ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


0
(0)

Σήμερα 20 και αύριο 21 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση και αντισυνταγματάρχη ε.α. και τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υπονάυαρχο ΠΝ ε.α., θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών Φυλακίων και Μονάδων των Νομών Έβρου – Κομοτηνής. Σκοπός αυτών των επισκέψεων, που πραγματοποιούνται εν όψει των εορτών Χριστουγέννων–Πρωτοχρονιάς, είναι η επαφή με τους στρατευμένους, αλλά και τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σ’ αυτή την περιοχή, η ανταλλαγή ευχών και η παράδοση μεγάλου αριθμού βιβλίων σε κάθε φυλάκιο και στρατόπεδο, προκειμένου να εμπλουτισθούν οι βιβλιοθήκες τους.

Επίσης, συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με τις Διοικήσεις Στρατιωτικών Σχηματισμών της περιοχής.

ΑΘΗΝΑ 20/12/2021                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αττικής: «Οι φασιστικές επιθέσεις δε θα περάσουν! Τους φασίστες μπορεί να τους αντιμετωπίσει ο οργανωμένος λαός»

Η Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια. Οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Βεβαίως αντιμετωπίστηκαν, και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, αφού έβγαλαν όλο το αντικομουνιστικό τους μένος, μετά προσπαθούν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην επίθεση, για να μπορέσουν να βρουν υποστηρικτές, μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Άνω Λιοσίων και συνολικά της Δυτικής Αττικής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό των Άνω Λιοσίων, του Μενιδίου και της ευρύτερης περιοχής, το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιες ομάδες που μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλες ονομασίες, δρουν με όρους συμμορίας.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στοχοποιούν εργαζόμενους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια που διαμένουν αυτοί οι άνθρωποι, με πέτρες, ξύλα και απειλές.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια σε όλες τις κρατικές αρχές. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό για την αντιμετώπιση τους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, καλεί τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη δράση αυτών των ομάδων που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι το φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έχουν τη δύναμη να τους απομονώσουν και να τους στείλουν ξανά στα λαγούμια τους απ’ όπου ξετρύπωσαν αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους.

Δευτέρα 20 – 12 – 2021  

Συνέντευξη του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στον ρσ “Ελλάδα 943”: Δεν υπάρχουν σωτήρες όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν προβάλλουν

Τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού του 2021 επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM» το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Δεκέμβρη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε, έτσι και φέτος, ο προϋπολογισμός αυξάνει τα έσοδα και τους έμμεσους φόρους, εισπράττοντας από την πλειοψηφία του λαού, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες ενώ μειώνει τη συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων στα συνολικά έσοδα. Διατηρεί καθηλωμένες ή και μειωμένες τις βασικές κοινωνικές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ αντίθετα αυξάνει τις δαπάνες που εξυπηρετούν τη λεγόμενη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής της ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς.

Πρόσθεσε ότι οι υποδομές για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και οι ισχυρισμοί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν σημαίνει αυτόματα ότι θωρακίζονται και τα λαϊκά στρώματα από διάφορες φυσικές καταστροφές, για την αντιμετώπιση των οποίων τα έργα που εξαγγέλλονται είναι ανεπαρκή και αποσπασματικά. Αυτό που προτάσσουν κυβέρνηση και ΕΕ όσον αφορά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, σημείωσε, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά. με τις αρνητικές επιπτώσεις να τις βλέπουμε ήδη στην τεράστια αύξηση που σημειώνεται στην τιμή του ρεύματος.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, με αφορμή και την ακρίβεια, αναφέρθηκε στα αδιέξοδα που προκύπτουν από το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης της οικονομίας, που προβάλλεται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και στη χώρα μας και διεθνώς, τονίζοντας ότι τελικά χαμένοι είναι οι λαοί και κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Ο λαός να μην εμπιστεύεται τους σωτήρες που εμφανίζονται, αλλά να οργανωθεί και με τον αγώνα του να διεκδικήσει την υγεία του και τη ζωή του, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης “Ο”, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή.

Μια ακόμη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική “κόστους – οφέλους”, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα  σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.