ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


0
(0)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το Παρίσι στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμά του θα έχει ως εξής:

–Την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, στις 14.30, θα επισκεφτεί το Μουσείο του Λούβρου.

–Την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, θα παρευρεθεί στον ιστορικό περίπατο “Στα βήματα της Κομμούνας” που θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί, από την πλατεία Louise Michel, στην Μονμάρτη και θα καταθέσει στεφάνι στις 12.00 το μεσημέρι, στον “Τοίχο των Ομόσπονδων”, στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μαζική σφαγή Κομμουνάρων και σήμερα υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18.00, θα συναντηθεί με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Γαλλία, στο Ελληνικό Προξενείο.

–Το Σάββατο 4 Δεκέμβρη, στις 15:00 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Παρισινή Κομμούνα 1871: Ο δοξασμένος προάγγελος της νέας κοινωνίας – Παρακαταθήκες για το σύγχρονο επαναστατικό, εργατικό κίνημα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο AGECA, 177 Rue de Charonne – 75011 Παρίσι.

Τροπολογίες του ΚΚΕ για την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει τις τροπολογίες:

–Για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού.

–Για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στο ύψος που “κόπηκε” με νόμο το 2012, δηλαδή στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις, μαζί με την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπουν τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.

Οι τροπολογίες αυτές αποτελούν ανάγκη, όχι μόνο για να επανέλθουν δικαιώματα που αφαιρέθηκαν από εργαζόμενους και συνταξιούχους τα χρόνια των μνημονίων, αλλά και για να στηριχθεί το εργατικό – λαϊκό εισόδημα που, στις σημερινές συνθήκες, δέχεται νέα πλήγματα εξαιτίας των συνεπειών της ακρίβειας, αλλά και της διαχείρισης της πανδημίας.

Οι συνέπειες αυτές δεν αντιμετωπίζονται στο ελάχιστο από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε απ’ τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, οι οποίες δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο το θεσμικό πλαίσιο αφαίρεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και συνεχούς αφαίμαξης του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Η ποινή των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που ονομάστηκε “αντίτιμο υγείας”, πέρα από εργαλείο αποθέωσης της “ατομικής ευθύνης”, κοινωνικού αυτοματισμού και συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, ουσιαστικά αποτελεί ένα “κορωνοσήλειο”, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας.

Αντί για μέτρα πρόληψης και θεραπείας με ευθύνη του κράτους, αυτό το μέτρο στρώνει το έδαφος στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση κι ανταποδοτικότητα όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα θεωρούνται ότι “δεν τηρούν υπεύθυνη στάση”.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.