ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ


0
(0)

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του Κινήματος Αλλαγής σε φορείς του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Αντώνη Ζαχαριουδάκη, επισκέφθηκαν το Δήμο Μαλεβιζίου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Μενέλαο Μποκέα, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Αλμπαντάκη, Χαράλαμπο Κουτσογιάννη, Χρύσα Λυρώνη-Παγκάλου, Γεώργιο Πετούση και Γρηγόρη Φασουλάκη, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά: α) για τα ανταποδοτικά οφέλη που κέρδισε το Μαλεβίζι για την προσαιγιάλωση του μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά ενόψει της της ενεργειακής διασύνδεσης, αλλά και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου για οριστικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα και την ανάγκη απόδοσης της περιοχής στην τοπική κοινωνία β) για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, σχετικά με την ανάγκη προώθησης του πολεοδομικού σχεδιασμού και των ειδικών χωρικών σχεδίων, την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και την λήψη μέτρων στήριξης του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και όλων των δραστηριοτήτων που λειτουργούν συμπληρωματικά σ’ αυτούς τους τομείς.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου ενημέρωσε για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που πλήττουν κυρίως τον τουρισμό, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους αγρότες αλλά και στο Δήμο και αφορούν  τα μειωμένα έσοδα, από όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος και την ανάγκη αναπλήρωσης τους τουλάχιστον σε ένα ποσοστό, με κρατική χρηματοδότηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που θέτει ο Δήμος Μαλεβιζίου σχετικά με την αξιοποίηση και παραχώρηση  της λιμενικής ζώνης που εκμεταλλεύεται ο ΟΛΗ η οποία ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, αλλά και στην πορεία υλοποίησης των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο., μετά την ενημέρωση αυτή και αφού διατύπωσε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου Μαλεβιζίου και της Κρήτης γενικότερα, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Μαλεβιζίου και γενικότερα για την υλοποίηση των προτάσεων του, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *