ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΚΑΤ”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 10.00 π.μ, θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

Παρέμβαση του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, στον τ/σ “ANT1”

«Αυτό που κρινόταν τις τελευταίες μέρες δεν ήταν οι πράξεις του Κουφοντίνα, αυτές έχουν κριθεί και καταδικαστεί, νομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμα οποιουδήποτε κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείρισή του», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης 3 Μάρτη. Τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, για προστασία της υγείας τους, για εργασία ακόμα και εκπαίδευση, το ΚΚΕ τα υπερασπίζεται, πρόσθεσε και με αυτό το πνεύμα, υπενθύμισε ο Γ. Δελής, το ΚΚΕ καταψήφισε τον τελευταίο νόμο 4760/20 με βάση τον οποίο αυστηροποιήθηκαν πάρα πολύ οι προϋποθέσεις για μεταγωγή των κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές.

Ο Γ. Δελής κατήγγειλε την κυβέρνηση που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής απέναντι όχι μόνο στον Κουφοντίνα, αλλά και σε όλους τους κρατούμενους, μια πολιτική καταστολής που επέδειξε πρόσφατα και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των μαθητών κ.λπ. Αναφορικά με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουφοντίνα, επισήμανε ότι οι δηλώσεις Δρίτσα πυροδότησαν την αντίδραση Γεωργιάδη, έριξαν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας και δεν βοήθησαν καθόλου, μάλλον υπονόμευσαν την προσπάθεια να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία κούφια δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κόμματα που συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, υπογράμμισε ότι σήμερα, πολύ σοβαρό θέμα είναι οι τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, καθώς έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα αλλεπάλληλα λοκντάουν δεν αποτελούν λύση. «Λύση θα ήταν οι έλεγχοι και τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα σχολεία» σημείωσε ο Γ. Δελής. «Λύση δεν είναι να κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο στον κόσμο για τα πάρκα ή για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και τώρα που ο δημόσιος τομέας Υγείας υποφέρει και έχει φρακάρει αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας», συμπλήρωσε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου, έχει πλέον και την επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας “παράλληλης” πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα υγείας. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό, αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό.

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έχει χτυπήσει “κόκκινο”! Ήδη σήμερα 3 Μάρτη, από τις 311 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι κατειλημμένες οι 283, οι εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία αυξάνουν, με προσωπικό ελάχιστο και εξαντλημένο. Ενδεικτικά:

Στο Θριάσιο 1 Πνευμονολόγος όταν εφημερεύει έχει στην ευθύνη του πάνω από 65 νοσηλευόμενους ασθενείς, από τους οποίους οι 35 είναι ασθενείς με Covid, καθώς και τα επείγοντα περιστατικά. Στην Παμμακάριστο 5 γιατροί παθολόγοι έχουν στην ευθύνη τους 92 κρεβάτια, από τα οποία τα 12 είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Στο Ασκληπιείο αντί να υπάρχουν 4 νοσηλευτές ανά κρεβάτι ΜΕΘ, υπάρχει 1 νοσηλευτής ανά 4 κρεβάτια!

Το “ειδικό σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ” της κυβέρνησης αφήνει ανενόχλητους τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, οι οποίοι, λες και δεν έχουμε έκτακτες συνθήκες, αξιοποιούν τα χάλια του δημόσιου συστήματος για να βγάλουν επιπλέον κέρδη σε βάρος του λαού. Το ίδιο ανέγγιχτο να θησαυρίζει αφήνει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το “νέο ΕΣΥ” του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό. Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.α, ούτε να συμβάλει στην εξεύρεση επιπλέον νοσοκομειακών κλινών, κλινών ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού.

Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τώρα, σήμερα, να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες:

 1. Να επιτάξει στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία Α. Μετροπόλιταν (Ν. Φάληρο), Β. Ιασώ (Μαρούσι), Γ. Ερρίκος Ντυνάν (Αμπελόκηποι), Δ. Υγεία (Μαρούσι), Ε. Ιατρικό Κέντρο (Μαρούσι), χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, για να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών.

Να ενταχθούν από απόψε στο σύστημα εφημερίας και νοσηλείας ασθενών (Covid και μη Covid), με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και όλου του προσωπικού τους με μισθοδοσία από το κράτος.

Να αξιοποιηθούν οι ειδικοί επιστήμονες κύρους που συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αποτελούν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την προσαρμογή τους στις ανάγκες νοσηλείας ασθενών από τον κορονοϊό.

 1. Όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.
 2. Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να προχωρήσει, με γρήγορες διαδικασίες, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Αυτές οι προτάσεις είναι ρεαλιστικές γιατί απαντάνε άμεσα και πρακτικά στα αδιέξοδα που ήδη έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην Αττική και για το οποίο έχουν βάλει το “χεράκι τους” όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις.

Με την προστασία και την υγεία του λαού δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει!

ΑΘΗΝΑ 3/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας του ΚΚΕ – Αυτό που επείγει τώρα είναι η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής!

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία του λαού απέναντι στις ζημιές και τις καταστροφές, που προκλήθηκαν από τη μεγάλη σεισμική δόνηση και τους ισχυρούς μετασεισμούς που είναι σε εξέλιξη.

Η πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλίας βρίσκεται στους δρόμους, έξω από τα σπίτια του, με μεγάλη ανησυχία για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Έχουν σημειωθεί πολύ σοβαρές ζημιές: Σε 2 σχολικά κτήρια στο Μεσοχώρι και το Δαμάσι, όπου έχουν καταρρεύσει τμήματά τους, ενώ πολλά σπίτια στο Δαμάσι και αλλού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και καθίστανται ακατάλληλα για κατοικία. Οι δύο γέφυρες στα περίχωρα του Δαμασίου έχουν κλείσει, λόγω των πολύ σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί.

Στην πόλη της Λάρισας έχουν σημειωθεί ζημιές σε κτήρια (πτώση σοβάδων, ρωγμές κλπ). Παράλληλα, σε δεκάδες χώρους δουλειάς εργαζόμενοι καλούνται να πάνε στη δουλειά τους, παρά τον κίνδυνο που υπάρχει από τους συνεχείς μετασεισμούς και ενώ υπάρχει κάλεσμα της πολιτικής προστασίας για να μείνει ο κόσμος εκτός των κατοικιών τους.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκια της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων, καταγράφοντας προβλήματα και ζημιές, διεκδικώντας λήψη μέτρων προστασίας του λαού μας. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, το λαό της Θεσσαλίας, να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλους όσοι έχουν πληγεί. Να εντείνουν τη διεκδίκησή τους για την προστασία από τα σεισμικά φαινόμενα.

 

Απαιτούμε:

 • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Άμεσα μέτρα στήριξης στους πληγέντες με όλες τις απαραίτητες υποδομές (σκηνές εκστρατείας, τροφή, νερό, θέρμανση).
 • Να διασφαλισθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα εργαστούν στους χώρους δουλειάς, για όσο διάστημα η πολιτική προστασία καλεί τους κατοίκους να μείνουν εκτός κατοικίας.
 • Άμεσα να προχωρήσει ο έλεγχος και η αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτήρια, υποδομές, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε χώρους δουλειάς. Με δεδομένο ότι στην πόλη της Λάρισας για παράδειγμα, όσον αφορά τα σχολικά κτήρια, 51 σχολικά κτήρια είναι κατασκευασμένα με παλιότερο οικοδομικό κανονισμό, κάποια πριν το 1985, κάποια πριν το 1955! Είναι κτήρια που χαρακτηρίζονται ως «γερασμένα» και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο στο ενδεχόμενο νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 σχολεία υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές!
 • Να ελεγχθούν τα σπίτια και να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
 • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.
 • Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του.
 • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

 

Ο μεγάλος σεισμός στο νομό της Λάρισας, μαζί με τις ζημιές και τις καταστροφές, ξαναέφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ανάγκες, αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας, για τις οποίες ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό είναι αναγκαίος ο άμεσος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων με ευθύνη του κράτους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλίας να οργανώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας, να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους πληγέντες από το σεισμό. Καλεί τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σωματεία, συνδικάτα, αγροτικούς συλλόγους, σπουδαστικούς συλλόγους και συλλόγους γυναικών, να οργανώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους.

 

 

ΑΘΗΝΑ 3/3/2021

Η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.