ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ο Θ. Παφίλης κοιν. Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικοινώνησε σήμερα με τον υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Του επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης και του κατέθεσε τις προτάσεις του ΚΚΕ με τα μέτρα που πρέπει ληφθούν άμεσα:1] Το καράβι να προσδέσει στις προβλήτες της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά και να εγκατασταθεί ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τον έλεγχο της υγείας του πληρώματος και των επιβατών.

2] Με ευθύνη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ να αξιοποιηθούν  τα αποτελέσματα των «τεστ» για να γίνει διαχωρισμός των κρουσμάτων από πιθανόν άτομα που δεν έχουν  συμπτώματα και δεν έχουν προσβληθεί από την επιδημία του κορωνοιού.

3] Με ευθύνη της κυβέρνησης και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ να εξασφαλιστεί η μεταφορά των κρουσμάτων, σε όσους έχουν άμεση ανάγκη, σε νοσοκομεία αναφοράς του κορωνοιού και αντίστοιχα σε κατάλληλες  υποδομές  για να διαμείνουν το πλήρωμα και οι επιβάτες σε ξενοδοχείο για τον έλεγχο της υγείας τους με  περιοριστικούς όρους σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες.

4] Να οργανωθεί προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της ακτοπλοΐας, σε όλες τις κατηγορίες καραβιών και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία του πληρώματος και των επιβατών.

 

ΑΘΗΝΑ 2/4/2020                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κάλεσμα αλληλεγγύης, παρέμβασης και διεκδίκησης από εκατοντάδες πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και ερευνητές

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και νέοι επιστήμονες, συνυπογράφουν κείμενο κι απευθύνουν στους συναδέλφους τους κάλεσμα «αλληλεγγύης, συστράτευσης κι αγώνα, για να βγει ο λαός μας πιο δυνατός».

Στο κάλεσμά τους, το οποίο έχουν υπογράψει ήδη περισσότεροι από 450 επιστήμονες από δεκάδες ιδρύματα και φορείς, δηλώνουν παρόντες στη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, για να μην μετατραπεί «η πανδημία λόγω κορονοϊού σε πανδημία για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς» κι ανακοινώνουν ότι θέτουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους στην υπηρεσία των αναγκών του λαού αυτή τη δύσκολη περίοδο, μαζί με όλους τους υγειονομικούς και εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «Με την ερευνητική μας δουλειά, ανάλογα και με την επιστημονική μας ειδίκευση, επιδιώκουμε την κατανόηση της επιδημίας, των αιτιών και των συνεπειών της. Φωτίζουμε τους μηχανισμούς και τις αιτίες της εξάπλωσης της. Απαντάμε μέσα από την επιστημονική μας έρευνα στη μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και την απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις».

Ενώ, ειδικά για όσους εργάζονται στις βιοϊατρικές επιστήμες σημειώνουν: «συμβάλλουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας στις απαραίτητες ιατροδιαγνωστικές εξετάσεις και στους κάθε λογής ελέγχους, στις κλινικές-εργαστηριακές δοκιμές, μετρήσεις, παρατηρήσεις, έρευνες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Καλούμε την πολιτεία να μας εντάξει άμεσα στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με τις προσλήψεις των χιλιάδων υγειονομικών που απαιτούνται και την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας».

Δείτε το κείμενο – κάλεσμα, καθώς και τους υπογράφοντες στο site:

https://sites.google.com/view/solidarityaei/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1?authuser=0

 

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.