ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Επίσκεψη στην αγορά της Ρόδου πραγματοποίησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Σπυρόπουλου:

Η κυβέρνηση έγινε παρατηρητής της καθημερινότητας αφήνοντας τον πρωτογενή τομέα απροστάτευτο.

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι πολίτες από την επίσκεψή μας στη λαϊκή αγορά της Ρόδου.

Η δραματική αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών συντελεί στη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και έχει οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα σε αδιέξοδο.

Προτεραιότητά μας η επιβίωση των παραγωγών και η προστασία του καταναλωτή.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ “ΕΧΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Η “EXPO Πελοπόννησος” προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως, χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν με τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, έχουν επωφεληθεί με δάνεια μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης να συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση κάνοντας παραγωγούς ενέργειας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής. Δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βέβαια κίνητρα συνεργειών.

Όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ με κίνητρα για τους συνεπείς.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών μας βρίσκει με φόντο μεγάλο αριθμό περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε σε ένα μείζον θέμα, με τεράστιες διαστάσεις , για ένα φαινόμενο που και μόνο τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου του προσδίδουν χαρακτηριστικά γάγγραινας. Δεν αρκεί να σοκαριζόμαστε, να καταγγέλλουμε, ακόμα και να κάνουμε αυτή την παθογένεια τμήμα της κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι αναγκαίο να δράσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να ξαναδούμε τις κοινωνικές δομές, τους τρόπους προστασίας των ανηλίκων.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, ένα στα 5 παιδιά παγκοσμίως έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Το ίδιο περίπου ποσοστό ισχύει και για την Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού ανέρχεται στο 16%. Διεθνώς, οι αριθμοί των σεξουαλικώς κακοποιημένων παιδιών αυξάνονται συνεχώς. ‘Όπως επίσης και στη χώρα μας.

Δυστυχώς, η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών έχει καταστεί πολύ σοβαρός κίνδυνος για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών. Οι δράστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν υλικό και να προσεγγίζουν παιδιά. Φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν την κακοποίηση που διαπράττουν στην πραγματικότητα και αναρτούν το υλικό στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιούν την κάμερα του υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες για να εξαναγκάσουν ή να εκβιάσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες και παράνομες σεξουαλικές πράξεις αλλά και προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί συχνό και σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο του αιώνα μας και έναν από τους βασικότερους παράγοντες παιδικής θνησιμότητας. Τα παιδιά συνήθως κακοποιούνται μέσα στην ίδια τους την οικογένεια ή από άτομα που γνωρίζουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους και σπανιότερα από αγνώστους. Είναι αδύνατο να μετρηθεί το πραγματικό μέγεθος της βίας κατά των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών δεν καταγγέλλεται. Υπολογίζεται παρόλα αυτά, ότι περίπου 500 εκατομμύρια μέχρι και 1,5 δισεκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα βίας κάθε χρόνο. Επίσης εκτιμάται ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 275 εκατομμύρια παιδιά σ’ όλο τον κόσμο, βιώνουν τη βία μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Απέναντι σ΄ αυτό το φαινόμενο πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία, να σπάσουμε την σιωπή που καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές, τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Αυτό είναι το χρέος μας και σήμερα, χρέος απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην κοινωνία και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το χρέος όλων μας.

Η πρόσφατη συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ένα θετικό βήμα αν και καθυστερημένο. Είναι πεποίθησή μας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Μόνο συλλογικά και συντεταγμένα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Για την χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής και πολιτικών με δομές, ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και παροχή ουσιαστικών ποιοτικών υπηρεσιών. Για ένα Κράτος που να διαθέτει τα κατάλληλα και απαραίτητα εργαλεία που να προλαμβάνουν τέτοια εγκλήματα και να εντοπίζουν έγκαιρα τέτοιες άθλιες συμπεριφορές, παρέχοντας παράλληλα στήριξη και βοήθεια. Για την διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που να διευκολύνει όποιον θέλει να αποκαλύψει τέτοια φαινόμενα. Η συγκρότηση μιας οργανωμένης και άρτια στελεχωμένης Υπηρεσίας ανταπόκρισης και παροχής άμεσης βοήθειας στα παιδιά. Για επαρκείς αριθμητικά και άρτια συγκροτημένες δομές φροντίδας και στήριξης παιδιών και οικογενειών. Για την πρόσληψη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στις σχολικές μονάδες της Επικρατείας, για την πρόληψη και τον εντοπισμό περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και για άλλα σοβαρά περιστατικά, όπως η αυξανόμενη βία και ο σχολικός εκφοβισμός. Για την χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης αλλά και πρόληψης ιδιαίτερα στα σχολεία μας.

Τώρα είναι η ώρα για την υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, για την αφύπνιση και την ενεργοποίηση της κοινωνίας.

Η προστασία των παιδιών εξαρτάται από όλους μας

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.