Επικουρική ασφάλιση: Πρεμιέρα για το νέο σύστημα – Όλες οι αλλαγές


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 29 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Πρεμιέρα σήμερα για την «Επιτροπή Σοφών» που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της μετάβασης στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η 13μελής επιτροπή, την οποία όρισε πρόσφατα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με αντικείμενο την επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Η επιτροπή πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, καθώς εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επίμαχο νομοσχέδιο που θα οδηγήσει την επικουρική ασφάλιση προς ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι, το µοντέλο αναμένεται να αλλάξει ριζικά προς ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστηµα, µε αναβαθµισµένο τον ρόλο του ιδιωτικού τοµέα. Το νέο σύστηµα ασφάλισης θα είναι όπως και σήµερα υποχρεωτικό και θα ισχύσει για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας και πρωτοασφαλίζονται από 1/1/2021 και µετά.

Δεν θα αφορά δηλαδή τους σημερινούς ασφαλισμένους ή τους σημερινούς συνταξιούχους. Υπενθυµίζεται πως η επικουρική ασφάλιση είναι σήµερα υποχρεωτική για όλους τους µισθωτούς της χώρας, καθώς και για περιορισµένο αριθµό αυτοαπασχολούµενων και ελεύθερων επαγγελµατιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.