι τώρα κόπτονται για τη «βία των γηπέδων» και «παριστάνουν τους ανήξερους, για τον τρόπο που “χτίζονται” οι οπαδικοί στρατοί, που διαχωρίζονται σαφώς από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, παρασύροντας τυφλά και ορισμένους για το “καλό της ομάδας”, που λειτουργούν ως συμμορίες, που υπερασπίζονται τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και να υπηρετούν τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς με τον μανδύα της “αγάπης για την ομάδα”. Κάνουν πως δεν ξέρουν για τις σχέσεις των προέδρων και των χορηγών των ΠΑΕ με συνδέσμους, για πρώην αστυνομικούς που γίνονται στελέχη ασφαλείας στις συγκεκριμένες εταιρείες και στα γήπεδα, για μπράβους σε μαγαζιά της νύχτας, προστασία σε καταστήματα, εμπόριο ναρκωτικών για τις σχέσεις αυτών των στρατών με φασιστικές – ακροδεξιές ομάδες, όπως για άλλη μια φορά αναδείχτηκε με αφορμή τις επιθέσεις σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης».

Σημείωσε πως με το νομοσχέδιο, «η κυβέρνηση μετατρέπει τις ΠΑΕ-ΚΑΕ σε θεματοφύλακες της λειτουργίας των οπαδικών συνδέσμων, βάζοντας ”το λύκο να φυλάει τα πρόβατα” (!), είναι η επιβεβαίωση ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να πατάξει τη διαφθορά, να κόψει πλοκάμια και κεφάλια της Λερναίας Ύδρας του σάπιου εμπορευματοποιημένου αθλητισμού». 

Επισήμανε ότι «με όχημα την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας προωθούνται με το σ/ν συγκεκριμένες στοχευμένες παρεμβάσεις ιδιαίτερα ανησυχητικές, που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους. Αυτές αρχικώς αφορούν τη διεύρυνση του άρθρου 187 ΠΚ για την εγκληματική οργάνωση με την προσθήκη -σε ό,τι αφορά την τέλεση πλημμελημάτων- των εννόμων αγαθών της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της περιουσίας».

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως «όσο δεν θίγονται οι οικονομικές και κοινωνικές αιτίες και κυρίως δεν καταργείται ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός, το φαινόμενο της οπαδικής βίας θα διαιωνίζεται» και επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για το θέμα, που «τις έχει καταθέσει σε όλους τους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων κάθε φορά που συζητάγαμε νομοσχέδια για την οπαδική βία κι, όμως, κανένα κόμμα και κανένας υπουργός δεν πήρε ποτέ θέση». Μεταξύ άλλων έχει προτείνει την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό, καθώς και της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα, σε πάσης φύσεως στοίχημα, την ένταξη των ΠΑΕ, ΚΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα ελέγχονται τα οικονομικά και περιουσιακά τους στοιχεία, και την ευθύνη για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό να έχει το υπουργείο Αθλητισμού.

Ανοίγει ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση κρατικών υπηρεσιών

Όσον αφορά τον αθλητικό εθελοντισμό που προβλέπει το νομοσχέδιο, επισήμανε ότι δεν καθορίζεται σε τι είδους αθλητικές διοργανώσεις θα συμμετέχουν οι εθελοντές και ποια θα είναι τα συγκεκριμένα καθήκοντά τους, προκειμένου να μην υποκαθιστούν δραστηριότητες του έμμισθου προσωπικού. Αυτό, σε συνδυασμό με το αίτημα των επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση «του μισθολογικού κόστους», οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση κρατικών υπηρεσιών με τη χρησιμοποίηση σ’ αυτές «εθελοντών», που επειδή θα ασκούν δήθεν κοινωνικό έργο θα «αμείβονται» υποτυπωδώς, π.χ. τα οδοιπορικά χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά θα έχουν ηθικές αμοιβές (επαίνους, βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενισχύσεις για ανάληψη παρόμοιων δραστηριοτήτων κλπ.).

Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό αθλητισμό που εισάγει το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά επεκτείνει την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και επιχειρεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του κόσμου τις στοιχηματικές εταιρείες και τον τζόγο. Ήδη, επισήμανε στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, υπάρχει η στοιχηματική αγορά, όπου ο τζίρος της αγγίζει αστρονομικά ποσά που παίζονται είτε υπό επίσημο πρίσμα με τις λεγόμενες νόμιμες εταιρείες είτε ακόμη περισσότερο στο παράνομο στοίχημα.

Για τον εργασιακό αθλητισμό, που επίσης προβλέπει το νομοσχέδιο, σημείωσε πως δίνεται το δικαίωμα της διοργάνωσής του μόνο στον εργοδότη αφού «δεν υπάρχει καμία μα καμία αναφορά στο σ/ν ότι τον εργασιακό αθλητισμό πρέπει να τον οργανώνουν οι φορείς του εργατικού κινήματος (σωματεία, συνδικάτα, κλπ.) σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες. Πρόκειται για δράσεις οι οποίες στοχεύουν και εδώ στην οικονομική διάσταση του αθλητισμού, με εμπλοκή ομίλων από τον τουρισμό, την εστίαση, τις μεταφορές, από κοινού με και σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και την Τοπική Διοίκηση».

Τέλος, για τον πνευματικό αθλητισμό, σημείωσε πως από πουθενά δεν εξασφαλίζεται στο νομοσχέδιο ότι σε αυτό δεν θα ενταχθούν εκτός του σκακιού και του μπριτζ κι άλλα παιχνίδια που θα υποβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό την έννοιά του.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Καταλήγοντας επισήμανε ότι για το ΚΚΕ ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και μπορεί να στηριχθεί με τα εξής:

  • Ενιαίο σύστημα ανάπτυξης και δωρεάν παροχής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό.
  • Κατάργηση του τζόγου – στοιχήματος στον Αθλητισμό.
  • Ένταξη των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών, ΠΑΕ, ΚΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.
  • Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος. Οι προπονητές, οι μόνοι επαγγελματίες στον χώρο, θα πρέπει να εξασφαλίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι Επιστημονικές Σχολές (ΣΕΦΑΑ) να είναι υπεύθυνες για το ποιος θα μπορεί να εκτελεί χρέη προπονητή σε συνεργασία με τη ΓΓΑ.

«Μόνο έτσι θα απαλλαγεί οριστικά ο Αθλητισμός από την αρρώστια και τη σαπίλα. Έτσι θα σταματήσουν τα αθλήματα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο να είναι μπίζνες και θα ξαναγίνουν ένα παιχνίδι, μέσο ψυχαγωγίας, αλλά κυρίως μέσο για τη θωράκιση της υγείας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Μόνο έτσι ο Αθλητισμός θα σταματήσει να αφορά τους λίγους στο γήπεδο και τους πολλούς στην εξέδρα ή στο σπίτι τους. Θα αποκτήσει διαφορετική οργάνωση και στόχους, θα αρχίσει η πλειοψηφία της νεολαίας να ασκείται συστηματικά, να συμμετέχει σε δραστηριότητες με οργανωμένο τρόπο», κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 12 Μαρτίου στη Β. Εύβοια και η προγραμματισμένη ομιλία του στο Μαντούδι.

 

Ενεργειακή φτώχεια διαρκείας προμηνύουν οι σχεδιασμοί ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Στη συζήτηση για την «Aύξηση των τιμών ενέργειας και τη χειραγώγηση της αγοράς φυσικού αερίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνδέεται άρρηκτα με ενεργειακούς ανταγωνισμούς μονοπωλίων. Η ενεργειακή ακρίβεια για το λαό ήταν ήδη πριν από τον πόλεμο σε ύψη ρεκόρ εξαιτίας της στρατηγικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για την «πράσινη» μετάβαση, για την απελευθέρωση της ενέργειας,  για το χρηματιστήριο ρύπων. Έτσι εγκαταλείφθηκαν τα ορυκτά καύσιμα και αναδείχθηκε το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο.  Η επιτάχυνση της «απεξάρτησης» από το ρωσικό φυσικό αέριο κι η επιλογή των δρομολογίων υγροποιημένου από τις ΗΠΑ που προωθούν την κερδοφορία των Ελλήνων εφοπλιστών και τα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας ως «πύλη εισόδου» για τα Δυτικά Βαλκάνια και τις αγορές της Ευρώπης, προμηνύουν για το λαό ενεργειακή φτώχεια διάρκειας και εμπλοκή σε μεγάλους κινδύνους.

Επειγόντως είναι ανάγκη, μπροστά στα κυβερνητικά μέτρα ανακύκλωσης της ενεργειακής φτώχειας με επιδότηση των εξαθλιωμένων από τους φόρους των φτωχών, οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν την πάλη τους για την κατάργηση των φορών στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και γενικότερα στα είδη πλατιάς κατανάλωσης,  βαδίζοντας το δρόμο της ανατροπής για να πάψουν η ενέργεια, τα τρόφιμα και η ίδια η εργατική δύναμη να αποτελούν «εμπόρευμα»».

09/03/2022                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του  ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως βολικό άλλοθι. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” (απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ρύπων κλπ) που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, καθιστώντας έτσι, το πανάκριβο φυσικό αέριο, στρατηγικό καύσιμο.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που προώθησαν την παραπάνω στρατηγική στο όνομα της “προστασίας του περιβάλλοντος”, ενώ πραγματικός στόχος ήταν η προώθηση των ανταγωνιστικών σχεδίων της ΕΕ και των ομίλων της “πράσινης ενέργειας” – που τώρα επιταχύνονται με πρόσχημα τον πόλεμο και τις κυρώσεις στη Ρωσία – και που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει κάποια φιλολαϊκή διαχείριση, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κόμματα που έχουν υπηρετήσει εδώ και χρόνια με συνέπεια αυτή την πολιτική. Η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, είναι δεμένη όσο ποτέ με τον αγώνα για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”, το οποίο οι λαοί  πληρώνουν πολύ ακριβά, ακόμα και με το αίμα τους.

 

 ΑΘΗΝΑ 9/3/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 19.00, στα εγκαίνια του ανανεωμένου χώρου του βιβλιοπωλείου της Σύγχρονης Εποχής (Μαυροκορδάτου 3).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.