Επιδοτήσεις του κόστους ρεύματος ανακοινώνουν κυβέρνηση και ΕΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την έκρηξη ακρίβειας που σαρώνει την Ευρώπη» λένε το οικονομικό επιτελείο και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και προτείνουν, ανάμεσα στα εναλλακτικά μέτρα που θα αποφασίσει σήμερα η ΕΕ, να συσταθεί Ευρωπαϊκό Ταμείο Ακρίβειας, ανάλογο εκείνου που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, για να χρηματοδοτήσει έκτακτα μέτρα στήριξης, που θα διαρκέσουν όσο θα διαρκέσει η κρίση –δηλαδή για διάρκεια ενδεχομένως και έως έναν χρόνο από τώρα.

Οι αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική, αλλά και οι επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος, φαντάζουν μονόδρομος στις αποφάσεις που θα ληφθούν. Το ζητούμενο είναι πόσα χρήματα θα βρεθούν, αλλά και πώς θα αυτές οι έκτακτες κρατικές δαπάνες θα εξαιρεθούν από τις δεσμεύσεις και τους κανόνες για τα ελλείματα, χωρίς να θεωρηθούν όμως και παράνομες κρατικές ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, για τον Μάρτιο η Αθήνα θα ανακοινώσει αυξημένη επιδότηση στις καταναλώσεις ρεύματος -και όχι μόνον, πολύ πάνω και από τα 40 ευρώ που θα δοθούν για τον Φεβρουάριο. Ωστόσο ήδη οι επιδοτήσεις αυτές από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης “ξύνουν τον πάτο του βαρελιού” και σε λίγο δεν θα επαρκούν, χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.