ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και με τη συμμετοχή του βουλευτή Γ. Μουλκιώτη, της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας Στερεά» και μέλους του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Μπατζελή, του Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Π. Καρκατσούλη, της Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοιν. Κινημάτων Μ. Δημητρακοπούλου-Σιούνα, του μέλους της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού Κ. Αντερριώτη, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικών στελεχών, επισκέφτηκε το Νομό Ευβοίας, σε συνέχεια των τραγικών φυσικών καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Βάκα και τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Ψαθά, επισημαίνοντας ότι αποτελεί κυρίαρχη πολιτική μας προτεραιότητα, τώρα που «σβήνουν» τα φώτα της δημοσιότητας, να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων και των τοπικών κοινωνιών και να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας τόσο κεντρικά κομματικά, όσο αντίστοιχα και κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά. Ως πολιτική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής τέθηκε:

  • Η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος των 600 € στους πληγέντες, αλλά και των οικονομικών ενισχύσεων των 5.000 €, 6.000 € και 8.000 €, για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφές.
  • Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία και τις διαδικαστικές καθυστερήσεις, με στόχο την ταχύτερη επαναφορά της απρόσκοπτης κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας των πληγεισών περιοχών.
  • Η άμεση κατάρτιση σχεδίου πρόληψης και αποφυγής αντίστοιχων επιπτώσεων από οξεία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον, με την άμεση οριοθέτηση ρεμάτων και ποταμών στο νομό Ευβοίας, και στη συνέχεια η κατάρτιση και υλοποίηση ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται και η αναδιαρθρωση του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας με τη μεταφορά πόρων και εξοπλισμού στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την άσκηση των βασικών αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας στη περιοχή ευθύνης τους.

Για το σύνολο των ανωτέρω, πέραν των κεντρικών περιφερειακών και τοπικών πόρων που πρέπει εμπροσθοβαρώς να αξιοποιηθούν, απαιτείται και η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών και Αλληλεγγύης, με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και των υποδομών στις περιοχές αυτές.

Σε συνέχεια των συναντήσεων με τους ανωτέρω θεσμικούς φορείς, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές για τη δια ζώσης συγκρότηση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης άποψης για την πορεία έργων και των εργασιών από την 9η Αυγούστου μέχρι σήμερα. Με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ευβοίας συλλογή υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων που ανέκυψαν από τις φυσικές καταστροφές.

Δέσμευση μας, να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες δίπλα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ενώ η Τουρκία προκαλεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει αμήχανη και η Κυβέρνηση παρακολουθεί

Το μεγάλο ερώτημα είναι που το πάει ο κ. Μητσοτάκης στα εθνικά θέματα. Και ποια είναι η εθνική γραμμή της χώρας. Διότι αυτό που επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά σήμερα, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη μυστική διπλωματία. Μάθαμε από δικό του άρθρο ότι υπάρχει έγγραφη συμφωνία, από την τριμερή στο Βερολίνο, με την Τουρκία. Δεν πρέπει να δώσει αμέσως αυτό το έγγραφο στα κόμματα και να ενημερώσει ποιό ακριβώς είναι αυτό το πλαίσιο και τι συζητά με την Τουρκία; Το μόνο που γνωρίζουμε από την συνάντηση που έγινε τον Ιούλιο, είναι ότι συζητούν για έναρξη διερευνητικών με την Τουρκιά. Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο ότι υπάρχει έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία. Ποιο είναι το πλαίσιο του διαλόγου και γιατί συζητούν ακριβώς; Είναι ένα θέμα για το οποίο επίσης δείχνει ότι υπάρχει συνεννόηση Μητσοτάκη – Τσίπρα. Με βάση όσα λέει ο κ. Πέτσας, υπήρξε ενημέρωση του κ. Τσίπρα για τα όσα έγιναν στην τριμερή. Γιατί υπήρξε ενημέρωση μόνο προς το Σύριζα; Γιατί δεν ενημερωθήκαμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις; Πότε επιτέλους θα γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται για να αποκτήσει η χώρα εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία έχει αλλάξει στρατηγική. Έχει αφήσει στην άκρη τη λογική του ευρωπαϊκού δρόμου και έχει χαράξει μία νεοοθωμανική στρατηγική. Παρουσιάζεται ως ισχυρή περιφερειακή δύναμη, ως προστάτιδα των μουσουλμάνων, να συζητά με τους δικούς της όρους με όλους τους ισχυρούς της γης και τους μεγάλους οργανισμούς. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική έχουμε μία αμήχανη Ευρωπαϊκή Ένωση και μία Ελλάδα, έναν Πρωθυπουργό, μία Κυβέρνηση που απλά παρακολουθεί, δεν πιέζει αποφασιστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρξουν Κυρώσεις. Είναι φανερό ότι οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό. Τι ακριβώς περιμένουν;

Η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας δεν υφίσταται. Ο μόνος που την εφαρμόζει είναι ο κ. Μητσοτάκης

Μιλάμε για ντροπή, τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια. Το έχω πει εδώ και χρόνια, γιατί για χρόνια εξελίσσεται αυτό, από την αρχική συμφωνία του κ. Τσίπρα. Αναρωτιέμαι πόσο χρόνο θέλει ο κ. Μητσοτάκης να αλλάξει αυτή την πολιτική του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό; Προτείνουμε άμεση μετεγκατάσταση στις χώρες της Ευρώπης, αποσυμφόρηση των νησιών και να μείνουν στην χώρα μας αυτοί που μας αναλογούν. Είχε γίνει ο καταμερισμός στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όμως έχει μείνει στα χαρτιά. Για όσους πραγματικά μας αναλογούν, θα πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά σε διάφορες περιφέρειες και βεβαίως πολύ σοβαρά προγράμματα ένταξης που από το 2015 δεν προβλέφθηκαν ποτέ. Έχει δοθεί πακτωλός χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Για να κάνουμε τα νησιά αποθήκες ψυχών; Να υποφέρουν οι κάτοικοι, να υποφέρουν και οι αιτούντες άσυλο, αυτό είναι φανερό ότι πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει. Η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας δεν υφίσταται. Ο μόνος που την εφαρμόζει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Άρα θα πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στους ευρωπαίους για να καταλάβουν ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος, όλων αυτών των αιτούντων άσυλο. Διότι και αυτό συνδέεται με τα εθνικά μας θέματα, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει τον Ερντογάν να εκβιάζει μέσω του προσφυγικού –μεταναστευτικού την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει την εξέλιξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πρώτη φάση της καραντίνας, τη δίμηνη, δηλαδή την προσωρινή κατάσταση. Από την ώρα που άρχισαν να παίρνουν πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και το θέμα της πανδημίας και επιπτώσεων στην οικονομία, άρχισαν τα προβλήματα. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Τους ξέφυγε η κατάσταση. Από τον Απρίλιο επισημάναμε την ανάγκη ότι πρέπει να γίνουν δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κινητά συνεργεία να παρέχουν φροντίδα κατ’ οίκον, να διενεργούν τεστ, να υπάρχει κάλυψη επί τόπου στα νησιά, έγκαιρη ιχνηλάτηση, να εντοπίζονται έγκαιρα τα κρούσματα, να μην υπάρχει διασπορά. Δεν θέλουμε να φτάσουν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ οι άνθρωποι. Πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα και εγκαίρως να τα αντιμετωπίσουμε με φροντίδα και περιορισμό. Αυτό δεν το έκαναν. Βγήκαν και μας είπαν τον Ιούνιο ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε το μήνυμα της χαλάρωσης. Ανοίξαμε τη χώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και τώρα που ξέφυγε η κατάσταση μας λένε ότι δεν είναι εισαγόμενα τα κρούσματα. Μας έλεγε τότε ψέματα και τον Ιούνιο ότι δεν έχουμε κρούσματα και σήμερα ότι δεν είναι εισαγόμενα τα κρούσμα. Γιατί αλλιώς πως κόλλησαν στα νησιά και πως μεταφέρθηκαν στα αστικά κέντρα. Και ενώ γίνονταν όλα αυτά έπαιρναν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, ακόμα και τα όσα είπαν για τα σχολεία. Ένα αλαλούμ και όταν έβγαλαν τις οδηγίες απλώς θεσμοθέτησαν το αλαλούμ. Τώρα το βάρος πέφτει στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Έστρωσαν το χαλί για να το δημιουργηθεί αυτό το ανεύθυνο κίνημα εναντίον της μάσκας. Κάνω έκκληση να προστατεύσουμε τις Ελληνίδες τους Έλληνες, να μην φτάσουν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Χρειάζονται μάσκες, αποστάσεις, προσοχή να ακολουθούμε τις συστάσεις των ειδικών.

Χρειάζεται ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και αυτός δεν μπορεί παρά να είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Τούτη την ώρα η δυσαρέσκεια έχεις αρχίσει και φαίνεται. Τα προβλήματα σε όλα τα μέτωπα πιέζουν. Οι εργαζόμενοι ζουν με επιδόματα φτώχιας. Ιδιαίτερα στον τουρισμό έχουν να δουν μισθό από τον περασμένο Οκτώβριο και τους πάνε με τα 534 ευρώ μήνα προς μήνα. Πως θα βγάλουν το χειμώνα; Είναι φανερό ότι μία συντηρητική κυβέρνηση κάνει επιλογές στον αντίποδα των αναγκών των εργαζομένων. Χρειάζεται ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος απέναντί σε αυτήν την πολιτική και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από το Κίνημα Αλλαγής. Το αφήγημα του Σύριζα έχει καταρρεύσει.

Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια μας στο Κίνημα Αλλαγής. Χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

N. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης

Χάδι για τον Ερντογάν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε νέο εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, κατά τη συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκπροσωπώντας την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στους Ευρωβουλευτές την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με μια Τουρκία που «καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών της ΕΕ, έχει άμεση εμπλοκή στον εμφύλιο στη Λιβύη, έχει εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο του προσφυγικού ζητήματος, θέλοντας να κερδίσει γεωπολιτικά οφέλη,» ενώ επιπλέον προκαλεί μετατρέποντας την Αγία Σοφία, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε τζαμί.

Όσον αφορά τις προταθείσες κυρώσεις από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε έκπληκτος που η Ελληνική κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, χαρακτηρίζοντάς τες «χάδι για τον Ερντογάν». Υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι στις 14 Οκτωβρίου για το θέμα της παράνομης εισβολής στη Συρία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε προτείνει να υπάρξει εμπάργκο όπλων των ευρωπαϊκών κρατών προς την Τουρκία, ερωτά «γιατί δεν προτείνει το ίδιο και σήμερα όταν προκαλεί και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών.- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η Σοσιαλιστική Ομάδα, προχώρησε στην κατάθεση Τροπολογίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης να παρουσιάσει πρωτοβουλία για την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί να φοβούνται οι Έλληνες πολίτες ότι ευρωπαϊκά όπλα που πωλούνται στην Τουρκία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να σταματήσει».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τον κ. Βαρβιτσιώτη και την κυβέρνηση, να συζητήσει το θέμα της νέας ειδικής σχέση ΕΕ Τουρκίας καθώς « η Ευρωπαϊκή προοπτική είναι μια χίμαιρα,» τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν γόνιμο διάλογο, ώστε αυτή η ειδική σχέση, που θα βασιστεί στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, να εμπεριέχει αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις όταν καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της, ή παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει τώρα στα πολιτικά κόμματα, την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία που μας απέκρυψε, ακολουθώντας επικίνδυνη μυστική διπλωματία.

Όσο για την ντροπή της Μόριας καλά τα λόγια αλληλεγγύης που ακούστηκαν από τους Ευρωπαίους, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει τώρα για δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ΣΑΘΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ 1ο ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η επιτελική ανικανότητα της Κυβέρνησης αποδεικνύεται ακόμα μια φορά επικίνδυνη. Πέταξαν στην Αυτοδιοίκηση, στο παρά πέντε, την καυτή πατάτα της προμήθειας μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

To γεγονός όμως ότι κηρύχθηκε μερικώς άγονος ο διαγωνισμός της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και μάλιστα για συνολική ποσότητα 410.000 μασκών (!), αποκαλύπτει το σαθρό σχεδιασμό που καταρρέει πριν καν χτυπήσει το 1ο κουδούνι στα σχολεία.

Καθιστούμε την Κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι συμβεί από Δευτέρα και για μια ακόμη φορά την καλούμε έστω και αργά να δώσει συγκεκριμένες λύσεις.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ, υπό τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για την Ανάπτυξη Μ. Κατρίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Α. Πόντας.

Μετά από την συνάντηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε στο πλάι της εμπορικής επιχείρησης.

Για να μείνει όρθια μέσα στην κρίση.

Για να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας, ανάκαμψης της χώρας. Στηρίζοντας και την απασχόληση.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται.

Τα μέτρα της είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα.

Η μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της.

Ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους, τους ισχυρούς των πολυεθνικών.

Μεθοδεύει την εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης, αντί της ενίσχυσής της με κίνητρα δικτυώσεων και συνεργειών. Η Κυβέρνηση μεθοδεύει τον «Θάνατο του Εμποράκου».

Υπάρχει ανάγκη νέων στοχευμένων μέτρων τώρα. Όχι πια οριζοντίων, αλλά μέτρων που αφορούν πρώτα και κύρια τις πληττόμενες επιχειρήσεις:
•Νέο πρόγραμμα χορήγησης ρευστότητας με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Δεν μπορεί οι Τράπεζες να στηρίζουν μόνο τους καλούς πελάτες τους.
•Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 2 δις ευρώ (πέρα της εξαγγελίας για τα 1,8 δις) ,με κριτήριο την πορεία του κύκλου εργασιών της επιχείρησης
•Επιδότηση ενοικίου κατά 40% για τις πληγείσες επιχειρήσεις ως το τέλος του χρόνου, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών .Είναι κοροϊδία η διάταξη των δήθεν κινήτρων για εθελοντικές μειώσεις.

•Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

•Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες

•Παράταση των μέτρων για την αναστολή πληρωμών. Να μη χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, για ενταγμένες σε αυτήν επιχειρήσεις που έχουν αδυναμία πληρωμής λόγω της κρίσης.

•Προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε ενοικιαστή.

Δεν υπάρχει σήμερα έλλειμμα πόρων, υπάρχει έλλειμμα πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ: 72 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΣΚΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Κορωνοϊός

Τα χθεσινά κρούσματα όπως καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν ένα σοκ για όλους μας 372 ! Τα περισσότερα κρούσματα από το ξέσπασα του ιού και εμείς παρακολουθούμε την κυβέρνηση αμήχανα να αντιμετωπίζει το θέμα σαν να είναι ένα περιστατικό στο οποίο δεν πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα και τον τουρισμό με πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς τεστ, χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς διαδικασίες. Ήταν δικιά της επιλογή να ανοίξει τα σύνορα με τα βαλκάνια και τις χώρες που έσφυζαν από κρούσματα. Ήταν δικιά της επιλογή να χαράξει ένα δρόμο που μας οδήγησε στο να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα.

Η Κυβέρνηση αποφασίζει και κρίνεται για τις επιλογές της. Όταν αποφασίζει να πατάει σε δύο βάρκες και να

ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, θα το πληρώσει η ίδια αυτό και όχι η κοινωνική υγεία, η ειρήνη και η κοινωνική συνοχή, γιατί αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κλονίζεται και διακυβεύεται η υγεία των πολιτών και η κοινωνική συνοχή.

Παράδειγμα “θύελλας εν κρανίω” : Η κα. Κεραμέως αρχικά ανακοίνωσε ότι κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώνει την μάσκα του παιδιού του. Όταν αντέδρασε σε αυτό το Κίνημα Αλλαγής, μας χαρακτήρισαν κάποιοι από την κυβέρνηση λαϊκιστές . Όταν μετά από 24 ώρες το υιοθέτησε ο κ. Θεοδωρικάκος, σταμάτησαν να μιλάνε.

Τώρα 72 ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και δεν έχει πάει ούτε μια μάσκα στα σχολεία, μας λένε δεν φτάνει το ύφασμα και άλλα ωραία…

Ελπίζουμε να μην υπάρχει φιάσκο την Δευτέρα και να μην υπάρχουν μάσκες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύει και αυτή με ίδια μέσα, και τη στηρίζουμε σθεναρά, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί. Κάποιοι δήμαρχοι που ήδη έχω έρθει σε επαφή μαζί τους έχουν αγοράσει μάσκες μιας χρήσης με δικά τους έξοδα, για να αντιμετωπίσουν το πιθανό πρόβλημα την Δευτέρα.

Η στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παραταξιακό μας διακύβευμα. Είναι διαρκής και εξελικτική. Έχει να κάνει με την χρηματοδότηση προφανώς, και με τις αρμοδιότητες που πρέπει να δώσουμε για να στηρίξει τα ελληνικά σχολεία. Είναι η ώρα της σοβαρότητας και των σωστών αποφάσεων. και προφανώς με την καθαρή απάντηση που πρέπει οι επιστήμονες γύρω από κρίσιμα ζητήματα, γιατί αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν μπερδέψει τον κόσμο και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να δημιουργήσει ένα αντι-κίνημα σαν αυτό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα.

Η Φώφη Γεννηματά στην πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή πρότεινε να διαμορφώσουμε μια δυναμική καμπάνια και για τη χρήση της μάσκας και για τη χρησιμότητα του ασφαλούς εμβολιασμού όταν αυτό εγκριθεί.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δείχνουν τα λάθη πολιτικής που εφαρμόζονται από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες.

Είμαστε 32 η από τις 47 χώρες στην Ευρώπη και 20 η στην κλίμακα από στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διενέργεια test για τον κορωνοϊο.

Μόρια

Πόσο καιρό χρειάζεται η ΝΔ να αλλάξει την αποτυχημένη πολιτική του κ. Τσίπρα στο μεταναστευτικό; Έχει περάσει ένας χρόνος, η ΝΔ κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, μετά το ξανάφτιαξε.

Αλλάξατε τις δομές ΚΥΤ. άκουσα χθες έναν υπουργό να λέει ότι φταίνε οι πολίτες που δεν έγιναν τα κλειστά κέντρα. Είναι η ίδια τακτική που έλεγαν πριν ότι φταίνε οι πολίτες για τις διακοπές που έκαναν και μετέφεραν το ιό. Αποποίηση ευθυνών, η αγαπημένη τακτική της ΝΔ.

Η μνήμη, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Ξεχνάμε γρήγορα συμβάντα του πρόσφατου παρελθόντος, ενέργειες, στάσεις, δηλώσεις, αποφάσεις που μπορεί και να καθορίζουν τη ζωή μας καταλυτικά κάποιες φορές. Πρώτη που έκανε κλειστά κέντρα υποδοχής προσφύγων ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική χώρα. Στη Μόρια δεν χωρούν πολώσεις φτηνού κομματισμού: από τη μια η ΝΔ βλέπει «πράκτορες και προβοκάτορες» και ο ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιούς… Δεν γίνεται έτσι. Χρειάζεται σχέδιο και σωστή διαχείριση ..οι πολώσεις είναι αυτές που βραχυκύκλωσαν κάθε απόπειρα διαχείρισης του προβλήματος εξαρχής… η Φωτιά δεν εξάγνισε κανένα. Δεν έκαψε τις πολιτικές αίτιες που την προκάλεσαν. Έκαψε λαμαρίνες και κοντέινερ για να φέρει σκηνές και ύπνο στο χώμα και αναταραχή σε όλο το νησί. Αυτό δεν το θέλει κανείς.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.