Επιδοτήσεις: Ανατροπή στα σχέδια – Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα


Τελευταία ενημέρωση 18 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Πότε θα μπει “ζεστό” χρήμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Το υπόλοιπο της επιδότησης περιμένουν οι παραγωγοί λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να καλύψουν οικονομικές υποχρεώσεις και να κάνουν γιορτές. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» με τους δικαιούχους να ρωτούν εναγωνίως πότε θα καταβληθούν τα χρήματα.

Όλα δείχνουν ότι η πίστωση των λογαριασμών είναι θέμα ημερών.

Την Πέμπτη οι επιδοτήσεις

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για καταβολή της επιδότησης την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Μάλιστα η Ομάδα Αμπελουργών – Ελαιοκαλιεργητών Κρήτης που συναντήθηκε με το Σταύρο Αραχωβίτη για τα προβλήματα του παραγωγικού κόσμου, έφυγε από το γραφείο με την πεποίθηση ότι οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν την Τετάρτη. Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξαν εξελίξεις.

Τελικά σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ΕΑΣΗ κ.Στρατάκη αλλά και του αντιπροέδου κ.Χιλετζάκη δεν αποκλείεται το χαρμόσυνο νέο έρθει λίγο αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Παράλληλα την Τετάρτη το βράδυ θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το ακατάσχετο των 8.000 ευρώ. Ωστόσο αυτό θα ισχύσει εκτός απροόπτου.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα Πειραιώς θα δουν άμεσα τα χρήματα να πιστώνονται.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» θα πιστωθούν τα χρήματα των δικαιούχων με την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, την πράσινη ενίσχυση και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αμέσως μετά – όπως έγινε και πέρυσι – δρομολογείται αρμοδίως η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2018. Στόχος του Οργανισμού Πληρωμών είναι, μέχρι τέλος του έτους, να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεμότητες από τα προηγούμενα έτη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.