ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΘΕΜΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κλείσιμο τον αμερικάνικων βάσεων, μη αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Σαχέλ της Αφρικής, επιστροφή της πυροβολαρχίας Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και όλων των στρατιωτικών τμημάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Δύο μέρες μετά τη συζήτηση στη βουλή (7/10) για τη «Στρατηγική εταιρική σχέση για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου (9/10) ότι: «Στο πλαίσιο της -ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον- συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία. Εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας την φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια».

Με τη δήλωση αυτή επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο πολεμικό σφαγείο στο Σαχέλ της Αφρικής για να συνδράμουν τις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν εκεί για τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων και μετρούν ήδη δεκάδες νεκρούς. Η αποστολή στο Σαχέλ προστίθεται στην αποστολή ελληνικής στρατιωτικής μονάδας και πυροβολαρχίας πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, στη θέση αμερικάνικων Πάτριοτ που αναδιατάχθηκαν προς την πλευρά του Ινδικού –ειρηνικού στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας. Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το “στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας και την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα. Οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετούν τις επιθετικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς κι ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και συνοδεύονται με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί. Ο λαός με τους αγώνες του απαιτεί καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κλείσιμο τον αμερικάνικων βάσεων, μη αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Σαχέλ της Αφρικής, επιστροφή της πυροβολαρχίας Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και όλων των στρατιωτικών τμημάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Τι δουλειά έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, την Αφρική, τι σχέση έχουν οι αποστολές στο εξωτερικό με την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;
  • Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο γεγονός ότι η πολιτική της εμπλοκής και οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα μετατρέπουν την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και στόχο αντιποίνων, βάζουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους;

Ο βουλευτής

Μαρίνος Γιώργος

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, όμως πλέον πολύ περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος εκείνων που παλεύουν ενάντια σε έναν νόμο άδικο, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

Αυτός ο μαζικός αγώνας, που συναντά την αλληλεγγύη ευρύτερων τμημάτων του λαού, είναι που στριμώχνει και την κυβέρνηση και το υπουργείο «Παιδείας» αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε αυταρχισμό και  ψέματα.

Αντί το υπουργείο «Παιδείας» να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κύμα συμπτύξεων τμημάτων με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζονται.

 

ΑΘΗΝΑ 13/10/2021                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.